Informatii despre Budapesta, pls!

Informatii despre Budapesta, pls! | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Eu si prietenul meu ne gandeam sa plecam de Pasti intr-o excursie organizata la Budapesta...Insa acum cateva zile ne-am gandit ca poate ar fi mai bine sa mergem pe cont propriu. Tren stiu ca e direct Bucuresti-Budapesta (la intoarcere am vrea sa ne oprim o zi in Timisiaoa, Arad sau Oradea).
Problema noastra ar fi cazarea...
Am vrea sa stam 3-max 4 nopti!!!
Daca aveti ceva idei, sfaturi, link-uri pt pensiuni etc...
Si ce am putea vizita in Budapesta.!
Multumim anticipat pt orice informatie!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

E un oras f. frumos. Mie mi-a ramas la suflet, poate si pt ca a fost prima iesire din tara.
Am cautat cazare pe net si apoi am facut rezervare. Desi nu era sezon, greu am gasit ceva rezonabil. In ´98 am platit parca 40 DM pe noapte + mic dejun/persoana, conditii excelente. Noi am ajuns cu o zi mai repede decat facusem rezervarea si ne-am gindit ca nu o sa avem pb. la hotel si o sa ne dea o camera......Nu au avut insa, asa ca ne-am cam plimbat (e-adevarat ca ne-au indrumar ce-i de la hotel pe unde sa incercam), am gasit ceva, f. cochet, tot 40 DM dar fara mic dejun:-(

Sfatul meu, nu plecati la plezneala, mai alöes ca e Pastele!

Da o cautare cu google dupa hotel in Budapesta. Gasesti o multime de linkuri, si in functie de "buzunar", te decizi. Si neaparat, fa-ti rezervare: pe fax, pe mail, nu conteaza. Eu am facut pe fax si cu confirmarea m-am prezentat la check-in.

In 3-4 zile vezi cam tot ce se poate. Orasul vechi e f. frumos! Dominanta este cladirea Parlamentului cu o panorama superba asupra orasului. F. frumoasa este budapesta Noaptea, vazuta de pe poduri!!! Apoi Muzeul National, catelele: Hill si Buda, fischer Bastion,Opera House, o gramada de biseici frumoase, parcuri!!!

Nu ratati o plimbare pe Dunare! Noi nu am avut parte, caci se inchisese sezonul:-(

Si parca exista un tramvai care face turul orasului, dar nu mai sunt sigura 100%.

Oricum, e o alegere buna si va va place orasul!

Mi-am amintit: noi am stat la hotel Platasus(e de 3 stele, f. bune conditii, dar poate cam scumputz).

www.hotelshungary.com
http://www.hotels-in-budapest-hungary.com/index.php
http://www.1st-4-shops.com/results.php?keyword=budapest%20hotels

PS. va intelegeti cu ei in engleza. noi nu am intimpinat nici un fel de probleme. Iar la hotel, gasesti gratis harti si plinate cu biectivele turistice.

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Merci Ralu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

salut,
am locuit 2 ani la budapsta.
pot sa-ti dau doar un sfat,aprilie este luna pensionarilor europeni fiindca nu este cald si atunci o sa te distrezi numai cu batranei!!
peste tot sunt autobuze pline cu batrani,parcuri,muzee,restaurante,etc!
nu vreau sa te descurajez!!
bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

si mie imi place tare Budapesta. Am fost cu sotul ultima data cu rezervare la un hotel mai ieftin, dar am descoperit ca respectivul hotel era destul de departe de oras, asa ca ne-am apucat sa cautam altceva.

Daca sunteti tineri, vreti sa stati in centru dar nu aveti pretenti de hotel va indrum catre un STUDENT HOSTEL, ESTE CAMINUL studentesc al universitatii, chiar mai sus/nord de Hotel Gallert si faimoasa [piscina, apropo sa nu uitati sa treceti pe acolo, e una dintre minunatele piscine vazute in Europa. Conditiile nu sunt de camin din romania, iar daca itzi rezervi dinainte gasesti chiar camere foarte fromoase. Ai frigider in camera daca vrei sa servesti ceva la repezeala, dar nooi tot la restaurante am mancat.

am salvat multi bani la cazare, pe care i-am putut cheltui pe altceva
chiar mai jos de camin este un restaurant cu specific unguresc il recomand cu caldura, preturi mai mici decat in centru/centru

poti cauta pe google adresa caminului, eventual telefon ca sa-tzi faci rezervare. Daca inca mai sunteti studenti si aveti card international aveti 50 % reducere la cazare

se vorbeste engleza si au tot ce tine de un oficiu de turism chiar in incinta, adrese, hartii si aveau chiar si bilete de transport in comun

si mi-am adus aminte ca de fapt puteai cere/ opta si pt micul dejun

Noi am fost in 2002, in sezon, si am platit, sotul 11 dm pe noapte eu la reducere 6 dm, deci 17 dm la vremea aceea

Bafta in alegerea facuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Si noi am fost acum 3 ani de Paste la Budapesta.
Am fost cu trenul, ti-l recomand pe cel de noapte, am ajuns la 7 si ceva dimineata si am cautat cazare la un birou de turism din gara... Si culmea, chiar am gasit. Nu la hotel, nici nu vroiam asa, ci in gazda...A fost destul de bine, doar ca tanti aia avea multe camere inchiriate si era cam galagie...Dar f convenabil : 10 DM (parca) de persoana. Locatia: langa Parlament, in buricul Pestei.

Succes,

Mergi la inceput

Multumesc mult de raspunsuri!!!

Ne sunteti de mare ajutor!

Mergi la inceput

Nu a mai vizitat nimeni Budapesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

si eu ma duceam regulat la Budapesta... am facut un revelion , un paste si cateva vacate... si de fiecare data am impresia ca nu am vazut tot. Am stat prima oara in afara Budapestei, laaga aeroport dar drumul pana in centru te omoara.

Iti recomand sa-ti faci cardul Budapesta. uite link cu info http://www.budapestinfo.hu/en/card/
poti intra gratuit sau cu reducere in muzee, ai gratuit transportul in comun si alte beneficii. Cand faci rezervarea lahotel cere si un card (sau doua, depinde cate persoiane merg) ca sa il primesti chiar in ziua cand ajungi la hotel. Fara el, trebuie sa ai mereu grija daca ai bilet de metro ca acolo .. exista controlori in permanenta.

Dupa prima sedere am ales un club, este aproape de centru, se numeste Club Ambra, cazarea a fost super... micul dejun e in stil bufet... prinzul si cina nu am apucat niciodata sa le iau in hotel. uite si un link http://www.budapest.the-hotels.com/aparthotel-club-ambra.htm

si uite pe situl asta cice au reduceri de 75%: tot la ambra ti-am dat trimitere, dar cred ca vei gasi si altceva.
http://www.budapesthotelstoday.com/aparthotel-club-ambra-hotel-budapest-hungary.html

a... si cumparati o harta de aici a budapestei...

succes,
Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

sarumna de informatii!!!

Mergi la inceput