Buna ziua oameni buni.
Am si eu o intrebare:se poate face o procura(la notariat?)care sa-i acorde dreptul celuilalt sotz sa incaseze indemnizatia aferenta CIC ?
Mie personal mi se pare firesc(sa se poata proceda asa), dar nu strica o parere avizata.
MULTUMESC,
P.S. Somajul=perioada contributiva,SIGUR?(un cons juridic de pe www.dsclex.ro afirma ca nu.)
MULTUMESC,
1. Cu procura speciala autentificata de notar, poti face orice cu o singura conditie, sa fie scris in obiectul procurii.
2. In LEGEA Nr. 19 din 17 martie 2000
privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale,
se spune ca
ART. 38
(1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale;
In concluzie, somajul desi e perioada necontributiva, este asimilat stagiului de cotizare.
Dragos.
nu e nevoie nici macar de procura de la notar. In bucuresti treaba merge asa:
scrii o imputernicire de mana, care sa cuprinda numele, date de buletin, CNP, semnezi tu sau sotulsi mergi la registratura la Casa de pensii sa-ti dea un numar pe acea imputernicire. Hartia o prezinti la D-na casiera care-ti da banii frumusel. In functie de toane mai cere si Anexa 39 parca care tb si ea inregistrata la registratura.