Daca poate si mie sa-mi spuna cineva ce trebuie facut, ce acte trebuiesc facute si in general cum decurg lucrurile intr-un divort amiabil(deci fara tam-tam) cu un copil minor...apropo, cat este maximul de zile pe care un parinte are voie sa-si viziteze copilul si cel minim? orice imi spuneti ma poate ajuta, va rog...ce trebuie sa stiu cand merg la avocat? de ce tb sa ma feresc?orice, va rog
Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani
Eu am divortat in 1999 fara scandal, deci pe cale amiabila.Cauta-ti un avocat si el o sa te sfatuiasca ce trebuie sa faci.Divortul dureaza maxim 2 luni, chiar daca aveti copil, in cazul in care sunteti amandoi de acord.Noi am avut doar 2 infatisari dupa care am terminat.
Pai daca va-ntelegeti nici nu ai neaparata nevoie de avocat.Faceti actiunea, depuneti certificatul de nastere al copilului in copie, certificatul de casatorie-original, taxa de timbru(parca 342.000) si timbru judiciar (de 3000). Puteti face si partajul totodata daca va intelegeti, el poate oferi o suma pentru pensia alimentara.Daca crezi ca va puteti descurca fara avocat(adica daca lucrurile sunt clare intre voi) si vrei sa scutesti niste bani iti trimit eu un model de actiune si completezi cu datele voastre.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki