AJUTATI O GRAVIDA DE 17 ANI!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Noi n-o putem ajuta decit cu lucruri, banuti, medic etc...Singurul care o poate ajuta si altfel este Parintele Tanase, preotul de mare har spre care a indreptat-o Angi.

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Asa e, papadie, parintele o poate ajuta cel mai mult. Si noi putem sa ne rugam pentru ea si sufletelul pe care il poarta. Sa le dea Dumnezeu sanatate, iar ei sa ii lumineze mintea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Casandra,

Departe de mine gandul sa starnesc o disputa acum... diferenta intre viziunile idealiste si realitate este aceea ca eu am avut ocazia sa vad cateva tinere "convinse" sa-si pastreze copilul. Viata lor este vraiste, n-au nici scoala terminata, nu le angajeaza nimeni, n-au casa, familia refuza sa le mai primeasca, centrele maternale le sustin pe o perioada scurta. Traiesc sub limita conditiei umane, la periferia societatii. Oftaturile noastre lacrimoase sau militante nu le scot din deriva. Le privim cu mila sau cu indignare cand le vedem cersind pe la semafoare cu copilasii in brate, la minus cincisprezece grade.
Este adevarat, Valea Plopului este unul dintre putinele proiecte viabile... desi Parintele Tanase nu are puteri si resurse nelimitate. Si nici acolo rata de reusita nu este de 100%... majoritatea fetelor nu se mai intorc sa-si ia copii pe care i-au incredintat "temporar". Mai sunt si alte cateva proiecte de acest gen, dar nu cred ca este momentul sa dezbatem aici.
Acum cateva zile, la televiziunile romanesti era o stire despre o adolescenta care fusese convinsa sa nu-si abandoneze pruncul in maternitate. Autoritatile de protectia copilului inregistrasera scriptic un succes. Copilul a fost gasit a doua zi, aruncat pe un maidan. Mort de frig. Si o alta stire... o fetiscana care traieste prin canalele Bucurestiului, care se straduieste din rasputeri sa-si ingrijeasca fetita in varsta de doua luni, cum se pricepe ea mai bine. Merge regulat la medic, o hraneste, si nu s-ar desparti de ea nici in ruptul capului.
Asa ca, vezi tu... nimeni nu poate lua hotarari in numele altcuiva... fie si-n numele unei biete adolescente speriata, ignoranta si pe cale sa aduca pe lume un copil.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Qsar,

Inteleg punctul tau de vedere. Poate m-am ambalat si eu prea tare si imi cer scuze daca am jignit pe cineva. Eu cred ca fiecare are dreptul la prezumptia de nevinovatie, asa si fata asta. Ca sa iti arunci copilul pe maidan, trebuie sa fii monstru, nu om. Eu nu cred ca ea este la fel, macar si pentru faptul ca a luat vitamine. Cand am nascut eu, in spital erau si fete de 16 ani care se uitau la bebelusii lor ca la ochii din cap si ii luau acasa, dar si pustoaice de 17-18 ani care ii abandonau. Dar fetelor astora din urma putin le pasa de copil, chiar inainte sa se nasca. Fumau ca turcii, au mers pe tocuri si la discoteca pana in luna a VII-a, din cauza asta nastere prematura si apoi dupa, de abia asteptau sa iasa din spital ca sa o ia de la inceput. Am stat in spital 3 saptamani si am vazut destule. Dar ei se pare ca ii pasa de copil si e doar speriata, nu denaturata, iar cu ajutor cred ca ar putea avea grija de bebelus.
---------------------------
adrianagi:

E speriata si tacuta, nu se teme de nastere, ci de ceea ce va fi apoi. Parintii nu o vor primi acasa, nici nu a avut curaj sa-i anunte ca vor fi bunici... ea nu vrea sa-si abandoneze copilul, dar nici scoala. Fetelor, cum o putem ajuta, ca mi se rupe sufletul de ea!

------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Din cate stiu eu, exista acel proiect "Casa de copii nu e acasa", care urmarea sa previna abandonul. Nu am informatii, doar mi-am amintit un spot publicitar.
Parerea mea este ca fata, in situatia in care este, fie ca va pleca din maternitate cu copilul sau nu, daca trebuie sa fie convinsa sa nu-l abandoneze nu prea sunt sanse.
Si, haideti sa ne gandim si un pic practic: cum il va creste? ajutorul care poate fi dat fetei ca sa pastreze copilul trebuie sa fie pe termen lung, nu de moment.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

"Casa de copii nu e acasa"... ma bucur ca ai amintit de campania asta, la care am avut si eu o contributie (neinsemnata, ce-i drept). Nr. de telefon era 0.800.8.200.200 si i l-am transmis deja Adrianei.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Fetelor mai exista si varianta cu un centru maternal.
exista unul la arcul de triumf acela pe care l-a vizitat Michael Jackson. Inauntru este mai mult decat dragut, va spun asta pentru ca l-am vizitat, am botezat un copilas.
Si eu cred ca putem cu ajutorul administratorilor acestui minunat forum sa facem ceva pentru a o ajuta cel putin pentru 6 luni.
Ganditi-va si la treaba aceasta.....

Cu drag ,

Andreea/ mamica lui theo si a lui florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

a mai fost o problema similara pe forum la care am participat Craluca si eu... situatie e cam la fel.

se mai poate merge la primaria sectorului 2 (in spate la restaurantul izvorul rece). Au un centru de consiliere, e moca, eu am fost sa-l vad, am vorbit cu o doamna dragutza si ideea e ca iti tin ei copilul acaolo 6 luni, ea ca mama poate sta alaturi de el. Ei au grija de copil cat mama e la scoala si la sf cele 6 luni se incearca reintegrarea in familie, sau li se gaseste o locuinta sociala.

Puteti incerca si acolo.

Daca aveti nevoie de hainutze sa imi spuneti si mie... inca mai am de bebe mic.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Adriana - mai da-ne ceva vesti - ce face gravidutza? Ce a zis dr? BB e ok?

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

imediat ce vine in redactie colega care a fost cu ea, va scriu. Ieri am fost plecata din Bucuresti, asa ca n-am aflat nimic...

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Mergi la inceput