Buna ziua. Sper sa ma ajutati si pe mine asa cum ati facut-o si alta data. Problema mea este urmatoarea:
Firma la care am lucrat pana sa intru in concediu de maternitate si apoi in concediu pentru ingrijirea copilului si care imi plateste indemnizatia lunara isi va inceta activitatea din luna mai, cartile de munca ale colegilor fiind transferate la o alta firma. Intrebarea mea este: cartea mea de munca va putea fi si ea transferata iar indemnizatia sa-mi fie platita in continuare de aceasta firma noua sau va trebui sa-mi ridic banii de la casa de asigurari (sau din alta parte)? Va trebui sa fac o alta cerere de intrare in CIC?
Ajutati-ma va rog cu un raspuns. Patroana firmei, din motive personale, inchide firma. Cand am intrebat-o cine imi va da banii mi-a spus sa ma interesez personal cum trebuie procedat in aceste conditii.
Va multumesc.
Este posibil sa-ti preia cartea de munca Casa de Pensii pentru a-ti plati pana la capat concediul de cresterea copilului. Asta in cazul in care firma se desfiinteaza. Daca preia intr-u totul o alta firma nu stiu daca ramane valabil. Fa o vizita la Casa de Pensii a judetului .... (tau) si intreaba acolo.
Nu stiu cat te ajuta raspunsul meu, dar am vazut ca forumistii trec, citesc, ... si atat.
Poate o sa te lamureasca cineva cum este corect.
CriXia
Sub ce forma se inchide firma? Este vorba de o reorganizare?
Doar in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului firmei inceteaza raporturile contractuale. In aceasta situatie, vei primi indemnizatia de la Casa de pensii.
Daca nu este vorba de una din cele doua situatii mentionate mai sus, ti se va prelua cartea de munca odata cu cele ale colegilor tai. Nu uita ca pe perioada concediului pt cresterea copilului, contractul de munca este suspendat.