AVORT - crima convenabila sau legitima aparare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

In general sunt perfect de acord cu liberul arbitru si cred cu putere in dreptul femeii de a alege, numai ca unele nu au limita! Cunosc un caz care avea la activ 36 de avorturi!Este cumva normal, are vreo scuza femeia aia? Si o spun nu numai din punctul de vedere al copiilor ucisi astfel, ma gandesc si la sanatatea femeii respective.Sau poate credeti ca avorturile repetate nu au nici o repercusiune asupra uterului?
O data , de doua ori mai inteleg, poate au fost accidente, dar sa persisti in greseli sustinand sus si tare drepturile femeii mi se pare absurd.Si nu mai suntem nici in vremea comunismului cand nu existau alte solutii , acum te poti contracepe cu o gramada de metode pentru toate gusturile si buzunarele!Surse de informare se gasesc, cabinete de planning, la fel, ginecologi vad ca sunt pe toate drumurile,care mai este problema?Dar, nu, e mai usor sa nu luam nici o masura, lasa ca vad dupa aia ce fac.Statisticile arata ca in Romania, dupa atatia ani de libertate si dupa atatea pretentii de aliniere cu lumea civilizata, avortul este cea mai folosita metoda de contraceptie!De ce,nu pot sa inteleg.
Si sunt femei din toate categoriile sociale, si sarace si bogate ,si cu carte si fara....Da, femeile au dreptul sa aleaga , dar oare stiti la ce riscuri va expuneti, chiar si dupa un singur avort?Nu v-a informat nici despre asta nimeni? De ce sa nu previi decat sa ajungi intr-o astfel de situatie , sau sa faci o astfel de alegere!?
Da, rezolva problema pe moment , dar in timp, voi insele prin libera voastra alegere va supuneti unor riscuri si patologii diverse.Si experienta unui avort oricum nu este placuta din nici un punct de vedere.Atunci de ce sa mai treci si de n ori prin ea?
Subliniez ca nu ma refer la accidente, avortul in urma unui viol de exp., avorturi terapeutice sau alte circumstante.Ma refer la obiceiul, obisnuinta de a face avort.Si de asta sufera si "doamnele " de conditie buna, nu me refer numai la cele cu o moralitate indoielnica.
Dar stiti ce este si mai grav?Ca desi avortul s-a liberalizat, desi acum se poate efectua in conditii civilizate si moderne(dar asta nu inseamna ca a devenit placut), inca in Romania noului mileniu exista multe femei care nu stiu nici macar asta si isi provoaca singure avortul prin cele mai fantastice mijloace si mor, da, ajung sa moara din aceasta cauza.De asta ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Dragele mele,

Nu am citit celelate opinii, ci doar ma limitez sa dau un raspuns, exact la intrebarea subiectului. Specific ca nu ma refer la avorturile facute din necesitati medicale(cu toata ca si la alea incape discutie pentru ca au fost multe cazurile in care medicii s-au inselat si pana la urma toate au fost OK!)

Deci eu consider ca avortul este o" crima convenabila", atata timp cat exita atatea metode de contraceptie pe care le consider "legitima aparare"!
In afara de pozitia religioasa fata de avort, noi femeile trebuie sa fim constiente ca nu doar acea farama de carne cu viata in ea are de suferit ci insasi noi. Noi mai mult decat oricine, suferim sufleteste si apoi fizic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Si eu consider avortul o crima, indiferent de scuza. Chiar si daca nasti un copil fara picioare. Nu exista nici o garantie ca daca nasti un copil sanatos el va fi asa toata viata. Un copil poate avea un accident, se poate imbolnavi, poate muri inaintea parintilor, dupa ce te-ai chinuit ani de zile sa faci om din el. In viata nu exista garantii. Vad in jurul meu destui oameni handicapati care se bucura si se agata de viata si nici unul nu spune "vreau sa mor". Viata este sacra sub toate formele si aspectele.
Bineinteles ca fiecare este liber sa decida, in asta consta tocmai iubirea lui Dumnezeu pentru noi, in faptul ca ne-a lasat libertatea de alegere, altfel existenta noastra ar fi decurs fara dileme. Tocmai libertatea de alegere ne pune pe umeri greutatea vinovatiei.
Exista si puncte de vedere care nu-l iau in calcul pe Dumnezeu si asupra carora nu ma pot pronunta, ca nu ma pricep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Am intalnit o femeie care in 4 luni a facut 3 avorturi. Am intrebat-o de ce nu i-a pastile anticonceptionale. Mi-a raspuns : "ingrasa".
Fara comentarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La fel de convenabil pe cit este amorul fara intentia de a procreea.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

delsim, petra, amuleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Dragele mele, si eu ma numar printre acele persoane care sunt impotriva avortului. Daca D-zeu nea creeat pe noi femeile cu aceasta capacitate de procreere ce drept avem noi sa luam viata sufletului de om ce se afla in burtica noastra? Parerea mea este ca nu avem acest drept daca intr-adevar avem frica de D-zeu si dorim sa traim o viata comform Cuvantului Lui. Eu nu judec pe acele femei care fac avort. Ele stiu de ce aleg asa ceva. Ceea ce cred eu este ca foarte multe femei traiesc in ignoranta. Si mai vreau sa spun ca daca bebelasul este foarte grav bolnav, caci asa s-a vazut la ecografie decizia apartine mamei si tatalui legat de ce vor ei cu adevarat sa faca in acea situatie. D-zeu ii iubeste mult pe oameni si stiu ca doar El ne poate da intelepciune ca sa luam deciizile corecte cu privire la orice aspect al vietii noastre.
Cami si David

Cami si bebeul David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

E foarte greu sa judeci o femeie care alege aceasta cale, dar undeva in adincul sufletului meu, cumva independent de 'logic' ma intreb:'de ce?doar exista atitea mijloace sa nu ajungi aici?'
Acum sint convinsa ca eu nu voi ajunge niciodata la un avort, dar ...cum au spus fetele, niciodata sa nu spui niciodata!Nu exista garantii pentru viata, nu stii ce se poate intimpla...asa ca e mai bine sa nu judeci!

DORIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miguelle spune:

Bravo, Andrada!
Asa e cum zici tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Originally posted by Marina

Fiecare dintre noi are dreptul sa decida pentru sine si ceilalti trebuie sa respecte acea decizie!

Marina

De aceeasi parere.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 6 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput