Nelamuriri rezultate dublu test

Buna ziua!
Numele meu este Carmen Vrabie (Ploiesti) si as dori, daca se poate si aveti timp, sa imi raspundeti la cateva nelamuriri cu privire la rezultatele primite in urma efectuarii unui dublu test.
Testul - insotit de o ecografie transvaginala - a fost facut in saptamana 11 + 5 zile (urmeaza ca la sfarsitul sapatamanii 15 sa fac si triplul test) si am inteles ca rezultatele nu sunt neaparat grave dar ridica anumite semne de intrebare (probabil de aceea trebuie facut si triplul test).
Am citit pe site-uri cate ceva dar as dori si parerea unui medic si, dupa cum am vazut din activitatea depusa cel putin pe acest site de Dvs, sunteti persoana potrivita careia sa i se cera cateva lamuriri.
Am 31 de ani (in aprilie fac 32), un baietel de 3 ani jumatate sanatos si fara probleme (pana acum) si in familie nu am nici un caz de boli grave sau anomalii genetice.
Rezultatele sunt urmatoarele:
ß HCG liber (mIU/ml) - 55.87 Valori normale 11.35
PAPP - A (µg/ml) - 2.00 Valori normale 33.64
Calcul de risc genetic:
Tip risc Risc calculat Risc standard
Risc varsta 1/483
Risc dublu Test 1/50 1/380
Risc ß HCG / varsta 1/84 1/380
Risc PAPP-A/varsta 1/50 1/380
Riscul pentru Sindrom Down: 1/875
Am inteles ca nu exista riscul de a avea copilul sindromul Down dar ca e posibil, datorita valorii prea mari pentru ß HCG liber si prea mici pentru PAPP-A sa existe risc pentru alte trisomii (13, 18) sau alte malformatii sau anomalii.
Precizez ca la ecografie totul a fost in regula, analizele de rutina aferente primului trim. au iesit bine.
Ma puteti ajuta cu lamuriri suplimentare sua o interpretare a acestor rezultate? (doctorul a precizat ca e important sa vedem ce rezultate vom avea si la triplul test dar inchipuiti-va nelinistea pe care ti-o induce o veste nu prea grozava!)
In asteptarea raspunsului, multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat atat mie cat si tuturor vizitatorilor acestui site
Carmen