Marius -nu sunt deloc speculatii

Marius -nu sunt deloc speculatii | Autor: malina

Link direct la acest mesaj

Am o adresa de la CNASS Bucuresti de unde rezulta ca 6.5 % nu trebuie platit decat la o suma foarte mica din salarul meu. Am apelat la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru ca cei din Baia Mare mi-au raspuns tot pe acelasi ton ca si tine.Daca doriti mai multe informatii discutam dar pe un alt ton.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

malina tonul tau de aici e cam ciudat in opinia mea. Daca chiar vrei discutie...pune un citat relevant din acea scrisoare pt a putea fi informate toate fetele in aceasi situatie. Asa o sa stim si noi sa ne aparam drepturile mai bine. Eu una marturisesc ca aici am invatat din experientele altora mai mult decat intreg departamentul legal din compania mea.Iar Marius si Liviu vor avea o baza de discutie.

Oricum Felicitari daca ai reusit sa-ti faci recunoscut un drept al tau in sistemul asta al asigurarilor sociale.

Si mai am o intrebare fara nici urma de cearta, dar vad ca ai studiat problema si poate stii mai multe...daca nu platesti 6.5% care sunt asigurarea medicala, beneficiezi de servicii medicale platite in aceasta perioada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina spune:

Marina daca citesti subiectul postat de mine acum o saptamana :6.55 se retine la veniturile neimpozabile"iti vei da seama de ce am inceput al doilea sub pe acest ton. Nu fac speculatii nici de cum si pana acum am avut impresia ca comunicam cu niste oameni avizati, dar......... eu am dat niste articole din niste legi si am cerut o parere dar de aici pana a mi se spune ca speculez...........
Oricum sunt bucuroasa ca am avut dreptate.Prin noul mod de calcul al CASS pt persoanele aflate in CIC eu castig 1.3000.000 lei .Pentru suma asta a meritat sa si speculez nu
Scuze dar sunt tare suparata pana acum o saptamana am avut impresia ca putem comunita pe acest sait fara a ne jigni.
voi dactilografia toata adresa primita de la CNASS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu mai retin cu exactitate subiectul in sine dar prin lege veinturile sunt impozabile. Tot prin lege anumite venituri sunt grevate si de asigurarea de sanatate. Si CIC intra prin lege in aceasta categorie. Asa a fost as este si acum intrucat nu exista nici un act juridic prin care statul sa spuna contrariul. Ce a facut insa statul este de a nu mai retine impozit pe aceste venituri sociale. Deci a renuntat la o forma fiscala. Atat! Si doar din acest an. Nu a renuntat insa si nici nu are logica sa renunte la forma de asigurare de risc al sanatatii. Pentru ca daca impozitul este o forma directa cu caracter fiscal 100%, restul grevarilor sunt doar prime de asigurare in regimul asigurarilor de stat. Asigurarea de sanatate, somaj, handicap si asa mai departe. Acestea din urma nu sunt fiscale si nu au avut niciodata regim fiscal Doar obisnuinta omului de a sti ca i s-au retinut aceste sume duce la ideea fiscalitatii lor. Ceea ce este fals. Si din acest motiv m-am exprimat de genul "speculativ" pentru ca a aparut o inadvertenta de exprimare sau un conflict textual odata cu anularea fiscalizarii CIC. Am priceput foarte bine unde bati, nu pot sa contest ca ai dreptate textual discutand sau speculativ insa atata vreme cat nu exista o nora de drept care sa specifice in mod indisolubil ceea ce vrei tu sa sustii ramane o simpla speculatie. Ea poate fi corectata sau lamurita prin acte ulterioare pt ca sa nu mai existe astfel de interpretari dar am retineri certe aspra unui astfel de demers.
In final as dori insa sa precizez si alte aspecte "functionale". Aici pe acest site si in speta pe aceasta sectiune, atat eu cat si Liviu si Anca si altele si altele ca deja suntem multi am facut tot ceea ce ne-am priceput mai bine in mod liber (for free) pentru ca voi cei care aveti nevoie de informatii sa aveti o sansa in plus ca sa va cunoasteti drepturile si obligatiile sau sa aveti un sfat, o consiliere. Uneori am reusit mai mult alteori mai putin. Din experienta mea cel putin pot sa afirm cu o marja destul de mare ca aici a fost si este unul dintre cele mai puternice puncte de informare in acest profil. Si sunt foarte mandru de toti cei de langa mine daca se poate spune asa, pentru ca sunt oameni cu totul si cu totul deosebiti. Si inca ceva, noi nu suntem dumnezei, nici experti, suntem de profesie intradevar, si noi invatam, si noi aflam si noi cautam raspunsuri si solutii. Si de fiecare data devenim mai priceputi. Important pentru noi este sa putem sa dam raspunsuri cat mai bune, cat mai sincere, cat mai aproape de realitate. Asumarea acestora insa aparine fiecaruia dintre voi. Noi speram sa va fie utile.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Dora , am vazut si celalalt subiect al tau si asa cum Marius spune munca lor e benevola si pe cuvant ca dau sfaturi excelente.

