Codul Muncii prevede clar ca nu pot plati unui salariat mai mult de 32 de ore suplimentare lunar.
Problema este ca avem salariati care fac de doua ori mai multe ore si bani ioc- nu mai spun de zile libere.Contractul colectiv de munca
"ne-a intins o mina de ajutor" anul trecut,in sensul ca a stabilit cuantumul de plata la 200 % si 300% pt.zilele libere si sarbatorile legale,dar Legea Bugetului "ne-a taiat avintul"prin specificarea clara a cuntumului minim si maxim la 175 si 200%.
Plata pt. cele 32 de ore suplimentare lunare este derizorie,avind in vedere salariile "uriase"din sectorul bugetar.
Este vreo solutie pentru a putea fi remunerati corespunzator pentru munca prestata suplimentar?
Multumesc pentru ajutor!Cristina
nu ma stiu deloc cu asa ceva, dar mi-a venti o ideea in cap, din explicatiile primite de la sotul:
aici , sau cel putin la ei la firma, muncitorii sunt intrebati dac vor orele suplimentare platite sau libere
daca le vor platite, (fiindca ar trebui de multe ori sa le dea bani aproape, sau mai mul decat 1/2 din salar,) firma face asa: prima ora suplimentara trece la liber, urmatoarele la plata; dar stiu ca "le trage" destul de mult impozit pe aceste ore.
nu stiu daca te ajuta cu ceva
Multumesc PECA!!Cristina si Mihnea
Liviu,ajutor,nu am nici o portita?
Cristina si Mihnea