Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Damaris spune:

am tot citit parerile voastre de spre emigrare si nu-mi dau seama de ce daca va pare rau ca ati plecat de ce nu veniti inapoi.Daca este atat de rau din punct de vedere sentimental, ceea ce este foarte important, ma gandesc ca aveti alte motive mai importante.Poti trai si in Romania, aproape de cei drag. Dar daca vrei cu adevarat sa realizezi ceva in viata si in tara nu ai "pile" sau "relatii", ai alternativa de a pleca acolo unde tu crezi ca poti sa faci ceva pentru tine si pentru copiii tai.Daca as avea aceasta sansa nu as renunta oricate sacrificii ar trebui sa fac.Ma gandesc ca orice sacrificiu pana la urma este rasplatit. Ma rog pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Draga Danamaris , asa cum am mai spus-o si o mai spun ,respect parerea si hotarirea fiecaruia.Asa am spus si eu ca tine si am renuntat la tot ,incearca si tu, sa vezi cum este si in mod sigur o sa tragi o concluzie ,o sa capeti si putina experienta de aici..o sa gusti putin si din viata de emigrant...si o sa fii deabia atunci in stare sa iei o decizie cit de cit realista si poate vei fi rasplatita.Cu respect si prietenie Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

Bravo Idora

cam pesimista selectia dar ff reala .
Ori ce ai face nu e ca acasa.

Tema era 1-10 motive sa ramana in Romania si cred ca s-au scris 1000
Entrebarea e : O sa le creada?
Daca nu incercati dar lasativa cale de intoarcere , in caz de, ca de renuntat la tot puteti sa o faceti si dupa.

Pentru cei tineri le-as da un sfat sa incerce sa vina la un masterat sau alte studii si sa vada cum sta treaba. Experienta e buna si inti foloseste si in tara in caz de nepotrivire.

Ideal ar fii sa plecam citi mai multi sa venim innapoi si sa aplicam ce ne-a placut si sa eliminam ce nu.

Faptul ca fiind afara sau in tara aratam cu degetul la ce nu ne place dar nu facem nimi nu prea ne da dreptul sa criticam. Pe o alta tema de discutii cineva a dar o adresa a unui sait cu impresiile despre Romania ale unui roman intors dupa 31 de ani. In final in drum spre aeroport au mai luat pe cineva dl S care pleva la Viena care dupa cite se intelegea era o persoana cu destui bani, firma mare, sigur pe el. Persoana intoarsa in tara dupa 31 ani descrie doua incidente unul in care persoana S da un bacsisi gras ca sa i se permita sa percheze intr-un loc nepermis(desi cealalta persoana conducea) si ca in restaurantul din aeroport unde nu era permis fumatul au rezolvat in acela mod. Cel intors in vizita se exprima ceva de genul " noi nu ne-am prea simtit in largul nostru" dar nu face nimic profita de situatie. Si-ar fi permis acelasi lucru daca dl S venea in vizita in tara unde locua el si facea acelasi lucru? L-ar fi lasat sa incerce?
Chiar si dupa 31 de ani afara din tara mentalitatea ca in Romania daca esti in caruta e bine ca poti profita de ea si nu prea faci nimic chiar daca te "nu te simti in largul tau" iar daca nu o injuri ca trece si te prafuieste.

O tara e facuta de oameni si oamenii aia sintem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Gorjan!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by gorjan
cam pesimista selectia dar ff reala .

serios? mie mi se pare o lalaiala contradictorie din care nu se pot extrage doua concluzii coerente. desi melodia e aceeasi, versurile se bat cap in cap. vrei sa iti dovedesc, pe puncte? iata-le:

