Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by cataghe
Dar daca nu reusesc in nici un caz nu voi da vina pe societatea suedeza sau canadiana, pentru ca bunul simt (si nu o spun in sensul de politete, ci in sensul de "common sense") ma impiedica sa fac acest lucru. Voi spune doar ca societatea respectiva nu mi s-a potrivit,

catalina, judecand dupa ce ai spus mai sus, sigur vei reusi, indiferent unde vei decide sa mergi. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

quote:
Originally posted by Guestus

"Cat despre vinuri prietenii francezi ai sotului meu ne fac mereu liste cu ce vor"

asta nu am mai auzit! poate ca sint prea politicosi.....heheheh

" Doamne fereste, dar marea majoritate a europenilor se duc in vacante culturale prin Franta, Italia, Spania, Portugalia. Stii cati olandezi isi cumpara case pentru pensie sau vacanta in tarile acestea.... ?

sint ieftine si se traieste la pensie cu 2 euro/zi...blabla...orice copil de 8 ani spune asta

eroare majora pe toata linia.
1. vinurile romanesti 'beneficiaza' doar de un marketing prost. vinurile bulgaresti nu sint nici la fel de bune, nici la fel de numeroase ca ale noastre, in skimb sint mult mai bine reprezentate pe pietele vest-europene asadar mult mai bine cotate, mult mai cautate, mult mai bine vindute. cunosc in belgia un roman care cu asta se ocupa: importa vinuri din romania si le vinde in belgia si-n tarile din jur. participa la toate expozitiile la care poate participa si cistiga numeroase premii si organizeaza cel putin de doua ori pe an degustari de vinuri romanesti care se lasa cu vinzari serioase. preturile nu sint cu nimic mai prejos decit ale vinurilor cu renume (intre 7 si 15 euro) iar cumparatorii, pe linga cei citiva romano-belgieni cu dor de-acasa, sint autohtoni. concluzia? daca vinul e bun, kiar nu conteaza ca-i romanesc. important e sa-l pui in paharul cui stie sa-l aprecieze

2. casele de vacanta cele mai scumpe din europa sint, SURPRIZA!, in portugalia. nu-mi amintesc in ce ordine urmeaza celelalte tari cu preturi mari la case, dar e vorba de italia, spania, franta. nu mi se pare deloc surprinzator: sint locurile de vacanta cele mai cautate in europa. iar portugalia, 'cenusareasa' europei de vest e asa de bine cotata tocmai pentru ceea ce le lipseste celorlalte: virginitatea turistica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Problema cu emigrarea este destul de spinoasa. Motivele pentru care fiecare a emigrat sau doreste sa emigreze sint pur personale si tin de personalitatea fiecaruia. Familia mea a emigrat in SUA cind eu am avut 16 ani. Am terminat liceul si facultatea in SUA, m-am casatorit si am doi copii.

Din punctul meu de vedere, nu m-as intoarce niciodata sa traiesc in Romania. M-am obisnuit sa razbat pe propriile mele picioare (fara pile si spaga), sa fiu respectata ca femeie (nu sa fiu ciupita in metrou cum mi s-a intimplat ultima oara cind am visitat Romania), sa am mobilitate in cariera si nu in ultimul rind sa-mi pot cistiga existenta (la un anumit nivel de comfort) intr-un mod cinstit.

Mincarurile si vinurile romanesti sint foarte accesibile daca locuiesti intr-un oras mare.

Prieteni buni nu sint numai romanii. Chiar pot spune ca am fost si sint profund dezamagita de comportamentul multor romani de aici (NY). Multi (bineinteles, nu toti) sint gelosi, birfitori, doresc sa-ti faca vre-un rau daca este posibil.

Biserici si preoti romani sufletisti gasesti si aici. Dumnezeu este in suflet, nu neaparat intr-o anumita cladire.

Cel mai puternic argument este FAMILIA. Asta este in opinia mea "dealbreaker". Eu am avut norocul sa fiu impreuna cu parinti mei si nu ma simtit acut lipsa restului familiei. Oricum, se poate cuceri si acest obstacol cu timp si rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Zizee

"preturile nu sint cu nimic mai prejos decit ale vinurilor cu renume (intre 7 si 15 euro)"

ok...in nivelul 7-15 euro se poate ca sint extra vinurile romanesti. scuze. in plus comparatia ta se rezuma intre vinul romanesc si cel bulgaresc?

Este clar ca lumea din nord vrea in sud intrucit este soare si preturi mici. Vezi diferenta intre un salariu mediu...ex Norvegia cu Portugalia. Exista o logica...salariu mic pret la case mic. Logic sau nu? Vezi iar cost de viata Portugalia versus Norvegia.

Si la sfirsit spui eroare pe linie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Zizee

"preturile nu sint cu nimic mai prejos decit ale vinurilor cu renume (intre 7 si 15 euro)"

ok...in nivelul 7-15 euro se poate ca sint extra vinurile romanesti. scuze. in plus comparatia ta se rezuma intre vinul romanesc si cel bulgaresc?

Este clar ca lumea din nord vrea in sud intrucit este soare si preturi mici. Vezi diferenta intre un salariu mediu...ex Norvegia cu Portugalia. Exista o logica...salariu mic pret la case mic. Logic sau nu? Vezi iar cost de viata Portugalia versus Norvegia.

Si la sfirsit spui eroare pe linie

eroare din nou, linia ta e strimba, sau mai bine zis in mod voluntar 'strimbata'.

io-s sigura ca ai inteles foarte bine ce am vrut sa-ti comunic. mesajul meu e clar si nu lasa loc la intrepretari decit in caz de rea vointa si dorinta de manipulare a celor scrise.

cu toate astea, inca un mic efort: comparatia cu vinruile bulgaresti era doar pt a te face sa intelegi ca vinuri mai proaste ca ale noastre se bucura de succes mai mare.
in skimb vinuri romanesti, atunci cind cineva se ingrijeste atent de asta, cind are grija ce si cui prezinta, sint apreciate si se vind la aceleasi preturi cu vinuri renumite (pt tine special, am sa adaug frantuzesti, italienesti si ce-or mai fi ele - nu era vorba de cele bulgaresti)

eu nu stiu unde-i logica de care vorbesti tu, in mesajul meu se citeste foarte clar: casele cele mai scumpe din europa le gasesti in portugalia. n-am raportat in nici un fel la salariul local ori la salariile nord-europene, e pur si simplu o realitate in mod absolut. ceea ce face ca preturile sa fie asa de mari sint valoarea terenurilor si taxele.
n-am timp sa-ti caut info pe net despre asta, de altfel cum voi fi plecata pt. aproape 2 saptamini, ma retrag din discutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Zizee

Deci pretul unui vin este dat numarul de medalii obtinute la concursuri. Ai medalii ai pret mare. Simplu. Nu trebuie sa prezinti vinul nimanui special. Asta sint pure povesti cu prezentarea lui "cui" trebuie si alte bazaconii. Vinul romanesc este f bun in pretul de pina la 7 euro. Mai mult nu poate saracul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

quote:
Initial creeata de Maana

Buna, tuturor,
Sunt mai noua aici dar am o multime de ziceri pe limba desi acces limitat la Internet.Prietenul meu si cu mine ne gandim serios s-o stergem. Stiti voi motive sa nu?
Ne-am saturat de fetele vulpite de politicieni si milionari de carton itite pe la TV, de hotii care ne buzunaresc prin tramvaie(macar daca n-ar fi si plini de jeg), de infatuarea "patronilor"de mucava, de stresul salariilor bagatelice si a preturilor uriase, de noi insine injugati la toate acestea.
Ne e dor insa deja de parintii nostri si mila de oamenii decenti si simpli si fara sperante ...
Asteptam replici

Motivele 1-10 trebuie sa vi le dati singuri, si sa fiti foarte siguri ca asta vreti.
Noi, ne-am gandit mult, ne-am straduit, dar .... am luat decizia sa emigram si suntem constienti ca vom suporta consecintele.
Ce-si face fiecare cu mana lui .... e bine facut.
La sfarsit se va trage linie .... vom vedea daca am facut bine sau rau.
Mie mi-ar fi mai greu sa ma impac cu ideea ca "n-am incercat sa emigrez", decat cu ideea ca "am incercat dar nu mi-a iesit".
Sunt convinsa ca viata de emigrant este grea, indiferent de tara.
Ma bucur pt. cei care se descurca bine in RO, ceea ce ar fi ideal.

Numai bine tuturor !
L

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Damaris spune:

Salutari, is noua pe aici si mi-as dori tare mult sa conversez cu voi.M-am tot uitat pe forum si mi-a placut subiectele abordate.Cum v-am gasit? Cautam un site unde sa gasesc informatii despre cei plecati prin loteria vizelor.Da, ne-am inscris si noi, ca cine stie poate om avea noroc.Daca careva dintre voi poate sa-mi dea ceva informatii despre ce se intampla dupa ce ajungi in SUA ne-am bucura, macar asa sa ne facem o impresie.N-o fi dracu asa de negru ma gandesc.Oricum mai negru ca aici n-are cum fi.
Imi doresc foarte mult sa ajungem acolo pentru ca aici nu este nici un viitor mai ales pentru copil.Mai ne dorim unul foarte mult dar stam pe ganduri.Pacat.Daca nu reusim anul acesta vom incerca iar.Dragul meu sot ma tot intreaba cum e cu Loteria asta si eu de unde sa stiu.Asa ca daca stiti, scrieti-mi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella M spune:

Nici unul. plecati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Damaris, ce nickname frumos ti-ai ales. Asa te cheama? Am cunoscut intr-o tabara in Nordul Moldovei o fata Damaris, sunt ani buni de atunci, de abia intrase la liceul pedagogic. Ma intreb tu sa fii oare?

Mergi la inceput