Greutatea si inaltimea copiilor
Raspunsuri - Pagina 4
diana12 spune:
quote:
Originally posted by diana12
Theodora, Otilia, multumesc. Mi-a mai venit inima la loc. Ma speriasem cand o mamica a zis aici pe forum ca fetita ei la doi ani si sapte luni are 116cm, cred ca a gresit, iar eu imi faceam probleme ca mandra mea la doi ani si cinci luni are doar 96 cm, dar se pare ca suntem in grafic si chiar destul de bine.
Mirela, baietelul tau la patru ani jumate ar trebui sa aiba intre 18-20 kg, oricum ar fi eu zic ca e bine.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Nu dispera!
Nu dispera!
miruna spune:
Nicolas a avut la nastere 3,5kg si 53 cm , iar acum la 10 luni are 10kg.Acrescut mai mult in salturi.Au fost luni cand nu a luat nimic si luni cand a luat mult.Oricum cred ca fiecare copil evolueaza diferit.
Otilia spune:
Pentru mirelam:
Baietelul tau, la 4 ani si jumatate ar trebui sa aibe intre 12,75 kg si 20,75 kg.
Ideal ar fi sa aibe intre 15 si 18 kg, asa ar fi exact la mijlocul curbei. De exemplu, la virsta lui, 4 ani si jumatate, jumatate dintre copii au sub 16,5 kg iar cealalta jumatate sunt peste 16,5 kg.
Curba de jos reprezinta 3 percentili (3%), adica doar 3% dintre copii sunt mai mici, curba de sus reprezinta 97 percentili, adica 97% dintre copii sunt mai mici.
Daca un copil nu se afla in interiorul acestor curbe, atunci este vorba sau de un retard de crestere (daca este sub curba 3%) sau prea dezvoltat sau obez (peste 97%).
Mai explic o data: curba a doua, de exemplu, cea pe care scrie 25% inseamna ca 25% dintre copii de aceasta virsta au greutati aflate sub aceasta curba, iar 75% dintre copii au greutati mai mari.
Revin la cazul lui Andrei: nu stiu ce greutate are, dar daca are intre 15 si 18 kg este exact in media de 25-75%.
Daca are peste 18 kg, este un baietel ceva mai dezvoltat decit majoritatea celorlalti copii de aceeasi virsta, iar daca are intre 12,75 si 15 kg este un baietel ceva mai micut decit majoritatea celorlalti copii.
Pupici si multa sanatate!
Otilia
O&A
Otilia spune:
Tot pentru mirelam:
Chiar acum am descoperit ca Andrei are 17 kg la 4 ani si jumatate.
Felicitari !!!
Asta este greutatea ideala pentru un baietel de virsta lui!!!
Asa ca nu e deloc slab, este PERFECT!
Continuati tot asa ![]()
Pupici,
Otilia & bebe Adélie (aproape 3 luni...)
O&A
Adela spune:
Am rascolit si eu Internetul si tot la Nestle am gasit o curba a greutatii insa numai pentru copiii pana la 1 an...
http://www.nestlebaby.ch/files/pdf/courbe_allaitement_a.pdf
Adela & bb Julia
ionela-roxana spune:
Eu ma tot mir cum de doar bebele meu are la 6 luni aproape 10 kg.L-am nascut cu 3.800 kg.Dar, ce sanatos sa fie!!!!!!![]()
Ione`
Theodora spune:
Giannis s-a nascut 2405gr si azi,la exact sase luni are 8000gr(8kg).
Alexandros s-a nascut 3030gr si azi are 8500gr(8.5kg)[font=Tahoma][/font=Tahoma]
Love you all...