1. strainii lauda Romania, romanii barfesc strainatatea (daca ei fac asta, inseamna ca sunt mai buni ca noi, clar)
2. in periferiile metropolelor americane este mai nashpa decat in periferiile municipiilor si resedintelor romanesti de judet (eroare de judecata prin excludere; trebuie sa compari si plusurile, nu numai minusurile)
3. nu se merita sa emigrezi pentru bani si sa lasi bunatate de valori spirituale in urma (majoritatea postantilor se plang ca n-au reusit material, deci axioma asta cade; totodata, nu spune nimeni ca teatrele, muzeele, etc din strainatate sunt proaste calitativ, ci ca ei n-au reusit sa aiba acces la ele din cauza...ghici cui? aa, da, a banilor; nu spune nimeni ca in Ro cultura NU e pe gratis totusi)
4. inferioritatea spirituala/culturala a strainatatii fata de Romania; aici am nevoie de subpuncte, sa ma scuzati de haos in discurs:
- daca romanii ar aduna cainii de pe strada, ar civiliza functionarii si ar ajuta saracii, ar fi la egalitate cu civilizatia occidentala; okay, din punctul meu de vedere, un popor care isi ignora saracii e lipsit de valori morale, deci si spirituale, basca alea culturale. bref, se viseaza la o forma fara fond si se fac confuzii intre reperele unei civilizatii. nemtii sunt cultivati, d'aia nu arunca gunoaoie pe strada. romanii le arunca pentru ca sunt needucati. scurt pe doi.
- se spune despre frantujii lipsiti de profunzimea simtirii. orisicatusi de putin as iubi eu frantuzimea contemporana, tot nu ma pot opri din ras. chiar si cantitativ vorbind, scriitorii lor sunt mai multi ca ai nostri(fraza la misto, intentionata, nu e pleonasm :P). desigur, ai nostri par sa fie mai inteligenti ca ai lor numai in mintea pasunistilor. judecand la extrem, pana si nationalismul lor este mai plin de continut decat gargara noastra patriotarda. aia chiar nu vorbesc engleza, in timp ce milioanele de votanti ai lui Vadim sau CVTudor canta in draci muzica harlemista si se imbraca via idem.
-casele de carton din Canada versus caramida mioritica; aici se elimina din informatie niste fapte esentiale, verificabile:
a) in Canada, ca si in USA, telul este ca fiecare om sa aiba un acoperis deasupra capului si, decat sa plateasca rent (chirie) la proprietar, banii aia sa fie investiti intr-un imobil care poate fi revandut, schimbat, ipotecat etc. de ce nu se fac case trainice in nordul american? pai, dragilor emigranti care,cica, vorbiti din experienta, ati uitat cumva factorul mobilitatii populatiei? aici e foarte la indemana sa te muti la enshpe sute de mile distanta daca acolo ti-ai gasit un job mult-visat si sa vinzi casa intr-o secunda. se muta lumea in draci, numai in Ro si poate in batrana Europa mai este omul la cheremul gramezii de caramizi si nu invers! e vorba despre life style, se folosesc materiale usoare si ieftine pentru ca remodelarile sunt la ordinea zilei, de pilda. apoi, se utilizeaza incontinuu cele mai noi mixturi de materiale care elimina pe cat de mult folosirea resurselor naturale. normal ca, unui Gheorghe din Carpati care n-are taine nici cu legea, nici cu ecologia cand taie lemne de constructie de capul lui din liziera publica o sa-i sune cam nashpa ca aici sunt alte legi. sau cand fura BCA-uri de la fra'su de pe santier, fra'su fiind doar un carator de roaba, dar la catarama cu paznicul de noapte :P
- falsa problema a razboiului, caz in care romanul emigrat ar trebui sa aiba probleme de constiinta cand apasa pe tragaci impotriva altui roman. mor de ras, pe bune! dezinformare crasa! in US de pilda, nu te ia nimeni in armata cu forta, ca in Romania. aici te inrolezi de buna voie si nesilit de nimeni (avand cetatenia insa), pe bani, ca la orice job! si nici atunci nu mergi pe front, acolo se duc doar combatantii, alesi special pe baza de voluntariat (suna contradictoriu, dar asta este realitatea). adica te oferi sa mergi la arma cutare si treci de teste, para-teste, esti verificat si ales/respins.
-vorbitul romaneste in casa: uitati o chestie, romani sunt doar parintii emigrati, nu si copiii. si in occident este adanc inradacinata legea dreptului la libera alegere care se respecta si in cazul unui copil. ca parinte poti sa ii OFERI mostenirea unei limbi atat de minunate ca lb. romana, dar nu sa il si obligi sa o vorbeasca. stiu ca suna cam ciudat si o sa-mi iau iarasi huiduieli, dar nici ca-mi pasa. nu scriu pentru emigranti acum, ci pentru cei care sunt pe picior de plecare: lacramati la vaicarelile citate de Idora, dar informati-va inainte daca tot ce ati citit este sau nu adevarat si dupa aia decideti in cunostinta de cauza....

