Rog un raspuns cit mai urgent

Rog un raspuns cit mai urgent | Autor: sorinelrus

Link direct la acest mesaj

Sotia mea este angajata din 1 sept 2002, pina la 31 aug 2004(suplinitor), deci pe perioada determinata.Va naste la sfirsitul lui noiembrie.Daca de la 1 sept nu va mai fi angajata,ce probleme vom intimpina in privinta indemnizatiei de maternitate? Va putea lua CIC?Nu "ies" 10 luni care trebuie platite, dar as vrea sa imi spuneti daca se poate lua mai repede concediu medical sau ceva pt a "insela "cumva cele 10 luni? Ce se va intimpla in cele 2-3 luni(sept.-noiembrie)?Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pentru maternitate nu ar fi probleme chiar daca nu s-ar face nici un fel de demers suplimentar intrucat vor fi necesare 6 luni lucrate din ultimele 12 anterioare solicitarii concediului prenatal, conditie indeplinita. DAR ar fi pacat pentru 2 luni sa pierdeti CIC orisicat e vorba totusi de 6.1 milioane lei net/luna timp de 2 ani. Variante:
1. Sa isi gaseasca un serviciu timp de minim 2 luni oriunde la orice firma sau la stat in continuarea lunii august chiar daca ati plati asigurarile din buzunar. Am intalnit cazuri in care au fost angajate persoane cu contract de munca la firma prietenului, vecinului, unchiului etc si persoana angajata i-a platit patronului asigurarile integral pt ca acesta sa le plateasca catre stat, pana a intrat in prenatal. E o varianta simpla dar trebuie sa existe aceast varianta
2. Sa isi faca contract individual cu Casa de Asigurari in continuitatea contractului de munca iar dupa cele 2 luni de cotizare va intra in prenatal si apoi va continua cu CIC. Aceasta varianta este mai "ieftina" decat prima. Poate chiar si mai buna.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Dar nu poate sa intre in concediul de maternitate cu 126 - 42 de zile calendaristice inaintea DPN? Asa ar primi si bani si cele aprox 3 luni de prenatal ar constitui stagiu asimilat si va putea lua CIC fara probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Rozi, cred ca solutia ta este cea mai practica.

Mergi la inceput