Astm alergic

Cine poate sa ma ajute cu informatii referitoare la vaccinurile folosite pentru combaterea astmului alergic? Cat costa si cine produce vaccinul DPT ?
Raspunsuri

Andreutza spune:
Nu cred ca exista un vaccin pentru astm. Alergia si astmul sunt doua boli dar care merg mana in mana si de obicei se si confunda. Eu am alergie f puternica si din cauza ei am fost suspecta de astm. Se face o investigatie la plamani si afli daca ai componenta astmatica.
Astmul este o boala cronica si se trateaza doar simptomele. La fel si alergia. Sunt unele alergii care pot fi vindecate prin vaccin.
Mie mi-a fost de mare ajutor Clinica de alergologie de la Spitalul Malaxa dr Popescu.
Pentru vaccin te poti adresa la Institutul Cantacuzino.(daca esti din Bucuresti)
Vaccinul DTP este inclus in schema obligatorie gratuita pentru copii. Daca este pentru tine, probabil ca l-ai facut la varsta potrivita. Din cate stiu eu nu se repeta decat in caz de nevoie.
Daca te mai pot ajuta cu detalii mai scrie-mi.
Sanatate,
Andreea & Octaveatza

chiriac spune:
Draga Andreutza,
Iti multumesc foarte mult pentru informatiile furnizate, si ma simt dator cu unele detalii referitoare la problema in cauza :
- Copilul despre care ma informez este nepotelul meu din Buzau si are varsta de 8 ani
- Acum un an a fost depistat cu astm intrucat se sufoca si respira foarte greu
- mama lui a fost la medic(de specialitate la cabinet privat) cu el si a inceput un tratament foarte costisitor cu un spray si cu vaccinul DTP.
- fiecare consultatie la medic este foarte costisitoare si ceea ce a fost de mirare, (pentru noi rudele care o ajutam pe mamica sa aceasta avand salariul minim pe economie) a fost faptul ca vaccinul DTP pe care il administra s-a scumpit de la 2 milioane lei la 5 milioane lei crestere care a ridicat mari semne de intrebare.
- dupa raspunsul tau am revenit cu intrebarea: esti sigura ca vaccinul recomandat este DTP? pentru ca toate detaliile aflate aratau ca acest vaccin se face gratuit si, mai mult nu se face la copii la varste de peste 3 ani. Raspunsul ei a fost afirmativ.
- acum vreau sa obtin informatii si de la Institutul Cantacuzino si sa vad unde este adevarul sau eroarea
Voi reveni cu detalii
Sanatate si voua