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS
mirelam spune:
Otilia, iti multumesc mult. Esti tare draguta. Acum m-am mai linistit in privinta greutatii lui Andrei. Nu de alta dar foarte multe persoane carora le spuneam ca are 17 kg se mirau. Imi spuneau ca este prea slab pentru varsta lui si, crede-ma ca m-au cam influentat negativ aceste pareri, cu toate ca Andrei nu arata deloc rau, chiar este printre cei mai bine dezvoltati din clasa, la gradinita. Dar de, stii cum e, cand iti spune cineva ceva stai si te gandesti daca nu o avea dreptate.
oanagabriela spune:
Cred ca fetita mea Antonia detine recordul pe acest forum: s-a nascut prematur la 6 luni, la nastere a cintarit 1 kg si avea 39 cm. La cei 2 ani si 2 luni corijati (pentru ca trebuia sa se nasca in august) cintareste 10 kg si are 85 cm. Dar este perfect sanatoasa, se dezvolta normal, doar ca nu prea maninca. Deci nu va faceti mari probleme legate de greutate, in situatia copiilor subponderali important este sa urmeze curba de crestere, chiar daca este foarte jos. La noi, pe grafic, curba a fost sub toate liniile existente(sub 0%) si totusi totul decurge normal.
Pentru evaluare puteti sa va duceti si pe un sit in engelza: http://www.babycenter.com/growthchart/;prod-bc-sessionid=W4MYYMWYZ1QHMCUAQI0SIIQ,
Veti gasi un calculator unde poti marca greutatea, inaltimea si circumferinta capului. De asemenea trebuie precizata virsta (numarul de luni) si sexul. Pe baza acestor informatii calculatorul va furnizeaza la ce nivel se situeaza copilul: de exemplu daca rezultatul pntru greutate este intre 25 % si 50 % inseamna ca , din punct de vedere statistic, copilul face parte din intervalul 25 % la 50 % din numarul de copii in general. La fel, rezultatul de 50 % inseamna ca 50 % din copii au mai putin si ca 50% au mai mault, deci copilul este de greutate medie. Antonia este totdeauna situata la greutate sub 5% (mai putin nu exista), iar la inaltime intre 25% si 50%, deci rezonabil. Sigur va fii top model dupa cum evolueaza.
Pe curind,
Oana
Veve spune:
quote:
Originally posted by oanagabriela
Cred ca fetita mea Antonia detine recordul pe acest forum: s-a nascut prematur la 6 luni, la nastere a cintarit 1 kg si avea 39 cm. La cei 2 ani si 2 luni corijati (pentru ca trebuia sa se nasca in august) cintareste 10 kg si are 85 cm. Dar este perfect sanatoasa, se dezvolta normal, doar ca nu prea maninca. Deci nu va faceti mari probleme legate de greutate, in situatia copiilor subponderali important este sa urmeze curba de crestere, chiar daca este foarte jos. La noi, pe grafic, curba a fost sub toate liniile existente(sub 0%) si totusi totul decurge normal.
Pentru evaluare puteti sa va duceti si pe un sit in engelza: http://www.babycenter.com/growthchart/;prod-bc-sessionid=W4MYYMWYZ1QHMCUAQI0SIIQ,
Veti gasi un calculator unde poti marca greutatea, inaltimea si circumferinta capului. De asemenea trebuie precizata virsta (numarul de luni) si sexul. Pe baza acestor informatii calculatorul va furnizeaza la ce nivel se situeaza copilul: de exemplu daca rezultatul pntru greutate este intre 25 % si 50 % inseamna ca , din punct de vedere statistic, copilul face parte din intervalul 25 % la 50 % din numarul de copii in general. La fel, rezultatul de 50 % inseamna ca 50 % din copii au mai putin si ca 50% au mai mault, deci copilul este de greutate medie. Antonia este totdeauna situata la greutate sub 5% (mai putin nu exista), iar la inaltime intre 25% si 50%, deci rezonabil. Sigur va fii top model dupa cum evolueaza.
Pe curind,
Oana
Intr-adevar esti campioana si eu imediat dupa...
Pupici dulci entru mititica ta!
Irina & Veve cea cumintzica foc!