Divort romanca/italian in Ro sau in Italia?

Divort romanca/italian in Ro sau in Italia? | Autor: iuliana_2002

Link direct la acest mesaj

Buna Ziua la toata lumea!

Scuze ca nu am mai intrat de cand m-am intors la serviciu prea des pe forum, dar am treaba.... intru si citesc insa cu placere subiecte care ma intereseaza, care ating si problemele mele legate de copil, etc.
Intrebarea mea priveste o problema a verisoarei mele primare, casatorita in 2000 cu un cetatean italian, casatoriti cu acte si in Romania- Buc, si in Italia. Acolo (la Milano) are drept de munca, serviciu, rezidenta, daca vrea poate sa primeasca imediat cetatenie.
Problema este ca nu se mai inteleg de nici-o culoare si au hotarat sa se desparta.
Aici vin eu cu rugamintea mare: ce trebuie sa faca? Aici in Romania sa bage divort sau acolo, in Italia? Ea acolo este stabilita si acolo ramane. Divortul dureaza in Italia 3 ani, pt ca poate, poate se mai impaca.
Ce sfat imi dati sa o pot ajuta cumva?
Va multumesc anticipat,


Iuliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

ca cetatean roman eu am divortat la bucuresti, sotul era strain, mi-a trimis o imputernicire (pe numele prietenei mele) si cu asta basta, s-a rezolvat cam in 3 luni si mult mai ieftin.

adevarat ca asta era acum niste ani si ca nu aveam nimic de impartit (copii sau alte alea) si ca ne-am despartit civilizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

caz divort, ea cetatean roman-el cetatean german

casatoria s-a facut in ro. au stat in germnaia cca. 1an si 7 luni impreuna, ea s-a intors si si-a depus dosarul de divort; avocata ei a trimis o scrisoare primariei de care apartinea el, [explicandu-i ei ca: in momentul in care primaria primeste scrisoarea de instiintare, scrie prima data inapoi in ro. si spun ca au primit si apoi ii trimite lui instiintare,]
in momentul in care avocata a primit de la primaria din germania instiintarea, se declara divortul, deci nu este nevoie nici macar de semnatura lui, sa acordul lui, fiindca s-au casatorit in ro. si ea in ro face demersurile, a costat-o totul f. ieftin, caci oricum aici i s-a spus ca daca inainteaza ea divort ajunge la 10.000€, asa ca in ro. cred ca a iesit la cca. 15.mil lei.
ea locuieste si acum in ro. nu a mai vrut sa se intoarca aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri, este intr-adevar util cand ceilalti iti impartasesc din experienta lor de viata! Stii cum sa faci, sa procedezi pe mai departe.
Sincer va multumesc, parintii verisoarei mele - unchiul si matusa mea sunt in varsta si nu au cum sa alerge, sa se intereseze.
Multumesc,


Iuliana

Mergi la inceput