Ajutor, hemoroizii...

Buna ziua,
Problema mea, cred ca este des intalnita, dar inca nu stiu cum se poate rezolva.
Am 38 de si sunt gravida,prima sarcina,in luna a sasea, respectiv 25 de saptamani.Sufar de hemoroizi de mai multi ani.Dar de o saptamana totul a trecut de la criza la cataclism.Nu gasesc nici o pozitie favorabila, iar durerile sunt insuportabile.Am incercat tot ce a fost posibil: unguiente( hemorzon, lasonil, galbenele, plop, proctolog), bai de sezut de 15 min caldute simple si cu ceaiuri, de cand am ramas insarcinata am un scaun regulat(bineinteles ajutata de herbolax), chiar am inghitit si DETRALEX (nu avea contra indicatii pentru femei gravide), cel putin 4-5 ore pe zi stau la orizontala.
Ce ar trebui sa fac sau ce tratament ar trebui sa urmez?
Raspunsuri

MirelaV spune:
io am o alta curiozitate..scuza-mi..
cu problemele astea cu hemoroizii..vei naste normal? medicul tau stie de problema asta banuiesc..nu e recomandata cezariana?
scuze inca o daca k am deviat de la subiect
MirelaV

anca tanasica spune:
Sa stii ca si eu am avut un mic (dar) hemoroid.Mi-a aparut cam in luna a 5-a si nu am scapat de el decat cand avea fetita mea 2 luni. Vreau sa-ti spun ca atunci cand a aparut era ca o maslina si ma durea....apoi s-a mai retras. Am nascut normal, ce-i drept f.repede si nu m-am scremut mult...Dupa ce am nascut nu puteam sa ies afara decat cu supozitoare cu glicerina (vre-o luna) si incet incet s-a retras ca acum nu ma mai deranjeaza deloc. Medicul hotaraste la tine dar cred ca poti naste normal. Eu ma dadeam cu carpicon(e un unguent pe baza de ceara de albine). Ar trebui sa mergi la un medic specializat. Acum exista si operatii cu laser pentru asta (nu stiu daca ai tu voie, dar...) era o clinica in Bucuresti, poate gasesc tel.
Anca si bebelina Alexandra

nadine2004 spune:
uite ce am gasit eu
crema preparata cu
nistratin 6 g
cloramfenicol 4 g
anestezina 3 g
mentol 3g
pivalat de flumetazon 1 tub
triamcinolol 1 tub
asta era recomandata de o tipa pe un site. tipa avea si ea probleme de genul asta. eu nu am incercat pt ca nu sunt in tara dar cum ajung vreau sa incerc pt ca am si eu mari probleme
numai bine

CRIXIA spune:
Am avut si eu aceiasi problema!
Sufeream inainte de sarcina, iar grija nr.1 a fost cum voi putea sa nasc normal dac trebuie sa ma screm, credeam ca voi plesni.
In timpul sarcinii nu s-au inflamat, am tinut cont sa am scaune moi si sa ies usor, numai spre sfarsitul sarcinii s-au inflamat foarte putin, dar nu era ceva dureros.
Am nascut normal si singura mea problema a fost durerea ingrozitoare a hemoroizilor, de care nu am tinut cont cand a venit bb - am impins cu toata puterea mea, simteam cu imi ieseau ochii din cap si hemeorizii, atat, nu alte dureri specifice nasterii de genul cusatura sau altceva.
Dupa nastere au ramas inflamati 4 luni de zile, in care am crezut ca mor, scaunul il aveam numai cu supozitoare, ca alt tratament nu puteam lua de frica alaptatului. Toata perioada asta a fost un adevarat chin, mai ales ca erau momente cand aveam si fisura anala. Nici sa merg la doctor nu puteam ( nu aveam cu cine sa las bb).Norocul meu ca si-a luat sotul 3 zile de concediu si atunci am fugit direct la doctor.
Problema mea era ce sa iau ca alaptam. Doctorul mi-a spus sa o tin tot asa cu supozitoare cu glicerina, Proctolog, hemorzon sau altceva.
Cel mai important sfat pe care m-i la dat si care a fost ca o minune pentru mine:
Dupa fiecare scaun spalat zona cu apa rece si sapun " cum ne spalam pe maini" zicea doctorul, iar daca dupa scaun zona este inflamata si simti dureri, atat cat suporta fiecare baie rece de sezut.
Mi-am pus problema racelii in zona genitala, dar am ferit-o cat am putut si nu am patit nimic rau. Acum totul este ok.
Stiu ca sunt doctori care recomanda bai calde de sezut, dar dr.meu mi-a explicat ca acele vase de sange inflamate dupa ce au fost fortate la scaun, nu trebuie spalate cu apa calda ( caldura dilata vasul de sange)ci cu apa rece, care le face sa se contracte si mai are si efect calmant.
In principiu, eu pe langa aceste bai de sezut reci( destul de scurte ) foloseam supozitoare Proctolog, cu glicerina, si supozitoare Indometacin.
Incearca sa ai un scaun moale ( atentie ce mananci) sa nu fortezi nimic, apoi incearca si varianta pe care am folosit-o si eu.
Succes!
CriXia

