Cum vi se pare viata in Japonia? (4)
Raspunsuri - Pagina 2
eli spune:
Azumi din ce am mai citit eu pe net, asta nu inseamna neaparat ca e asa cum zic eu, reiese ca o casatorie pentru a fi considerata valida, pentru japonezi trebuie urmate legile Japoniei iar pentru straini legile propriei tari. Acum, daca e vorba de un japonez si un strain cred ca trebuie urmate atat legile din Japonia cat si din tara strainului: "According to the Japanese law,those mixed couple in Japan between a foreign national and a Japanese national should report their marriage to the nearest Japanese municipal office to register.At the same time,their marriage should be reported to a foreign partner 's home country so as to make it completely valid." Daca prietena ta nu si-a inregistrat casatoria in tara nu cred ca poate divorta in Romania. Poate daca ar fi inregistrat casatoria in tara si ea stand in tara ar fi putut divorta in tara. Tu ai zis ca ea e acum aici, ar putea divorta aici dar nu stiu daca ar fi in folosul ei. Zic eu ca ar avea o sansa sa divorteze in tara ar fi daca intai ar inregistra casatoria in tara si dupa, ea avand domiciliul in Romania, sa divorteze acolo. Uite cate ceva aici despre divortul in Japonia http://www.crcjapan.com/japan_law/en/divorce.html (mai vezi in staga in tabele poate mai gasesti informatii).
In privinta custodiei e cam dificila problema (ai informatii si in link-ul de mai sus): "Second, although Japanese law on its face requires the courts not to discriminate against foreigners, the practice is for the courts to favor Japanese nationals, particularly in family law cases. This results, in part, from the belief on the part of Japanese society that it is better to raise a Japanese child in Japan with a Japanese parent than in a foreign place. It would be shocking in the Japanese system if a foreign family were to be preferred over a Japanese family.
Third, it is customary in Japan that, when parents separate, the mother has custody of the children and the father has no access to the children. An exception might be if the fathers family were rich or powerful and chose to assume the responsibility of raising the child. Another exception would be if the mother were a foreigner and the father were Japanese and living in Japan). " Uite aici si adresa pentru tot articolul http://www.international-divorce.com/japanesefamilylaw/ .
Cred ca cel mai bine ar fi sa sune la Ambasada Romaniei in Japonia sau a Japoniei in Romania si sa intrebe sau sa vorbeasca/ ii scrie unui avocat din Japonia si/sau unui avocat din Romania. Poti gasi pe internet adrese de email, nr de telefon sau website-uri.
Mult succes prietenei tale!
O zi placuta!
Eli
eli spune:
Eddy multumesc mult pentru expplicatie. In privinta zilei de 5 mai stiam ca e ziua copilului, dar pe net am gasit si "Kodomo Matsuri // Children's day" si "Boy's Day // Tango no sekku".
Poate o sa vina primavara cu ocazia "Shumbun no hi - Start of Spring (Vernal Equinox)" de pe 20 Martie. Deocamdata si in Tokyo e tare frig si bate un vant.
O zi placuta!
Eli
Sorina-Alexa spune:
Angel jp,iti tinem pumnii,speram sa nu fie vorba de cancer..
Te asteptam cu vesti bune
Sorina.
"Zambeste,maine poate fi mai rau!"
jojo spune:
Angel jp,sa de Domnul sa fie totul bine si sa aveti vesti bune !!!!!!
Ma bucur ca v-am gasit
angel_jp spune:
Multumesc mult fetelorA fost confirmata chestia ,este cancer ,acum sa vedem si de ce tip este,asteptam rezultatele saptamana viitoare.Eu sunt optimista si el la fel.Asta ne ajuta pe amandoi sa depasim momentul.Azi am fost in oras ,ne-am plimbat ,am iesit si am mancat sushi ,chiar am uitat de probleme ,am sa incerc sa nu-l supar prea tare zilele astea .Inca odata va multumesc din suflet,este bine sa te destanui cuiva uneori.
Aliada spune:
Angel sper din tot sufletul sa fie operabil.Cuvantul "Cancer" in sine ne sperie de moarte dar daca e descoperit din timp se poate repara.Chiar de curand sora soacramii a aflat ca are cancer la intestin.De o perioada buna a slabit si cu o luna si ceva inainte nu mai iesea deloc la WC,a crezut mai intai ca e constipata dar din ce in ce orice manca dadea afara pana n-a mai suportat si s-a dus la doctor.Asa a aflat ca undeva pe intestin avea niste polipi si blocase intestinul de nu mai reusea sa elimine nimic.S-a operat si acum e bine in afara oricariu pericol.
