Cum se calculeaza CIG la un salariu de...

Cum se calculeaza CIG la un salariu de... | Autor: cristina liliana

Link direct la acest mesaj

Sunt in CIG din 14 iulie 2002.Mi s-a luat 1% somaj in toata aceasta perioada -este corect?
Am un salariu de 8.139.195 lei.Cat ar fi trebuit sa iau in ianuarie?Se mai tine cont de zilele lucratoare?
Mi s-a calculat in felul urmator:

Salariu contractual 8139195
Salariu realizat 7160468(!?)
Taxe si impozite:
soma 81392
sanatate 465430
impozit 872138
total 1.418.961

Mi-au calculat la 160 ore.......8139195
85%..........7160468

Astept lamuriri!Va multumesc!

Cristina
Salariu net 5.741.507

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Somajul e corect sa ti se retina. si de asemenea se tine cont de zilele lucratoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina liliana spune:

Vreau sa fac o trimitere la www.reclama mascata//avertizare/topic.asp?TOPIC_ID=2067&whichpage=2 in care se discuta acest somaj de 1% si eu am inteles ca nu trebuie retinut.Ma poate lamuri cineva.Mai intreb inca odata se tine cont de zilele lucratoare si conform carei legi,articol,etc.?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Modul de determinare se face pe baza veniturilor asigurate realizate de tine anterior datei nasterii copilului care se pondereaza cu 85% si se imaparte valoare astfel obtinuta la nr de zile lucratoare cuprinse in intervalul de sase luni anterior datei nasterii, rezultand indemnizatia bruta zilnica. ce se va inmulti cu nr. de zile lucratoare din fiecare luna de referinta rezultand astfel indemnizatia bruta aferenta acetei luni din care se va retine sanatate si eu am opinia ca si somaj dar nu mai sunt sigur. Impozit insa nu se mai retine incepand cu 01.01.2004.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput