Anticonceptionale si fumatul.

Anticonceptionale si fumatul. | Autor: Lorelai182003

Link direct la acest mesaj

Am nascut acum 4 luni si iau de 1 luna anticonceptionale LOGEST. Am citit in prospect ca sunt interzise femeilor care fumeaza. Nu pot sa spun ca fumez foarte mult, adica pana intr-un pachet pe zi dar am vorbit cu dr mea si mi-a spus ca nu prea e bine. Problema e ca era cam ambiguua si nu m-a lamurit deloc!!!
Vreau sa stiu daca o sa ma afecteze faptul ca fumez deoarece am citit ca exista consecinta destul de grave, cum ar fi accident cerebral!
Tin sa mentionez ca am 18 ani, asta a influentat-o pe dr sa-mi spuna ca S-AR PUTEA sa nu fie probleme. Dar S-ar PUTEA-UL asta nu ma linisteste deloc!!!!
As dori sa stiu, daca se poate, daca mai pot lua in continuare pastilele sau trebuie sa schimb metoda anticonceptionala.
Varianta ar fi steriletul dar am aflat ca poti ramane gravida daca il folosesti si ca este risc de sarcina extrauterina! Plus multe alte probleme!
Va rog sa-mi raspundeti deoarece trebuie sa stiu daca mai pot continua cu LOGEST!
Pupici,

Bebe Adrian,Alina si sotul Adi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

na k si eu am luat logest o gramada de vreme..fumam in perioada aia..si nu-mi amintesc sa fi citit asa ceva in prospect..de fapt..mi-e greu sa cred k vreun anticonceptional e contraindicat in timp ce fumezi..nush..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si eu am luat AC vreo 4 ani si am fumat...tot pana intr-un pachet pe zi...am aflat ulterior de riscul accidentelor vasculare...e real...
Sa-ti dau un sfat ca de la o fumatoare: Redu nr de tigari pe zi! sau, vorba ta, gaseste alt mijloc contraceptiv...daca vrei sa fii sigura. Nu prea iti poate garanta nimeni ca n-o vei pati vreodata cata vreme e risc crescut de aparitie acestor accid vasculare...

Adina+BB39W

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

si eu stiu ca e riscant sa fumezi cand iei AC. redu din ele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

eu iau mercilon si stiu sigur ca in prospect scrie ca:

"fumatul din abundenta poate creste sansa de manifestare a unor anumite efecte secundare;aceasta in special la persoanele de peste 35 ani."

acum,eu nu stiu ce sa zic.sa mai astepti pana pe la 30 de ani ca sa iti faci probleme sau sa te gandesti de acum serios la a schimba mijlocul contraceptiv?!daca nici dr nu ne poate sfatui...:)))

succes!

wow!18 ani?!si eu care credeam ca sunt cea mai mica de pe forum!:)))

Alexandra mare si Alexandra mica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

ideea este ca indiferent ca fumezi sau nu , riscurile aparitiei de efecte secundare sunt ridicate la folosirea de anticonceptionale.daca ar fi sa aleg intre cele doua(anti si sterilet) si as avea un copil as alege steriletul.riscuri de aparitie a unor efecte secundare este ridicat! mai gandeste-te si ranunta si la fumat ! nu te ajuta!(poate renunt si eu !sa auzim numai de bine!
gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Alexandra si eu aceleasi anticonceptzionale: Mercilon si doctoritza mea aceeasi chestie mi-a spus. Si eu sunt fumatoare si iau anticonceptionalele astea de vreo 4-5 ani. Bineintzeles ca de cate ori ma duc in Ro imi fac si un control de rutina. Pana acum nu am avut niciodata probleme sau accidente, iar doctoritza mea mi-a spus ca dupa 35 de ani o sa trebuiasca sa schimb metoda de contraceptzie daca voi mai fuma. Dar pana atunci e cale lunga. Totusi Lorelai nu ar fi rau sa te duci inca odata la doctoritza ta si sa o intrebi clar ce te intereseaza. Daca vezi ca o scalda cu raspunsurile schimb-o. Nu mi se pare normal ca un doctor sa dea raspunsuri in coada de peste la intrebarile pacientzilor.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput