germania/procura

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

inca am nervi, asta ca sa-i innebunesc pe cei de la consulat!!!
mai, fac procura numai pt.transcrierea certificatului de casatorie,restul actelor le am, singura problema s-ar putea sa fie cea legata de poze, tina trebuiesc poze plastificate???
buletin nu mai am demult, mi l-au anulat cand am schimbat prima data pass-ul aici in Ge., oricum cred ca de la tara la tara difera cerintele consulatelor romanesti( nu-i asa ca suna a prostie??).
deci, incerc cu procura facuta la notariat aici, daca nu va fi acceptata fac o plimbare la bonn ( ca tot ma plictisesc de moarte)si gata.
va tin la curent si cat de curand scriu si cum suna procura ( astept de la cineva modelul pe fax).
tina suntem bine cu totii( atat cat se poate la noi), azi celine si-a prins mana in usa, are inca degetelele la locul lor!
alina, fii fericita ca ai in spatele tau ce am eu in fata si spune-mi te rog cum a fost cu testul de lb.germana si ce alte cunostinte se mai cer( geografie, istorie, politica, bla bla, aud tot felul de nebunii in ultimul timp).
gata acum, a venit teroristul(celine), va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

mai fetele si eu am nevoie de o imputernicire, care astia scriu ca o pot face la ei contra taxei de 30€, sau numai la ei, da zau cand stiu ca se pot face imputerniciri si pt. 10-13 € nu imi vine sa dau 30€, + tot drumul pana acolo, 600km, dus intors
cum si ce trebuie facut cu imputernicirile astea la notar?
mie imi trebuie pt. dosarul de renuntare la cet. romana, o imputernicire cum sa iimi scoata de la finate o adeverinta, stiti cumva in cazul asta cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by ariadne

inca am nervi, asta ca sa-i innebunesc pe cei de la consulat!!!
mai, fac procura numai pt.transcrierea certificatului de casatorie,restul actelor le am, singura problema s-ar putea sa fie cea legata de poze, tina trebuiesc poze plastificate???
buletin nu mai am demult, mi l-au anulat cand am schimbat prima data pass-ul aici in Ge., oricum cred ca de la tara la tara difera cerintele consulatelor romanesti( nu-i asa ca suna a prostie??).
deci, incerc cu procura facuta la notariat aici, daca nu va fi acceptata fac o plimbare la bonn ( ca tot ma plictisesc de moarte)si gata.
va tin la curent si cat de curand scriu si cum suna procura ( astept de la cineva modelul pe fax).
tina suntem bine cu totii( atat cat se poate la noi), azi celine si-a prins mana in usa, are inca degetelele la locul lor!
alina, fii fericita ca ai in spatele tau ce am eu in fata si spune-mi te rog cum a fost cu testul de lb.germana si ce alte cunostinte se mai cer( geografie, istorie, politica, bla bla, aud tot felul de nebunii in ultimul timp).
gata acum, a venit teroristul(celine), va pup.

ari&celine

Draga Ari,
Pina acum nu mi-au cerut nici un fel de test de geografie,politica,etc,doar o gramada de acte de la vreo 3 generatii(strabunici-bunici-parinti de-ai sotului),cica avem "Ermessenseinbürgerung"si probabil ca de aia.De test de limba zicea tipa aia ceva dar eu am pus la dosar diploma de la Daf si nu a mai comentat...sper ca e totul in ordine.Joi mai merg sa depun si un Lebenslauf scris de mina...cica cel redactat nu e valabil .Te tin la curent!
Oricum,am avut o faza cam nasoala...mie imi expirase pasaportul romanesc,cel nou inca nu sosise si mi-au trimis somatie acasa ca nu am act de identitate valabil si ca ori imi dau amenda ori inchisoare .Le-am trimis scrisorica cu chitanta de la consulat ca pasaportul e comandat si tre`sa soseasca din zi in zi si au acceptat.

Ei,eu am alta bataie de cap:m-am casatorit si mi-am pastrat numele de dinainte si acum vreau sa-l schimb si e o procedura taaarrreeee complicata in Ro ca aici,hop-tzop imi pot modifica numele in cartea de familie.

Pupici multi si nervii tari!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetelor, eu pana acum am rezolvat-o MULT mai simplu cu procurile ce le-am facut pana acum, si mentionez ca nu numai odata, ci de vreo 4-5 ori pana acum, si pt. diverse certificate din RO, si pentru niste acte de mostenire, si pt. un avocat, etc...mai simplu si mai ieftin. Deci am facut pe o foaie de hartie la computer 2 texte (pe aceeasi foaie), intai textul in germana cu titlul VOLLMACHT (hiermit bevolmächtige ich....meine Daten....meine Mutter ...ihre Daten...für mich alle Formalitäten für.....zu erledigen) , si pe urma PE ACEEASI FOAIE in a 2a jumatate acelasi text in romana, cu titlul PROCURA, la sfarsit semnatura. IMPORTANT: se semneaza aceasta foaie nu de acasa, ci in fata autoritatilor. Eu merg cu aceasta foaie la aici la Kreisverwaltung, in Aachen mergeam la Rathaus, nu conteaza, principalul esta ca fiecare primarie/etc are un loc, un birou unde se face Unterschriftbeglaubigung, deci autentificarea unei semnaturi. Acolo un functionar iti controleaza pasaportul si te pune in fata lui sa semnezi foaia, pe urma iti pune o parafa cat toate zilele pe spate prin care iti autentifica, deci, semnatura.Ei, mama mea, cu aceasta tidula, mi-a obtinut din RO intotdeauma fara nici cea mai mica problema, ce acte am avut nevoie. Incercati si voi asa, inainte de a da banii la notat, asta costa 2-4€, ba de multe ori nu am platit nimic! Trebuie sa povestesti acelui functionar la ce iti trebuie, ca tu NU POTI actualmente sa te deplasezi in RO, etc etc...
Mie mi se pare asa mult mai usor.
Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Mirunda suna nemaipomenit cum spui tu!! Nu mai ai nici un exemplar din cele facute de tine?
Numai sa accepte cei de la rathaus ptr ca e consulatul in Bonn, la doi pasi de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Chiar asa Mirunda, mai ai cumva un exemplar sa ne trimiti si noua? PlsVikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Fetelor, sa caut, ca nu mi-a mai trebuit de vreun an.
Chrystinne, , nu trebuie sa zici decat ca iti trebuie in RO si nu poti merge personal, o procura pt. mama ta, pentru obtinerea unor acte...mie nu mi-au zis nimic, si dupa cum stistau numai la 30km de Bonn...

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Fetelor, sa caut, ca nu mi-a mai trebuit de vreun an.
Chrystinne, , nu trebuie sa zici decat ca iti trebuie in RO si nu poti merge personal, o procura pt. mama ta, pentru obtinerea unor acte...mie nu mi-au zis nimic, si dupa cum stistau numai la 30km de Bonn...

Mirunda

Multumim mult Mirunda! O sa fiu ceva mai linistita daca as avea deja un formular scris ca model :-))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

fetelor, eu am facut astazi procura , am mers cu ea la Rathaus( Mirunda, multumesc pt.idee, a fost mult mai simplu) si a fost parafata.
parafa insa este numai sub textul german, hm, vedem daca va fi acceptata in Ro., daca nu ma gandesc ca mama poate face o traducere legalizata la ea si gata.
am sa va tin la curent.
daca vrea cineva model sa-mi spuna, va trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

eu azi am suat la consulat la münchen, dupa ce au tinut-o mortis ca numai la ei se fac imputernicirile, le-am spus ca merg la ei cu drag daca imi platesc benzina pt. cei 600km,

apoi le-am explicat ca cica am mai avut eu una facuta de notar, care fost buna, si ca de ce nu ar fi si asta buna, si pana la urma, mi-a spus ca daca fac una la notar sa merg cu ea la tribunalul de land (este in fiecare oras acolo unde este tribunalul normal, si o sectie de land) sa imi puna pe ea o apostila, ca cica asa se recunosc in ro.
dar oricum mi-a mai spus sa mai sunt maine inca o data sa vorbesc si cu sefu, care sefu' habar nu am, ca cica azi fiind si program cu publicul are multa treaba si nu are timp.

Mergi la inceput