Amniocenteza - heeeeelp !
Raspunsuri - Pagina 2
BLUE ANGEL spune:
va multumesc fetelor !
sunteti minunate !
nici cand am facut laparoscopia nu mi-a fost asa teama !
dar sa speram ca totul se va termina cu bine ...
maine imi iau inima in dinti .... apoi voi sta cumintica 3 zile si va scriu luni ...
sa aveti grija de voi si de minunile din burtici !
va iubesc
blue angel
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by Marina
care e treaba cu Genetic Lab????quote:
Originally posted by night_elm
...
- dupa peripetiile prin care am trecut eu (si, crede-ma, au fost majore: cu minciuni, scuze jalnice, cosmaruri, plans, tot ce se poate mai rau)am senzatia ca sunt niste interese la mijloc. Fa-mi surpriza si spune-mi ca Genetic Lab nu are nici o treaba desi...
...
Marina
Trebuie sa produca si laboratorul ... Pe de o parte e bine ca exista si se pot face analizele. Pe de alta...cam scumpe!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
night_elm spune:
sunt curioasa, aquariusrpro, daca la fel ai fi gandit si ai fi fost la fel de senina in exclamatii daca treceai prin ce am trecut eu. de fapt, sunt sigura ca nu...
- “trebuie sa produca si laboratorul”, dar nu pe nervii si sanatatea mea. Daca nu-si pot aduce clienti pentru ca au un renume in domeniu sau pentru ca sunt profesionisti (sau macar buni) nu e cazul sa sperie oamenii ca sunt pe moarte, de exemplu, ca sa mai scoata ei un ban din analize... Este o metoda care ar putea da rezultate dar numai pe termen scurt
- “e bine ca exista si se pot face analizele” este discutabil. Exista si altii care exista dar despre care nu ai norocul sa afli la timp. Faptul ca ai auzit de unul inaintea altuia nu trebuie sa te condamne sa fii tratat ca un gunoi
- “cam scumpe”... nu neaparat, costurile sunt comparabile cu altele. Si oricum nimeni nu iti baga mana in buzunar. Este decizia ta aceea de a alege sa platesti niste servicii in functie de bugetul de care dispui. Pacat ca nu este decizia ta si sa fii tratat ca un om
Marina spune:
night, spune-ne si noua ce s-a intamplat dc nu te deranjeaza...eu as vrea sa fac analiza asta si chiar mi-ar placea sa fiu informata inainte de a lua o decizie.
BLUE ANGEL spune:
hai salut !
acum dupa ce a trecut pot sa spun ca sunt de acord cu night ... si mie mi s-au parut multe lucruri ciudate care se legau atat de bine dar ... nu pot sa bag mana in foc !
simt ca este ceva putred la mijloc ... dar nu am vrut sa am remuscari dupa aceea ...
m-am gandit ca este doar paranoia mea ... si am pus in balanta !
in cazul meu banii nu au fost o problema dar am intalnit persoane care fac eforturi disperate pentru a face aceasta analiza ... ptr. ca Triplu test a iesit prost
cert este ca nu poate fi dovedit clar , da ? nu ai cum ...
dar te gandesti asa ... eu am 35 de ani si am citit ca in multe tari civilizate aceasta analiza este obligatorie si este chiar suportata de asigurari ... in cazul meu preferam sa ma trimita direct si sa nu-mi bage un rezultat care vezi Doamne ma "obliga" - si ala obtinut , ei stiu cum , ..oricum daca te duci sa intrebi ..bla, bla, bla
si apoi te mai gandesti .. daca totusi ?
si uite asa ajungi la ei .. eu am auzit ca sunt singurii care fac asta (la noi in Ro ) si sunt cei mai buni in domeniu .. aici nimic de zis dr. Albu este de nota 10 .. vorba 'ceea : Dai un ban , dar stai in fatza !
nu stiu daca te-am lamurit in vreun fel Marina ...
eu inca nu am luat rezultatul ... sper sa fie bine pana la urma ...
te pup
blue
night_elm spune:
blue angel, fii pe pace ! garantez un rezultat in regula
asteapta-te totusi sa dureze 3 saptamani si nu 2. e foarte posibil
anyway, poti incepe sa te bucuri de fiecare miscare pe care o face bebelusul, sa zambesti din nou bebeilor pe care ii vezi pe strada... btw, mie toate astea imi provocau adevarate crize de isterie pt ca ma gandeam ca e posibil ca bucuria mea sa se termine prea curand
marina, parerea mea este ca acest test trebuie facut numai, dar numai daca te incadrezi in grupa de risc. Daca da, este indicat sa il faci dar sfatul meu este sa alegi niste profesionisti. Multe cabinete fac triplul test doar ca nu dau si calculul de risc, doar valorile pe care trebuie sa le ai in mod normal . Oricum, calcul de risc este o interpretare pur statistica, nu-ti este neaparat necesara.
In plus... INFORMEAZA-TE. Informarea a salvat-o pe amica mea de amniocenteza. Si ea si-a facut analizele tot la Genetic Lab. Stii cat trebuie sa fie AFP-ul la sarcina? Minim 10. E, eu l-am avut 8 si amica mea 2. Asa ceva nu exista! Asta este o mica mostra din “priceperea” celor de la Genetic Lab. Doctorul i-a spus amicei mele ca daca nu ar fi avut ceva dubii, ar fi pus-o sa faca avort instantaneu. Cunoscand insa peripetiile mele a hotarat, impreuna cu doctorul, sa ignore rezultatele, imposibile de altfel, dupa cum au recunoscut si cei de la Genetic Lab atunci cand li s-au cerut explicatii.
Retine ca este doar o infima parte din relatia mea (si nu numai) cu Genetic Laba.
baby-boom spune:
Intervin in discutia voastra cu o mica intrebare..... din cauza caror motive sunt necesare aceste analize??? Eu sunt in saptamana 24 de sarcina, o sarcina pana acum fara probleme, cu toate ca in afara de calupul de analize pe care le-am facut la inceputul sarcinii(+ urina si secretia din nou in sapt 19) nu am mai facut nimic, nici macar testele pt. listeria, chlamydia si toxoplasmoza(pe care medicul a zis sa le fac si apoi s-a razgandit..probabil a considerat ca nu e nici un pericol).......
Cu riscul de a parea paranoica si stresata TOTUSI as vrea sa stiu daca aceste analize sunt recomandate oricarei femei insarcinate sau doar celor care prezinta un risc genetic ridicat.........MAI BINE SA FIU INFORMATA!!!!!
Am descoperit ca mai simplu ti se raspunde pe acest forum, ca sa nu mai spun si sincer si din inima, si multe alte chestii.....ca eu una m-am cam saturat de medici grabiti sau prea putin interesati ori chiar sub nivelul standardelor mele in ceea ce priveste profesia lor( motiv pt. care in timpul sarcinii am mers simultan la 2 medici ginecologi.....si ma amuza cum se contrazic pe te miri ce teme....ultima fiindc sexul bb-lului, care acu' o luna era baiat, iar saptamana trecuta i-a picat putza, according to the 2nd doctor...lol....)
Mentionez ca totusi sunt clujeanca, si de la medicii din alte zone ma asteptam(nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar stie toata lumea care-i realitatea la noi in tara, nu???), da' nu in cluj
Astept raspunsul vostru...
Florina si burtica ei
p.s. multa sanatate si ganduri optimiste pt BLUE ANGEL....ITI TIN PUMNII
night_elm spune:
quote:
Originally posted by baby-boom
Intervin in discutia voastra cu o mica intrebare..... din cauza caror motive sunt necesare aceste analize???
...as vrea sa stiu daca aceste analize sunt recomandate oricarei femei insarcinate sau doar celor care prezinta un risc genetic ridicat.........MAI BINE SA FIU INFORMATA!!!!!
De obicei se intampla ca mamicile sa aiba nelinisti majore in timpul sarcinii legate de starea de sanatate a bebelusului. Una dintre metodele neinvazive (consta in prelevarea a 5 ml de sange periferic de la mama) si care poate sa ofere niste raspunsuri este TRIPLUL TEST, acesta putand detecta anumite anomalii fetale cum ar fi: Sindromul Down (Trisomia 21), Sindromul Edwards (Trisomia 18) sau Spina Bifida.
Cunoscuta sub denumirea de triplu test, metoda este un screening pentru markeri din serul matern care determina nivelurile alfa-fetoproteinei (AFP), estriolului neconjugat (uE3) si ale gonadotrofinei chorionice umane (hCG) din sangele matern, intre saptamanile 14 si 21 de sarcina.
AFP = una din primele alfa-globuline ce apar in timpul dezvoltarii embrionare
uE3 = hormonul estrogenic principal secretat de placenta in timpul sarcinii
HCG = un hormon produs de partea fetala a placentei (in celulele coriale), cu valori detectabile de la cateva zile dupa fertilizare
Fiind o metoda de screening, valorile obtinute au doar o valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21, 18 sau pentru defectele de tub neural poate avea un copil probabil normal. Un astfel de rezultat nu inseamna obligatoriu ca sarcina este afectata, deoarece triplul test are doar valoare orientativa pentru diagnostic, insa necesita o urmarire ecografica mult mai atenta, orientare catre un cabinet de diagnostic prenatal pentru amniocenteza si consiliere genetica, atunci cand este cazul. In plus, s-a constatat ca are o valoare destul de ridicata de raspuns fals pozitiv.
TRIPLUL TEST este in general recomandat doar persoanelor care se inscriu in grupe de risc tinandu-se, in general, cont de: varsta peste 32 - 34 ani, diabet, istoric familial
pibilica spune:
Salutare!
Sunt si eu o viitoare mamica (23 saptamani),care citeste de cateva luni tot ce se poate de pe acest site, dar care nu a avut pana acum curajul sa scrie nimic. De acesta data insa, simt ca trebuie sa scriu fiind vorba de un subiect mult prea serios si care poate afecta multe viitoare mamici.
Asadar, in saptamana 20 de sarcina medicul meu mi-a sugerat sa fac Triplul Test (desi am doar 25 de ani si nici antecedente in familie nu am)la "cel mai bun laborator din Bucuresti" si anume Genetic Lab! Surpriza mea a fost f mare la aflarea rezultatelor: aveam un AFP aproape de zero!!, valoare imposibil de mica si pentru o femeie neinsarcinata, d'apai pentru mine.Desi valoarea AFP-ului era asa mica, totusi nu aveam nici un risc de vreo trisomie 18, 21... I-am contactat telefonic pe cei de la Genetic Lab si mi-au spus ca asa ceva nu exista, si dupa verificari m-au asigurat ca a fost DOAR o greseala de scriere, uitand sa-i puna un 1 in fata acelei valori. Multumita oarecum de rezultat, mi-am spus ca orice greseala este omeneasca si am trecut cu vederea (desi trasesem o spaima monstruoasa).
Dupa 2 zile insa, am sunat la cei de la Genetic Lab si i-am rugat sa-mi trimita rezultatul acestor analize pe fax, sa am si "proba scrisa" a acestor rezultate bune (dupa cum imi spusesera la telefon). Abia acum a venit surpriza cea mai mare: mi-au dat o valoare a AFP-ului de 14.87, valoare care nu semana nici cu cea pe care mi-o dadusera prima data, nici cu cea confirmata la telefon, cu pur si simplu O VALOARE!!
Acest lucru mi-a confirmat inca o data ca cei de la Genetic Lab nu tin nici o evidenta a rezultatelor analizelor si nici nu sunt foarte convinsa ca le si fac!! Altfel, nu se justifica in nici un fel aceste nereguli!
Am scris aceste lucruri, nu pentru a descuraja viitoarele mamici sa faca acest test, nicidecum!, ci doar pentru a le informa despre ce se intampla in "cel mai bun laborator din Bucuresti". Exista multe alte laboratoare care fac aceste analize si care, "probabil" nu te trateaza cu atata neprofesionalism.
Stiu ca m-am intins foarte mult, dar mi se parea important sa dau toate aceste detali, inainte ca alte mamici sa pateasca ce am patit eu sau poate chiar mai rau (in cazul unei amniocenteze facute acolo..)