mi s-a stricat nortonu`....

mi s-a stricat nortonu`.... | Autor: azumi

Link direct la acest mesaj

Am instalat norton antivirus 2004 pe un xp profesional si un timp a mers da azi nu mai vrea.Apare fereastra de la norton dar imediat dispare.Daca nu dispare chiar pe moment ii dau sa verifice sistemul si atunci dispare....Nu am ce sa-i fac sa stea imaginea acolo sau sa faca o verificare ca lumea.L-am si reinstalat dar degeaba, face la fel....Ieri cand mergea bine, imi intrau virusi si ma atentiona ca nus ce worm a putut sau nu sa fie neutralizat.Unul singur nu putea cu nici un chip sa-l omoare si intra de multe ori cat timp eram conectata la net.Io am nortonul in japoneza si nici nu prea inteleg foarte bine care-i sunt instructiunile ....poate stiti voi ce sa-i fac....

ana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Acest lucru l-am patit si eu, dar cu Norton 2002. Cand vroiam sa deschid Nortonul, aparea fereastra pt cateva secunde si apoi disparea.
Nu mai stiu exact ce solutie am aplicat sa-l repar, dar din cate imi amintesc, am reinstalat wxp pe curat adica, dupa o formatare a discului. Apoi am reinstalat antivirusul.
Acuma depinde daca ai salvate datele importante din calculator. Ca la formatare, pierzi totul. Eu periodic fac salvari, ca sa nu am surprize mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Si eu patetsc la fel, de cateva zile tot imi apare de cate ori intru pe net ca pe W32blaster nu poate sa-l repare si e Norton 2004 proaspat instalat!
Ce ne facem va rog???
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

Pai se poate incepe cu
http://www.symantec.com/techsupp/
click-click pe link-uri până se ajunge la o pagina unde poti cauta dupa cuvinte cheie, si functie de mesajul de eroare se obtin (cu putin noroc) si solutiile. Daca nu s-a gasit nimic sau ce s-a gasit nu rezolva problema, se mai poate cauta cu google. Daca nici asa nu merge, poate ajuta un telefon la support hotline-ul lui Symantec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azumi spune:

Mai fetelor si io la fel patesc cu blasterul ala si mai intraun virus.pe unu il anihileaza dar pe unu deloc! Si am instalat norton acum o saptamana..... Nu poci sa gasesc o solutie pe adresa care mi-o dadusi Tata lu julia.... Io is si mai oleaca! Poate totusi imi dati o solutie mai usoara...

Mersic oricum

ana

Mergi la inceput

ana / azumi, incearca si o scanare online (vezi topicul de la
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22562)
si spune-ne ce rezultat obtii.

Mergi la inceput

Hai ca am facut scanarea cu symantec online... A iesit cam asa: E infectat de numa numa disk drive-ul, fara virusi in memorie.Deci am:W32. Welchia B Worm-5; W32.Spybot Worm- 3; W 32 Blaster Worm -3.Mi i-a aratat si imi zice ca o solutie ar fi sa instalez antivirusul...Da io il am instalat! Acu ce fac? ca am reinstalat nortonul de pe cd original de doua ori si tot asa merge..adica nu merge

ana

Mergi la inceput

nu sună prea bine
Iti propun 3 variante de a scăpa de virusi:
1. Reformatezi HDD-ul si reinstalezi tot. Poti in prealabil să-ti salvezi datele importante (pe dischete, "prajesti" un CD, etc) dar nu le pui inapoi în calc. decât după ce e reinstalat complet, inclusiv antivirusul, si actualizat totul la zi
2. Faci o scanare in retea, daca PC-ul tău are cartelă de retea si mai ai un al doilea PC (sau notebook) care e curat si are si el un antivirus "la zi"
3. Incerci să cureti virusii, unul câte unul, cu progrămele specializate

Spune-mi ce variantă preferi si eventual pot să-ti dau mai multe amănunte.

Mergi la inceput

Incerc sa curat virusii.....
Io tre sa-ti spui ca nu prea stiu multe despre computadoare deci te rog mumos sa-mi explici ca pe intelesul unui incepator.Hai sa-l curatam!!! Ca nortonu.....nu mere nici cum

ana

Mergi la inceput

ok, uite ce-i de făcut:
1. scrii o listă cu virusii găsiti la scanarea online
2. mergi la
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/vinfodb.html
si cauti numele (partial al) primului virus de pe lista (de ex. Welchia B)
3. Când ajungi la pagina care descrie virusul respectiv, cauti aici un link către un "removal tool" (in exemplul nostru,
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.welchia.worm.removal.tool.html
4. urmezi instructiunile si cureti virusul din PC, apoi treci la următorul virus de pe listă si repeti pasii 2 - 4 până i-ai ras pe toti
5. mai faci un scan online să te convingi că treaba e OK
6. reinstalezi nortonul, il configurezi si-l actualizezi ca la carte

Spor!

Mergi la inceput

OK inteles!
Crezi ca ar trebuio sa sterg tot nortonul din memorie? Adica e un fisier cu norton si unu cu symantec...da p-asta nu prea ma lasa sa-l sterg ca nu stiu ce are in el.Sau doar sa dau uninstall de pe cd si iar install?

ana

Mergi la inceput