CIC calculat pentru al doilea copil

CIC calculat pentru al doilea copil | Autor: sorinrr30

Link direct la acest mesaj

Am intrat in CIC in luna noiembrie 2003 si nu beneficiez de noua lege valabila de la 01.01.2004. (85% din salariul brut pe economie). ok

Daca in acesta perioada de 2 ani, voi face un copil, beneficiez de CIC calculat dupa noua lege (85% din salariul brut pe economie), sau raman cu suma care a fost calculata in noiembrie 2003?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Daca renunti la primul concediu si stai cel putin 42 de zile in concediu de lauzie dupa nasterea celui de al doilea copil, pentru noul concediu vei beneficia de 85% din salariul mediu brut pe economie.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu este obligatoriu sa intrerupa CIC pt primul copil si sa ia cele 42 de zile postnatal pt cel de-al doilea. Citez din Precizarile care au aparut:
"7) - În cazul mamei care se află în concediu pentru creșterea unui copil, perioadă în care naște un altul, iar până la solicitarea concediului pentru creșterea acestuia din urmă au trecut cel puțin 42 de zile de la naștere (timp în care asigurata se află în continuare în concediu pentru creșterea primului copil), pentru acordarea concediului pentru creșterea celui de al doilea copil nu se cere efectuarea obligatorie a celor 42 de zile reprezentând concediu pentru lăuzie.
Atunci când mama renunță la indemnizația pe care o primește pentru primul copil, în favoarea celei pentru al doilea copil, imediat după nașterea acestuia din urmă, pentru a beneficia de acest drept este obligatoriu să efectueze cele 42 de zile din concediul de lăuzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinrr30 spune:

Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Rozi, daca citesti atent pct.7 din Precizari, vei vedea ca in ipoteza formulata de Sorin, Nela are dreptate:
7) - În cazul mamei care se află în concediu pentru creșterea unui copil, perioadă în care naște un altul, iar până la solicitarea concediului pentru creșterea acestuia din urmă au trecut cel puțin 42 de zile de la naștere (timp în care asigurata se află în continuare în concediu pentru creșterea primului copil), pentru acordarea concediului pentru creșterea celui de al doilea copil nu se cere efectuarea obligatorie a celor 42 de zile reprezentând concediu pentru lăuzie.
Atunci când mama renunță la indemnizația pe care o primește pentru primul copil, în favoarea celei pentru al doilea copil, imediat după nașterea acestuia din urmă, pentru a beneficia de acest drept este obligatoriu să efectueze cele 42 de zile din concediul de lăuzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Liviu's, daca esti de acord, ca sa nu scriem acelasi lucru in doua topicuri, sa continuam discutia pe topicul "intrebare cic". Ce zici?

Mergi la inceput

OK, Rozi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

eu am intrat de la 1 martie in CIC pt bb#2, nu am mai avut postnatalul obligatoriu datorita faptului ca la 4 martie cand primul bb ar fi implinit 2 ani, al doialea are deja 2,5 luni, si de-acuma mi se dau cei 6 mil conf. cu ultima lege. (sau 6,4?)

Cristina

Mergi la inceput

Este normal, Cristina, deoarece te afli in prima ipoteza a pct.7 din Precizari: până la solicitarea concediului pentru creșterea celui de-al doilea copil au trecut cel puțin 42 de zile de la naștere. Indemnizatia este aproximativ 6.100.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

Este normal, Cristina, deoarece te afli in prima ipoteza a pct.7 din Precizari: până la solicitarea concediului pentru creșterea celui de-al doilea copil au trecut cel puțin 42 de zile de la naștere. Indemnizatia este aproximativ 6.100.000 lei.

multumesc, sincera sa fiu abia acuma m-am lamurit si eu cum sta treaba, pana acuma s-a tot jurista de la locul meu de munca, ca nu era clara legea. Bine ca s-a clarificat acuma!

Cristina

Mergi la inceput

Cristina, fiecare jurist are modul sau de interpretare, in functie de experienta acumulata, logica proprie, nivelul de inteligenta si buna cunoastere a tuturor modificarilor intervenite asupra unui act normativ.

Mergi la inceput