Ajutor pt. orice doctor ! Citomegalovirus

Ajutor pt. orice doctor ! Citomegalovirus | Autor: Dgc

Link direct la acest mesaj

Am facut analizele la Institul cantacuzino si mi-a iesit Citomegalovirus IgG pozitiv (0,111 - 1,364). Nu am facut si analiza de Citomegalovirus IgM. Sunt insarcinata in 8 saptamani si sunt speriata foarte tare. Vreau sa stiu daca afecteaza bebelusul. Va rog sa ma ajutati. Ce ma sfatuiti, sa ma duc sa fac si analiza de IgM?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Fara IgM nici un doctor nu se poate pronuntza...intai fa IgM-ul si apoi vezi ce iese.
IgG-ul pozitiv insemna ca ai anticorpii...IgM-ul indica daca infectarea e de data recenta sau nu.
Sanatate multa!

Monica saptamana a 20-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

nu te speria.
fa-ti analiza IgM si apoi vorbeste cu medicul tau.
curaj, totul va fi bine!!

marcela si margeluta din burtica - DPN 5 septembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Majoritatea oamenilor au IgG pozitiv (70-80%). Asta indica o infectie veche, deci ai anticorpi (toata viata o sa ai IgG pozitiv). Important este sa nu ai o prima infectie cu acest CMV in timpul sarcinii. Deci, sfatul meu: fa-ti cat mai repede IgM. Daca este negativ nu ai nici o problema. DAca este pozitiv sunt 2 variante: ori te-ai infectat acum prima oara cu CMV (si atunci este un risc, dar numai medicii pot aprecia cat este de mare acest risc, unii nu recomanda avort, dar dupa nastere copilul este urmarit de neonatolog cateva luni dupa nastere) ori s-a reactivat in timpul sarcinii (si atunci riscul este mult mai mic). Deci, pana nu ai rezultatul de la IgM eu zic ca nu are nici un sens sa fii stresata. Eu am pierdut o sarcina in octombrie anul trecut am facut mai multe analize printre care si CMV. Mi-a iesit IgG pozitiv si IgM negativ. Mi-am facut o mie de ganduri si am m-am tot interesat de acest CMV (si pe forum si din carti si am intrebat un medic pediatru,un ginecolog si un neonatolog). Asa am aflat tot ce ti-am scris mai sus. Vezi ca si Arian, la clinica virtuala a raspuns la unele intrebari legate de CMV.
Sanatate multa!

Mergi la inceput