Se da bonus inca un salariu pt. nastere?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns calibra spune:

si eu am cerut sa mi se dea inca un salariu pt nastere si mi-au raspuns ca la functionarii publici nu se aplica CCM la nivel national. imi poate spune cineva daca au dreptate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by Ela76

Aveti idee, pentru 2004 se adopta un nou CCM national? Ma pregatesc sa scriu cererea catre cei de la servici (care habar nu aveau, cand le-am spus) si voiam sa mentionez articolele din actele normative aplicabile. Si ma gandeam sa nu fac trimitere la CCM pe 2003 si intre timp sa fi fost inregistrat unul nou/2004.

Succes tuturor la obtinerea indemnizatiei de nastere!

Ela

Inca nu s-a semnat noul CCM la nivel national.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu am facut cererea si raspunsul a fost negativ.Lucrez la bugetari si mi s-a spus ca am contract individual de munca,nu colectiv.
Rog sa-mi spuneti daca pot contesta in vreun fel si bineinteles , daca au dreptate cumva!?...
Multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caarra spune:

Si eu am facut cerere si mi s-a raspuns negativ. Raspunsul a fost ca se ia in considerare contractul colectiv de munca de la nivel de societate si ca nu-i intereseaza cel la nivel national. Tin sa precizez ca raspunsul a fost verbal, comunicat prin telefon.
Ma revolta situatia pt.ca stiu ca am dreptate, dar asta este...traim in Romania unde orice e posibil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Dupa Sfintele Sarbatori sunt curioasa sa vad daca il primesc. Sper ca DA, Doamne ajuta !

ptr toata lumea,

Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)

Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by caarra

Si eu am facut cerere si mi s-a raspuns negativ. Raspunsul a fost ca se ia in considerare contractul colectiv de munca de la nivel de societate si ca nu-i intereseaza cel la nivel national. Tin sa precizez ca raspunsul a fost verbal, comunicat prin telefon.
Ma revolta situatia pt.ca stiu ca am dreptate, dar asta este...traim in Romania unde orice e posibil!

CE MASURI SE POT INTREPRINDE IN ACEASTA SITUATIE? POT FI DATZI IN JUDECATA, SAU..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Si mie mi s-a raspuns verbal ceva de genul : nu sintem obligati sa aplicam CCM la nivel national, avem noi regulile noastre interne ...
Dar nu ma las pina nu obtin si un raspuns scris, fiindca am depus cerere scrisa !

Exista vreo lege care ii obliga sa aplice CCM national ? Daca nu, atunci la ce mai foloseste acest CCM national ?

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna!
Am avut MULTE contradictii referitor la acest contract de munca colectiv la nivel national, si mi s-a spus ca acest CCM la nivel national nu este valabil in cazul in care exista un CCM la nivelul firmei in care nu se prevede nimic legat de acest bonus, si mai mult decat atat nu este valabil in cazul in care firma nu are semnat nici un CCM nici macar cel la nivel national, daca se poate va rog sa imi spuneti si mie, exista o lege prin care sa oblige clar si negru pe alb firmele sa respecte acest CCM la nivel national, mai ales daca firma nu apartine de nici un sindicat gen CARTEL ALFA sau altele...sau ca firma nu are semnat nici un fel de CCM nici intern nici altfel!

Va multumesc mult!Trebuie sa stiu si sa am la indemana cat mai multe articole de lege daca se poate...ca sa pot convinge patronul ca am acest drept!!!

Ana si puiutul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Prin dispozitia legii este obligatorie respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca la nivel national de catre toti angajatorii indiferent de ramura domeniu sau forma de organizare economica. Orice contract colectiv de munca organizat si negociat la un nivel inferior fata de cel national este obligat sa respecte cel putin nivelul prevederilor din CCMN deci se pot acorda conditii superioare nu insa inferioare prin prevederile legii. Faptul ca pentru un an financiar nu este elaborat CCMN aferent acelui an nu exonereaza angajatorul in obligativitatea respectarii prevederilor CCMN asa cum au fost ele legiferate pana la acel moment. Nerespectarea sau sustragerea in a respecta prevederile CCMN poate fi sesizata la Directia Muncii si Protectiei Sociale aceasta directie avand obligativitatea verificarii si solutionarii respectivei solicitari.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

quote:
Originally posted by marius

Prin dispozitia legii este obligatorie respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca la nivel national de catre toti angajatorii indiferent de ramura domeniu sau forma de organizare economica.
Marius (www.desprecopii.com)

Mersi, Marius. Poti te rog sa ne spui si prin dispozitia carei legi/articol ?

Simona

Mergi la inceput