baza calcul indemnizatie maternitate/concediu risc

baza calcul indemnizatie maternitate/concediu risc | Autor: floren

Link direct la acest mesaj

problema mea este urmtoarea: am 2 contracte de munca, unul pe durata de 8 ore/zi, celalalt pe durata de 4 ore/zi, incheiate cu 2 angajatori diferiti. unul este trecut in cartea de munca, celalalt se numeste" contract de munca individual" si nu se inscrie in cartea de munca.
pentru ambele contracte platesc contributia catre CAS, atat eu, cat si angajatorul.
uintrebarea este: la baza de calcul a indemnizatiei de maternitate si a concediului de risc maternal, se iau in considerare ambele contracte, din moment ce platesc CAS?
(cei de la CNPAS si de la camera de munca se pare ca nu vor sa isi ia nici o raspundere si nimeni nu e in stare sa-mi dea un raspuns. problema e ca mai am putin si intru in prenatal iar angajatorii mei nu stiu cum sa procedeze>
Ce parere aveti?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da se iau in considerare ambele sume la calcul dar doar pt maternitate deoarece pt CIC suma este fixa din acest an. Procedurak discutand de la al doilea loc de munca fi se incaaseaza indemnizatia la fel ca si de la rpimul fie mai degraba se obtine o adeverinta calculativa corespunzatoare ce se duce la primul loc de munca unde se face cumularea lor ca si cum ar fi un singur loc de munca. Este cea mai recomandata metoda de aplicare si chiar des utilizata.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Marius, inteleg ca ai mai intalnit situatii de-astea si poate stii cum se procedeaza in cazul in care exista, sa zicem, 4 contracte de munca cu timp partial de cate 2 ore. Ar trebuie obtinute adeverinte de la 3 angajatori, cu sumele si perioadele de cotizare din ultimele 12 luni (pt ca cel de-al 4-lea angajator sa poata verifica si existenta stagiului). La cel de-al 4-lea, eu figurez in concediu de maternitate, el imi calculeaza, pe baza adeverintelor si a istoricului de la el din firma, indemnizatia cuvenita si ma plateste. Dar la ceilalti 3 angajatori cum voi figura? In concediu medical cu indemnizatie zero? (nu stiu daca se poate, in lege se leaga intotdeauna concediul de indemnizatie) Sau in concediu fara plata? (dar atunci pierd la stagiu, ca la primul angajator se considera ziua de concediu medical ca avand 2 ore???)
Cel de-al 4-lea angajator nu vrea sa ia in consideratie adeverintele de la ceilalti, pe motiv ca nu scrie nicaieri in lege ca asa se face. Degeaba i-am explicat ca pe vremea Legii 19 nu existau contracte de munca cu timp partial, deci nu avea unde sa scrie explicit. Ma poti ajuta cu o justificare legala? Multumesc

Mergi la inceput