Revenind la asigurarea de sanatate...ok nu o platesti castigi 1300000 dar esti considerata asigurata in sistemul de sanatate? Pt ca doamne pazeste ai nevoie de o interventie cat de minora ...nu ai idee ce costuri sunt daca nu esti asigurat iar la orice internare i se cere adeverinta ca ai platit acei 6.5%. De ex sotul meu nu este asigurat in sistemul asta medical si a vrut sa-si faca o operatie pt deviatie de sept. Operatia propriuzisa era 10 mil, tb sa plateasca toate medicamentele etc etc, spitalizare...
Din punctul meu de vedere problema asta nu e in ograda CAS pt ca nu sunt banii lor ...ce zic cei de la Asiguarile de Sanatate despre suiectul asta ai idee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Daca sotul e asigurat-sotia e coasigurata-,si nu plateste spitalizare,are medic de familie....

Mergi la inceput

ili din pacate vei avea surpriza sa constati in cateva spitale ca coasigurarea sot sotie e valabila doar in situatii urgente (conform unor reglementari interne la care nu ai acces). Probabil solutia datului in judecata este valabila in acest caz dar eu nu m-as opera in Ro intr-un spital cu care am un conflict

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Nu am stiut,mersi,
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Draga dora, initial nu am vrut sa raspund la acest subiect pentru ca de multa vreme evit pseudo-conflictele, apoi m-am hotarat sa-ti scriu doar ca sa te intreb cev:
Tu chiar crezi ca cineva de pe acest site iti vrea tie raul? Chiar crezi ca suntem asa ofticati ca tu castigi sau nu la salariu o suma ca sa te invatam de rau?
Ti s-a raspuns legal la subiect, daca tu ai reusit sa gasesti o chichita e OK, eventual, daca esti suficient de darnica, spune-ne si noua ca poate se aplica si la noi!!!

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

marius, codul fiscal, titlul III, art 42 stabileste ca indemnizatia CIC, printre altele, este un venit neimpozabil. teoretic asta nu este doar pt acest an, cu siguranta insa este pt acest an
iar cas se plateste la venituri impozabile
ca la matematica, rezulta....

adresa postata de malina pare a fi rezolvarea unei dileme ce s-a nascut prin ianuarie: persoana in cic nu este obligata sa se asigure, fiinca are venituri impozabile nule, dar nici nu este asigurata altfel si ARE REALA NEVOIE de asigurare asa ca, cel mai logic, plateste asigurarea minima, fortant un pic legea. ar putea sa nu plateasca nimic daca e hotarata sa-si asume riscul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Of of... parca vad un complet de judecata de la un film american, am mai spus logic sau metematic vorbind nu contest deductiile facute dar aici discutam de legi nu de deductii matematice q.e.d. sorry asta e! Mai mult chiar daca stau sa racai prevederile legilor in vigoare tot nu iese ceea ce se sustine dar nu ar fi deloc constructiv.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput