Contract asigurare valabil si ptr al doilea copil?

Contract asigurare valabil si ptr al doilea copil? | Autor: dandaniel

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma lamuriti in problema mea.
Fetita mea s-a nascut in 02.02.2003. Avem contract de asigurare pentru perioada 14.08.2002 - 28.02.2003. Sotia bea beneficiaza de acest contract la locul de munca. Am cerut ingrijire copil din 01.03.2003.
Am inteles de la o persoana de la Casa de Pensii Arad ca daca pana implineste Andreea 2 ani o sa mai avem un copil, atunci vom beneficia in continuare de contractul de asigurare suplimentar. Avand in vedere ca noi oricum mai dorim un copil, este foarte important pentru noi sa stim daca e adevarat ceea ce am auzit sau nu.
Nu imi vine sa cred pentru ca eu integeg ca din momentul in care cerem ingrijire copil pentru al doilea copil intra automat noua lege in vigoare (adica suma fixa). De la casa de pensiii s-a spus ca sotia mea nu are baza de calcul daca naste in cei doi ani ??!! Dar ce baza? Nu inteleg!

Daca poate cineva sa ne lamureasca ....

Multumim

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Ideea este ca s-ar lua in calcul contractul suplimentar de asigurarea doar pentru calculul indemnizatiei pt concediul de maternitate. Cum in perioada in care ai fost in CIC acest contract de asigurare suplimentar a fost suspendat, nu are ce se lua in calcul.
In ceea ce priveste indemnizatia CIC, dupa cum sti, daca este solicitata incepand cu 01.01.2004, cuantumul sau este de aproximativ 6.1 milioane lei, indiferent de veniturile asigurate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandaniel spune:

Eu am inteles ca la concediul de maternitate se ia in calcul si contractul suplimentar deoarece de la Casa de Pensii s-a trimis la firma unde lucrez baza de calcul a salariului cu care a fost marita vechea baza(salarul meu existent atunci),si deci eu am acum o alta baza(un alt salar brut)si indemnizatia de maternitate se calculeaza in functie de noua baza (ultimele 10 luni).
Deci eu sper ca macar la concediul de maternitate sa mai beneficiez de acest nou salar brut mai mare.Ba mai mult eu ma gandeam sincera sa fiu si la un concediu medical inainte de cel de maternitate tocmai ca sa primesc mai multi bani.Salariul meu brut inainte era 3,000,000 lei iar dupa cuplarea la acesta a contractului suplimentar am 28,000,000 lei brut.O MAREEEEEEE diferenta si tare as vrea sa mai beneficiez de acesti bani si la al doilea copil pe care vreau sa il nasc anul viitor(vreau sa il programez in asa fel incat sa mai iau ceva mai multi bani).Oricum mai vreau un copil, dar daca pot jongla putin cu legislatia ,nu pot sa imi permit sa nu il programez in asa fel incat sa mai beneficiez de acest contract suplimentar macar cat se poate.
Va rog tare mult sa imi spuneti daca gandesc bine faptul ca la concediu medical si apoi la cel de maternitate se mai ia in calcul contractul suplimentar.E FOARTE important pentru mine, cred ca intelegeti de ce.

VA MULTUMESC MULT
ASTEPT CU NERABDARE SA IMI CONFIRMATI CA AM DREPTATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

In cazul tau, daca soliciti anterior datei de 02.02.2005, concediul medical sau concediul de maternitate se va calcula in functie de indemnizatia CIC. Contractul de asigurare suplimentar a avut relevanta doat la calculul indemnizatiei CIC pt primul copil.

Mergi la inceput