Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelajulia spune:

Uneori ma bate gandul sa ma intorc in Romania, amintidu-mi de cativa buni prieteni care au ramas acolo (majoritatea sunt imprastiati prin lume). De fiecare data cand fac un concediu in Ro, imi vine sa plec cat mai repede. Citind realitatea spusa atat de superb de DDA, imi trece cu totul de intoarcere.
Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita...

Sa fiti iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Draga dda,

bine ai venit pe forum... dar te rog nu mai tipa! Este general acceptat ca majusculele inseamna tipat, nu sublinierea a ce vrei sa spui.

De asemenea, desi eu nu sunt pro intoarcerea acasa nici pe departe, nu vad de ce trebuie sa renegi orice. Daca nu ti-e clar, site-ul asta a aparut si exista pentru ca noi, romani de pe peste tot avem ceva in comun, care ne place. Nu toti aceleasi lucruri, dar ele exista, dupa sufletul fiecareia/fiecaruia.

Ma consider realizata profesional si nu m-as intoarce acasa. Dar mancarea, vinurile... etc sunt bune... E parerea mea. Daca voi nu stiti sa gatiti e treaba voastra. Cat despre vinuri prietenii francezi ai sotului meu ne fac mereu liste cu ce vor. Si are Franta destule vinuri bune. Iar despre branzeturi...sunt putine in magazine, e drept... dar asta nu inseamna ca nu exista o traditie care stinge incet sub ochii vostri. Du-te de Sf. Dumitru pe langa Fieni la targ de branzeturi. Altul mai aproape de Bucuresti nu stiu. Cat despre calitatea produselor de baza cu bani cumperi orice, oriunde.

De asemenea daca limba romana nu-ti place, cauta o alta limba in care sa te exprimi cu drag si dragoste. Pentru mine romana nu e limba materna (sac! asa eram eu minoritara si in .ro) si totusi o gasesc vie si extrem de frumoasa.
Saracia unei limbi... e inprincipal data de saracia vocabularului personal si ideilor personale. In plus daca nici limba nu-ti place ce cauti pe site?

Nu-ti place spiritul latin... treaba ta. Cat despre spiritul latin spirit superficial si de hoti...mai cauta dda sa vezi unde se afla marile capodopere europene.... Nu-s in tarile anglo-saxone si scandinave. Nu ca acelea ar fi lipsite de arta! Doamne fereste, dar marea majoritate a europenilor se duc in vacante culturale prin Franta, Italia, Spania, Portugalia. Stii cati olandezi isi cumpara case pentru pensie sau vacanta in tarile acestea.... ?

Saracia si mizeria scot la iveala tot ce e mai rau in oameni. Din pacate. Chiar si din tine, zic eu.

Intr-un final cred ca multe adevaruri spuse de tine s-au innecat intr-un noian de ura si exagerari. In plus Romania nu este doar Bucurestiul. Oricum... emigreaza! Cu o specializare in informatica, cum dai a intelege in primul post... calea ti-e deschisa. Sa nu confunzi insa niciodata emigrarea cu vacantele sau sederile de scurta durata in tari straine. Nu o face si vei fi relativ multumit, poate chiar adaptat ... aici afara.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Salutare,

Se pare ca discursul lui DDA a fascinat multa lume.

Nu va imaginati insa ca in toate celelate tari gasesti numai lapte si miere, ca toata lumea iti zambeste si ca toti sunt civilizati sau cu bun simt, cultivati,... si cand te urci in autobuz iti cedeaza locul daca esti gravida! Acestea sunt utopi!

Nu sunt de parere ca in Romania lipseste cultura culinara. Poate nu se discuta atata in presa, pentru ca la ordinea zilei este : tot ce vine din exterior trebuie MUSAI sa fie EXTRA (cazul parizerului italian de exemplu: la noi delicatese la ei rebut si sursa de infectie). Din lipsa de 'bani' gospodina tot improvizeaza dar sarmana nu poate sa varieze mult meniul.

Faptul ca vezi numai "mutre negre" in jur poate fi remediat daca fiecare participa cu cate putin si-si aminteste de cei 7 ani de acasa.

Cred (parere personala) ca suntem la fel de buni ca oricare alt popor! Nici mai bun, nici mai rau. Iar un popor este facut din oameni ca DDA, ca mine, ca voi toti ... si nu cred ca suntem atat de "PERFECTI" incat sa lovim cu "pietre in restul lumii" pentru ca totul merge "anapoda".

Numai bine,

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

Maana a cerut: "Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!"

1. pietele in aer liber(pe care din pacate au inceput sa le acopere )
2. obiceiurile care inca se mai respecta- acolo unde se mai respecta- cum ar fi "impartitul" de sarbatorile mosilor.
3.faptul ca inca se poate instala cortul pe malul unui rau.sau complet aiurea.
4.mirosul de tei in iunie.
5.si cel de fan proaspat cosit.
6.asa chinuita cum este medicina romaneasca(desi, si in occident au ceva lipsuri, e drept ca nu asa de mari), inca mai poti chema un pediatru acasa noaptea, daca ti se imbolnaveste copilul.
7.visine, gogosari :)
8.manastirile
9.familia
10.bisericile deschise in orice zi,toata ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by AC

Nu-ti place spiritul latin... treaba ta. Cat despre spiritul latin spirit superficial si de hoti...mai cauta dda sa vezi unde se afla marile capodopere europene.... Nu-s in tarile anglo-saxone si scandinave. Nu ca acelea ar fi lipsite de arta!

Vai de mine, marile capodopere europene nu sunt in tarile mentionate?

Ce bine ar fi daca nu am mai scrie neavizat, mai ales ca scrisul ramane si .....

Pai cel putin in muzica si in literatura,
cei mai mari compozitori si scriitori ai lumii vin din scandinavia si din tarile anglo-saxone si germanice...

De Beethoven, Mozart, Bach, Shakespeare, Goethe, Thomas Mann, ai auzit?

Nu-i mai insir si pe altii ca astia sunt suficienti sa invinga orice top!

Vaaaaaai, indraznesc sa afirm ca cea mai frumoasa muzica din lume vine din Germania, draguta mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

doamne ca ce nu-mi place mie cand va certati sau cand va apucati sa interpretati ce zice unul sau altul si uite asa se ajunge la dicutie in contradictoriu sau cearta.

mie-mi place sa vad oameni fericiti :( :hai impacati-va, smile, hugs !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Cat despre vinuri prietenii francezi ai sotului meu ne fac mereu liste cu ce vor"

asta nu am mai auzit! poate ca sint prea politicosi.....heheheh

" Doamne fereste, dar marea majoritate a europenilor se duc in vacante culturale prin Franta, Italia, Spania, Portugalia. Stii cati olandezi isi cumpara case pentru pensie sau vacanta in tarile acestea.... ?

sint ieftine si se traieste la pensie cu 2 euro/zi...blabla...orice copil de 8 ani spune asta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Idora

17. Posibilitatea de a circula cu taxi care nu e foarte scump
18.Lipsa monotoniei si a starilor de depresie datorate acesteia

17.corect, taxiurile sunt excelente, nici nu merita sa inchiriezi masina.
18.iarasi corect, nu prea este monotonie in ro. oamenii sunt deprimati mai degraba lipsurilor. :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

motiv serios...este?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

motiv serios...este?

bineinteles ca nu.
invat sa vad nu numai partea goala a paharului :)

Mergi la inceput