mai am o remarca dupa ce am citit intreg topicul asta: nu stiu de ce comportamentul romanilor tinde sa il imite pe al aligatorilor care, cand nu mai au nimic de mancat in cusca, incep sa se devore intre ei...

quote:

ai dreptate, si slava domnului ca e asa. daca ar fi peste tot ca acasa, n-am mai avea nici macar unde sa emigram. amin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:

ai dreptate, si slava domnului ca e asa. daca ar fi peste tot ca acasa, n-am mai avea nici macar unde sa emigram. amin.

Asta ar putea fi concluzia topicului, concluzie careia, personal, subscriu.
Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaK spune:

Multumesc idora!M-ai pus pe ganduri.Totdeauna i-am invidiat pe cei care au avut curaj sa emigreze.
Ai dreptate damaris,iti trebuie mult curaj.Cand esti tanar totul este posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:

Conchita,

Asta e ca si aia cu "maninca pepenele asta ca e asa de bun, are gust de banana!" Poi daca vreau sa aiba gust de banana, maninc banana, din moment ce maninc pepene, vreau sa aiba gust de pepene!!!

Pupici,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Poate Idora repeta lista si trece articolul...in Ro nu s-ar intimpla asa ceva...este din ziarul ZIUA

Un fermier canadian este acuzat de uciderea a cel putin 22 de femei cu care si-a hranit porcii * Carnea animalelor a fost vanduta apoi vecinilor
Un canadian arestat sub acuzatia de a fi criminal in serie si-a hranit porcii cu femeile pe care le-a ucis, dupa care a taiat animalele si a impartit carnea localnicilor, transmite Herald Sun online, citand surse din politie. Fermierul William Pickton (54 de ani), suspectat de uciderea a cel putin 22 de femei, si-ar fi aruncat victimele la porci. Multe dintre victimele lui Pickton erau prostituate. Animalele au fost taiate la ferma lui Pickton, situata la 30 km est de Vancouver, iar carnea a fost impartita unor localnici. Pickton obisnuia sa taie porci si sa imparta carnea la asociati si prieteni. Politia a confirmat, saptamana aceasta, ca probele de carne contin ADN uman, avansand ipoteza ca vecinii criminalului Robert William Pickton le-au "mancat", indirect, pe victimele criminalului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Poate Idora repeta lista si trece articolul...in Ro nu s-ar intimpla asa ceva...este din ziarul ZIUA

Un fermier canadian este acuzat de uciderea a cel putin 22 de femei cu care si-a hranit porcii * Carnea animalelor a fost vanduta apoi vecinilor
Un canadian arestat sub acuzatia de a fi criminal in serie si-a hranit porcii cu femeile pe care le-a ucis, dupa care a taiat animalele si a impartit carnea localnicilor, transmite Herald Sun online, citand surse din politie. Fermierul William Pickton (54 de ani), suspectat de uciderea a cel putin 22 de femei, si-ar fi aruncat victimele la porci. Multe dintre victimele lui Pickton erau prostituate. Animalele au fost taiate la ferma lui Pickton, situata la 30 km est de Vancouver, iar carnea a fost impartita unor localnici. Pickton obisnuia sa taie porci si sa imparta carnea la asociati si prieteni. Politia a confirmat, saptamana aceasta, ca probele de carne contin ADN uman, avansand ipoteza ca vecinii criminalului Robert William Pickton le-au "mancat", indirect, pe victimele criminalului.

Sincer, nu pot sa-mi dau seama daca vorbesti serios sau esti ironic. Poate ma lamuresti.

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput