Se da bonus inca un salariu pt. nastere?
Raspunsuri - Pagina 13
mihuletu spune:
Am primit azi raspunsul: da, am dreptul, voi primi un salar bonus - impozabil - la valoarea acestuia din momentul nasterii.
Nu au intrat in detalii ref. la felul in care isi vor justifica ei iesirea banilor.
un roman fericit
www.sara.haihui.ro
carrie spune:
fetelor, am reluat si eu ostilitatile.va multumesc de raspunsuri, va tin la curent.
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(11 luni)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
dadi_t spune:
Revin si eu ! Asa: am facut cererea si mi-au raspuns sa ma adresez primariei pentru indemnizatia de nastere,desi cererea a fost argumentata cu ....tot ce s-a scris si adunat pana acum aici.Nici nu s-au uitat ce am scris. Bun...am revenit cu o alta cerere in care am scris si ce specifica fiecare articol de lege in parte. M-au trimis la jurista.Jurista mi-a dat unda verde, dar m-a trimis la RU spunand ca e noua si trebuie sa aiba acordul sefei de la RU. Am stat de vorba, a incercat binenteles sa ma abureasca, dar vazand ca sunt documentata si-a iesit din pepeni si mi-a spus ce vroiam sa aud(defapt pe jumatate)<<Da, ai dreptul, dar nu avem bani si nu-ti aprob cererea!>> Eu i-am raspuns ca oricum ii dau drumul oficial si sa-mi raspunda in scris. Va dati seama ce indignata a fost cand i-am spus ca jurista mi-a spus ca sunt si bani pt. cerere! De fapt si de drept nu jurista trebuie sa de-a avizul si directorul sa-l aprobe? Nu stiu ce v-a fi, acum astept raspunsul. Marius, Liviu va rog spuneti-mi ce parere aveti?. Eu oricum nu ma intorc la acelasi loc de m-ca deoarece s-a reorganizat(v-am mai cerut sfatul si parca Marius mi-a raspuns).Merci si bafta multa celorlalte mamici! Daca cineva poate sa-mi spuna sursa din care se platesc banii , m-ar ajuta mult!
dady+anduta(8ani)+bibi(3luni)
mariana78 spune:
Neoficial, am primit si eu raspuns negativ la cererea pt. bonus, astept inca raspunsul in scris, vom vedea cum documenteaza....
Rea intentie , ce sa-i faci...
danacaltan spune:
Zgirci-zbirci-turile astea de "patroni"...cred ei asa se fac afacerile, tzepuind mamici...Da' in tzara asta cum vine treaba, cine vrea respecta legea, cine nu vrea,nu-i obligat?(intrebare retorica fuse asta)
Shobo spune:
fetelor,
va spun clra BATETI-VA PT ASTA! ESTE DREPTUL VOSTRU!
uite, la noi la firma tocmai ne-au anuntat ca se da bonus un salariu de baza de gravida care a nascut. daca mamica nu lucreaza si taticul e angajat la noi se da un sal. taticului. nu stiu daca vreo mamica a facut scandal (stiu ca sint citeva colege care trebuiau sa nasca) insa asta s-a anuntat.
deci aveti un exemplu clar ca se aplica legea!
va pup si va doresc sa reusiti!
SimonaR spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
Simona, nu am vazut, ai reusit???
Da, Roxana, am reusit. Iti urez si tie sa reusesti, ca de altfel tutror mamicilor. Nu va lasati.
Simona
georgescu oana spune:
Astazi se face o luna de cand am depus cererea si nu am primit nici un raspuns oficial.Stiu ca e o lege care spune ca in cazul in care trece o luna fara raspuns cererea se considera aprobata.
Va rog ajutati-ma pentru ca nu stiu ce sa fac in continuare:care e legea, cum ar trebiu sa formulez o noua adresa in care sa le aduc la cunostinta ca eu consider aprobat salariul?
oana
Shobo spune:
Oana,
habar n-am care e legea aia. nu sint jurist insa ce pot spune SIGUR e ca ESTE PERFECT LEGAL SI E DREPTUL TAU! numai ca sint firme care vor sa se eschiveze de la plata... faptul ca nu ti-au raspuns inca e clar ca le e teama sa te minta cu un raspuns scris. nu accepta nici un fel de raspuns verbal!!! si intreaba neaparat niste avocati cum e cu legea cu 1 luna fara raspuns si eventual mergi inca o data si anunta ca astepti raspunsul foarte rapid ca s-a implinit 1 luna de cind ai depus cererea. nu te enerva, ci doar fi tare si sigura pe tine! iti dai seama ca daca la noi in firma s-a publicat treaba asta pe intranet-ul firmei este o treaba FOARTE OFICIALA SI OBLIGATORIE pt firma!
Bafta