Asa ca nu dispera!Curaj si incredere in Dumnezeu!
ralucami spune:
Fetelor mi-am cumparat calculator nou si intre timp am reusit sa il repar si pe cel vechi!! Abia am reusit sa ma conectez si am vrut sa va dau de veste! O sa ma pun pe citit ca eu va lasasem pe la partea a 3-a si acum v-am gasit cu 2 pagini pline din partea a-4-a!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Sorina-Alexa spune:
Angel jp,ne pare tare rau sa auzim asta...noi suntem alaturi de tine
Capul sus,totul va fi bine
La mine este 0:16 min si eu n-am somn,cu toate ca azi am fost matinala si m-am trezit la 9:30.
Duminica avem amundoi liber,si-am vrut sa profitam,am fost la film(legend of mexico,Desperado partea 2-a)... a fost suuuper frumos,vi-l recomand.
Si acum,seara am fost de-am mancat rame...la inceput Alex(sotul) nici nu vroia sa auda de ele,si acum ii plac la nebunie.
Va pupik si sa auzim de bine
Sorina.
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Fetelor mi-am cumparat calculator nou si intre timp am reusit sa il repar si pe cel vechi!! Abia am reusit sa ma conectez si am vrut sa va dau de veste! O sa ma pun pe citit ca eu va lasasem pe la partea a 3-a si acum v-am gasit cu 2 pagini pline din partea a-4-a!
Bravo Raluca,sa-l stapanesti sanatoasa!
Sper sa nu mai ai probleme cu el.
Si eu am avut calc stricat,dar din cauza unui virus,si mi-a dat multe batai de cap
Ne era dor de tine
Sorina.
ralucami spune:
Angi imi pare tare rau sa aud vesti proaste de la tine! Spitalele lor sunt destul de bine dotate si sigur vor reusi sa dea un diagnostic cat mai exact si sa ii acorde un tratament cat mai bun. Sa dea Domnul sa fitzi tari . Eu sunt alaturi de tine , cu toate ca nici nu stiu ce as putea spune sa te incurajezHannen e foarte faina ideea ta si dupa ce am vb cu sotzul meu am intzeles ca ai nevoie de niste aprobari pt a face o astfel de cheta publica. Stiu despre ce vb , si eu am vazut in diferite puncte comerciale grupuri de voluntari cu portavoce si diferite pancarde, care strangeau bani pt cazuri asemanatoare cu cel al lui Cristi, dar am intzles ca e destul de complicat. In general cei care fac asa ceva , fac parte din diferite asociatzii umanitare, un fel de ONG-uri. Eu voi vb in continuare si cu prietenii nostri de familie si o sa vedem ce se poate face. Chiar cine poate trimite banii prin Paypal??? Eu nu pot si am trimis prin posta si dureaza cred ca 10 zile. O intreaga aventura. Sorina si noi am fost la film WE asta , dar am optat pt "Love actually". Mesajul filmului e foarte fain! Cred ca saptamana viitoare o sa mergem la "Legend of mexico". La voi cat e un bilet la film? Ca noi am ajuns la un moment dat la concluzia ca mai bine stam acasa si mai astptam un pic si ne cumparam DVD-ul decat sa mergem odata la film si sa dam 3600 de yeni. Plus popcornul plus sucurile , ne ducem undeva in jur de 4500 de yeni Intrebare pt toata lumea: cine ma ajuta si pe mine cu niste informatzii privitoare la viza de munca. Nu vreau site-uri si pagini oficiale, nu vreau nr de telefon de la ambasada , ci vreau un mesaj scurt si concis (aici sau pe PM) despre experientza proprie (cat timp a durat procesarea actelor in Japonia, cat timp a durat asteptarea la ambasada Japoniei din Ro, ponturi pt succes etc). Va rog mult de tot!!! Vreau sa il aduc pe fratele meu cu viza de lucru ca profesor de lb. engleza/ franceza, am pe cineva superinteresat de CV lui, si acea persoana (care are un fel de scoala particulara - sper sa nu spun prostii) nu are nici o idee de unde sa o apuce pt a-l ajuta pe fratele meu sa obtzina viza. Multzumesc mult de tot pt orice ajutor!