indemnizatia pentru ingrijire copil

indemnizatia pentru ingrijire copil | Autor: bozan

Link direct la acest mesaj

Am nascut in 18 aprilie 2003. Nu am beneficiatdeconcediu desarcinasi lauzie decitdupa aceasta data. Dupa expirarea celor 126dezile am intrat in concediu de ingrijire copil.Problema este indemnizatia mea este din ce in ce mai mica si nu stiu de ce?
Dupa care lege trebuiau sa-mi calculeze aceasta indemnizatie? Eu ssustincadupa ordonanta 9 din 2003 , iar ei sustin cadupa legea 19din 2000
Salariul brutcu tot cu spor estede 3.960.000 lei
In concediu de 126zile am avut 85%
Dupa acest concediu , deci pentru ingrijire copil mi-au calculat indemnizatia raportindu-se si la lunile cind am beneficiat de concediu de sarcinasi lauzie, asacaam ajuns lao suma de 85 din 85%.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are legatura concediul de sarcina si lauzie cu CIC. Doar prenatalul ar fi avut dar cum nu a fost luat se va considera 85% din salariile realizate (brute) in ultimele 6 luni anterioare nasterii ca si baza de calcul. Mici fluctuatii pot sa apara in functie de nr de zile lucratoare din fiecare luna insa nu poate sa scada de la o luna la alta. Mai mult chiar din acest an nu se mai retine nici impozit astfel incat trebuia sa incasati o suma considerabil mai mare.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput