Constructia casei pe terenul parintilor

Constructia casei pe terenul parintilor | Autor: silvana75

Link direct la acest mesaj

Impreuna cu parintii mei locuim la casa. Casa si terenul sunt ale parintilor mei. Noi tinerii dorim sa ne construim o casa in curtea din spate. Problema este ce pot face pt. ca terenul pe care vrem sa construim sa fie pe numele nostru pt. a obtine autorizatia de constructie pe numele nostru. Autorizatia de constructie trebuie sa fie pe numele nostru pt. a scoate un credit ipotecar de la banca. Eu am vorbit cu mai multi notari, care nu m-au lamurit deloc, unii ziceau ca se poate face dezmembrare, unii ziceau ca nu se poate face dezmembrare pt. ca frondul stradal nu este de 16 m. In final am ajuns la Primarie unde am fost in audienta la arhitectul sef al Timisorii iar sugestia lui a fost ca in fata unui notar parintii mei sa dea o declaratie precum ca ne dau voie sa construim pe terenul lor. Astfel pe extrasul CF parintii mei vor aparea ca proprietari, iar noi ca copropietari. In final m-a sfatuit sa depun cerere pt. Certificat de urbanism, ceea ce am si facut.In cerere am specificat ca doresc ca autorizatia de constructie vreau sa fie pe numele nostru.
Aceasta declaratie a parintilor mei este suficienta pt. a primi autorizatia pe numele nostru?
Bancile accepta astfel de autorizatii?
Multumesc
Silvana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Prin declaratia parintilor tai, data in scris, voi obtineti un drept de folosinta asupra terenului (care ramane in continuare in proprietatea parintilor).
Autorizatia de constructie este normal sa fie eliberata pe numele vostru, deoarece voi veti fi proprietari asupra cladirii nou construite.
Din punct de vedere juridic, situatia in care o constructie este ridicata pe terenul altei persoane, se numeste superficie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Multumesc mult liviu's. Ramane sa ma interesez daca bancile accepta aceasta metoda.
Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Teoretic ar trebui sa accepte. Tu vei garanta cu constructia. Oricum, totul depinde de politica bancii.

Mergi la inceput