mailto:

mailto: | Autor: Ria

Link direct la acest mesaj

Stiu ca sunt multe alte persoane care au probleme mult mai mari decat mine, dar am zis totusi sa incerc si eu sa-ti scriu, in speranta ca voi primi o veste buna. Este pentru prima data cand vorbesc cu o persoana necunoscuta despre probleme mele. Totusi sper ca am nimerit bine.....
As vrea sa incep prin a spune ca ma numesc Maria, si am 20 ani.
In urma unui consult ginecologic, in care mi s-a facut un examen de secretie, rezultatul a fost cel de gardnerella vaginalis. Mi-a fost prescis un tratament atat mie cat si prietenului meu. Tratamentul prescris a fost urmatorul: 10 pliculete Tantum Rosa, Metronidazol(si eu si el) si ovule Flagyl, timp de 10 zile si apoi doar ovule Polyginax.
Dupa terminarea tratamentului, m-am facut o noua programare la ginecolog. Asteptam nerabdatoare rezultatul......deziluzie totala, din rezultatul analizelor de laborator reiesea ca inca nu am scapat. Mi-a fost prescris acelasi tratament. Am ajuns iar la dr. cum mi s-a spus, de data aceasta poate putin mai optimista si fericita ca am scapat si pot avea iar o viata normala(tin sa mentionez ca pe perioada tratamntului nu am avut nici un contact sexua)
Din rezultate reiesea ca parca nici nu as fi tinut tratamentul. Tratamentul care mi-a fost prescris de aceasta data a fost doar metronidazol (dimineata si seara-eu; el- dimineata, pranz si seara) si ovule Flagyl timp de 10 zile. De data aceasta insa am hotarat sa nu mai tin acest tratament si m-am dus sa consult si alt doctor. Asta s-a intmaplat acum o saptamana. Mi-a facut si acolo analiza secretiei. Eu pana atunci m-am tot documentat despre aceasta "gardnerella vaginalis" si din cate am inteles din caracteristicile generale ar fi ca are un miros specific. La ultimul control ginecologic la care am fost unde s-a recoltat si secretia, dr. si-a exprimat o prima parere spunand ca ea nu crede ca ar fi gardnerrella pentru ca nici nu miroase si nici nu are caracteristicile acestei bacterii. Mi-a dat si ea un tratament, dar de aceasta data fara metronidazol.
Mi-a dat doar tantum rosa (5 zile) si ovule macmiror, iar prietenului meu o crema-Biazol. Urma sa tin acest tratament prescris de ea, si apoi la aflarea rezultaului de la secretie, in caz ca era nevoie imi mai prescria ceva. Ieri a venit momentul sa aflu rezultatul. rezultatul raportului de analize a fost: Epitelii frecvente; leucocite rare; si la flora au iesit : coci gram pozitivi. Atata tot....nici urma de gardnerella...ce usurare, nu? Nu chiar.....nu mi-a mai prescris nici un alt medicament, mi-a spus doar sa termin tratamentul pe care mi-l daduse cu o saptamana in urma si apoi sa urmaresc daca mai e ceva, si in caz ca mai este sa ma duc iar....acum chiar nu stiu ce sa mai fac,m-am gandit sa astept sa termin tratamentul si apoi sa fac alta analiza. Intrebarea mea ar fi daca tratamentul care mi-a fost prescris este cel bun, ce ar trebui sa fac?
Multumesc din suflet pentru timpul acordat. V-am pupat pe toti, Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

sincer nu prea am inteles care e problema ta. Rezultatul de la ultima analiza e ceva frecvent in secretia feminina. Asta e rezultatul care si eu il obtin cand fac analizele. Medicul meu gineco mi-a spus sa nu-mi fac probleme... asta e flora si nu are cum sa dispara.

Eu mi-am facut analizele la Cantacuzino, unde iti dau si antibiograma in cazul in care ai ceva. Iar la rezultatul , pe care il ai si tu, nu a aparut nici un antibiotic.

Tot ce poti face e sa faci un control periodic sa vezi daca apare ceva in plus. In rest stai linistita.

Toate cele buna,

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ria spune:

Iti multumesc pentru raspuns. Din cate am inteles eu, aceasta Gardnerella vaginalis, netratata poate produce in timp leziuni pe col.
Ma gandesc sa fac totusi sa fac si o pauza, sa nu mai iau atatea ovule si medicamente, ca si asta poate fi cauza schimbarii florei .
Iti multumesc inca o data, Maria

Mergi la inceput