martha78 spune:
Poti folosi unguent de propolis 20% de 2 ori/zi si durerile , mancarimile si sangerarile dispar dupa 2 saptamani sau bea un ceai de pelin (1/2 lingurita la o cana cu apa).Aici cred ca si alimemtatia are un rol important; incearca sa consumi mai multe lichide, fructe , legume si mai putina carne sau mezeluri( de orice fel).
Mihaela

danab spune:
Crixia, spune-mi si mie, te rog, de fisura anala te-ai vindecat cu acelasi tratament ca pentru hemoroizi????
Multumesc, Dana

lala spune:
buna,
Uleiul de parafina (luat din farmacie) este recomandat de medicii de la Coltea in cazurile de hemoroizi si fisuri anale atat in faza preoperatorie cat si in faza postoperatorie deoarece usureaza defecatia. Doza recomandata este de minimum 3 linguri/zi.
O alta recomandare este cea legata de alimentatie: zahar; dulciuri; branzeturi in cantitati foarte mici; evitarea condimentelor si a mancarurilor iuti.

ankgratiela spune:
Buna ziua fetelor,
Si multumesc mult pentru sfaturile voastre.
Cum am mai spus incercasem deja tot ce se putea in materie de ceaiuri si unguiente.Stiam de la sora mea care a suferit enorm din cauza hemoroizilor, ca nu este indicat sa folosesti supozitoare si inca un lucru nu tot ce este bun pentru cei externi este bun si pentru cei interni.
Acum deja simt ca sunt alt om, am fost la o clinica specializata(Proctoline), doi din hemoroizii mei erau trombozati.Mi-au facut o interventie, complet nedureroasa.De cum am iesit din cabinet am simtit ca nu mai am acea tensiune si desi aveam o proaspata incizie putem sa apropii picioarele, sa stau jos si sa merg.
Bineinteles ca nu au putut sa-mi rezolve problema cu tot ce am, dar ce era deja grav s-a eliminat. Si pentru ceilalti exista leac( deja am spus sora mea a rezolvat cand a terminat cu alaptatul), dar pana voi termina si cu alaptatul ii pot tine pe linia de plutire cam asa:
-scaunul trebuie sa fie regulat,eu folosesc Herbolax care este indicat in cazul suferintelor de hemoroizi si a costipatiei la gravide( si zau ca e tare bun), evitati supozitoarele
-dupa fiecare scaun bai prelungite de sezut in apa calduta in care e bine sa adaugati ceai de galbenele si/sau pelin, dar aceasta nu trebuie sa fie singura baie, tb. sa fie 2-3 pe zi
- in caz ca jeneaza mai mult se poate inghiti Detralex in timpul sarcinii si Ginkoforfort in lactatie, asociat cu No-spa pentru durere
Si inca un sfat, pe care eu l-am apreciat tarziu,urmati numai sfaturile unui medic DE STRICTA SPECIALITATE. Eu am folosit si sfaturile altora si am pus tot felul de supozitoare si unguiente care nu au facut decat sa-mi agraveze situatia, am luat taurul de coarene abia cand am slabit de durere 3 kg. in luna a 6 -a de sarcina.
Va urez sanatate multa.
P.S Tot aici sunt rezolvate si fisurile anale.
P.S Nu va speriari nu doare de loc, nici macar controlul nu este ca cel ditr-un cabinet obisnuit.

CRIXIA spune:
quote:
Originally posted by danab
Crixia, spune-mi si mie, te rog, de fisura anala te-ai vindecat cu acelasi tratament ca pentru hemoroizi????
Multumesc, Dana
Scuze pentru intarziere!
Da, in cazul meu a mers figura cu baile reci de sezut, supozitoare Proctolog, Indometacin, Hemorzon si regim alimentar, adica grija mare la ce mananci.
Sincer, ma saturasem de atata iaurt si ciorbe, ca in rest mai nimic. Nu prajeli, carne mai deloc.
Inainte de sarcina un remediu bun a fost si ceaiul Laxativ-Antihemoroidal, care ma ajuta sa am un scaun moale si cu ajutorul lui am abservat ca parca se stafideau hemoroizii.
In perioada alaptarii nu puteam consuma ceai, de aceea a fost mai greu.
Pentru fisura anala mi s-a parut mai bun Proctologul decat Proctoglivenolul.
CriXia