Cand vin din CIC ma dau afara?

Cand vin din CIC ma dau afara? | Autor: Germina

Link direct la acest mesaj

Astazi m-i s-a zis ca s-a obtinut promisiunea de la sef sa ma reangajeze cand ma intorc din cei 2 ani cat voi sta cu copilul acasa.
Eu ce sa inteleg? Au dreptul sa ma dea afara cand vin?

Lumi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Poti da mai multe detalii despre situatia ta?
Cand ai intrat in CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Am fost in CIC 1 an si 5 luni cu primul cpoil (pana in luna mai 2003) apoi am fost angajata cu carte de munca la o firma, dupa care, din luna iulie 2003 m-am angajat la firma la care lucrez si acum cand sunt insarcinata 19 saptamani. Nu le-a prea placut ca am ramas insarcinata si se punea prolema pentru peste 2 ani cand vin sa ma reangajeze.

Lumi

Mergi la inceput

Cand te intorci din CIC, legea ii obliga sa te primeasca, dar nu sunt obligati sa te si tina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

OK.Multumesc frumos.

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catuta spune:

draga liviu's practic dupa ce ne intoarcem din CIC pot sa ne dea afara pur si simplu ca nu ne mai plac ''ochii nostri''.....chiar nu inteleg ce vrei sa spui prin''legea ii obliga sa te primeasca, dar nu sunt obligati sa te tine''
pe ce baza te dau afara.
multam

catalina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by catuta

draga liviu's practic dupa ce ne intoarcem din CIC pot sa ne dea afara pur si simplu ca nu ne mai plac ''ochii nostri''.....chiar nu inteleg ce vrei sa spui prin''legea ii obliga sa te primeasca, dar nu sunt obligati sa te tine''
pe ce baza te dau afara.
multam

catalina

Restructurare, sau orice alt mijloc legal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Din pacate angajatorii inceraca sa scape de viitoarele mamici si de mame cu copii.Legea ar trebui sa permite platirea de 1% pt.somaj, pe perioada CIC-lui,ca mamicile sa nu traiasca cu frica ca dupa 2 ani cand se intorc ce se intimpla....ar fi o solutie in caz de concediere,
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

ili, in ceea ce priveste somajul, s-a mai afirmat pe forum, stagiul pt persoanele in cic se stabileste prin insumarea perioadelor de inainte de cic cu cele de dupa cic daca s-au angajat. e un paragraf special pt asta

Art. 35. - Pentru persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) lit. g)-j) stagiul de cotizare de minimum 12 luni este realizat, după caz, astfel:...
b) prin cumularea perioadei de asigurare premergătoare datei acordării concediului pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, cu perioada de asigurare realizată după reluarea activității, dacă s-au încadrat în muncă sau au încheiat contract de asigurare pentru șomaj în termen de 60 de zile de la data încetării concediului;

deci asta e rezolvata!

altfel, e clar ca aveti dreptate! patronilor nu le ramane decat sa faca concedierea LEGAL, ceea ce e mult mai greu, culoarea ochilor nefiind relevanta.

capul sus si curaj!

Mergi la inceput