Vreau sa va intreb, daca stie cineva cum se calculeaza intretinerea pentru un apartament nelocuit, avand in vedere ca eu nu consum apa, nu fac gunoi, nu folosesc lift, etc? Este corect sa se calculeze toate cheltuielile pentru o persoana? As dori si temeiul legal pentru o forma sau alta de calcul.
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cornelia si bb Rares
Daca nu locuieste nimeni tot platesti apa ( in caz ca nu ai apometre, daca ai este perfect).Oricum platesti si gunoi si lift. Caldura oricum se plateste calculandu-se pe suprafata apartamentului.
Eu sunt in situatia ta. Am cumparat un ap dar nu locuiesc inca acolo. Prima data am hotarat cu sotul meu sa trecem la intretinere o persoana in ideea ca mai avem treaba in apartamnet (reparatii, amenajare) si sa nu iscam discutii. Dar m-am trezit prin noiembrie ca aveam de platit 400.000, desi eu sunt debransata de la caldura, apa calda pt ca imi pun centrala si consumul de apa rece era 0 mc. Si cer explicatii. Se citise apometrul general de bloc si iesise o diferenta f mare la consumul de apa rece si ne-a repartizat diferenta la toti locatarii. M-am dus la seful de scara si i-am cerut o semnatura precum ca nu locuiesc acolo si m-am scos de la intretinere. Acum, pt 0 persoane, platesc in jur de 60.000 pt energia electrica consumata pe casa scarii, administratie, femeie de serviciu. Cu salubritatea avem contracte individuale, m-am inregistrat si la ei cu 0 perosane, deci nu platesc.