Ce stagiu de cotizare este necesar pentru obtinerea concediului dprenatal si pentru CIC in cazul unei mame care are contract de munca cu 4 sau 2 ore sau...
danacretz
Intrebarea este buna. Raspunsul este delicat e prima data cand se pune o astfel de problema. Daca persoana lucreaza fractiune din norma respectiv sub 8 ore normate, in speta 6 - 4- sau minim 2 ore este necesar un stagiu de cotizare majorat proportional. Nu retin exact de unde stiu asta dar asa stiu eu. Se poate cauta insa.
Marius (www.desprecopii.com)
Da, exista ceva de genul asta. De ex.eu i-am facut mamei un contract partial de 2 ore/zi ca sa iasa mai repede la pensie (la 4 ani de contract=1 an vechime).
Anca si bebelina Alexandra
ART. 103 din Codul muncii:
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parțial se bucură de drepturile salariaților cu normă întreagă, în condițiile prevăzute de lege și de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
(3) În cazul salariatului care desfășoară activitatea în temeiul unui contract individual de muncă cu timp parțial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurări sociale se stabilește proporțional cu timpul efectiv lucrat conform legii.
Multumim liviu's, stiam ca am vazut pe undeva (prin codul muncii) chestia asta, dar mi-era o lene sa caut....
Anca si bebelina Alexandra