VIGANTOL?????

Buna ziua,
As vrea sa shtiu daca este indicat sa adiministrezi vigantol unui copil inca de la nastere? Asha pur si simplu . Spun asta pentru ca rahitismul se cunoashte mai tarziu si ma gandesc ca poate e bine sa administrezi vigantol si preventiv.
Daca se poate administra, se mai da impreuna cu altceva?
Va multumesc!!
Andreea
Raspunsuri

gillda spune:
buna andreea
vigantolul se da pentru profilaxia rahitismului inca de la nastere, pina la 2 ani obligatoriu, in fiecare zi 3 picaturi.
inainte de a aparea acest vigantol, se facea injectabil vitamina D3, sau D2 odata la 3 luni parca si calciu lactic sau gluconic 10 zile pe luna cite o jumateta de fiola pina la an iar apoi cite o fiola pe zi, timp de zece zile.
eu am un baietel de 2 ani. pina la an, nu i-am dat vigantol; am urmat schema veche, cu D-ul injectabil pentru ca se fixeaza mult mai bine calciul. dupa 1 an, am inceput sa-i dau vigantol si calciu gluconic cum ti-am spus mai sus.
succes

raducu spune:
Vigantolul se da cate doua pic pe zi pana la sase luni si cate trei sau patru in functie de copil pana la doi ani.
TREBUIE sa incepi din a 14 zi de viata si nu mai devreme deorece copilul trebuie sa treaca de icter care dureaza 1-15 zile.
Mamica lui Raducu

korinna spune:
Baietelul meu are 9 luni.pana acum i-am dat de la nastere cate 3 pic/zi.Insa vineri am fost la medic si a spus ca nu e ok cu vigantolul asta..ca e facut pentru cei care traiesc in UE,care au alimente imbogatite pentru copii cu de toate.Ca genetic noi,romanii suntem structurati altfel..si ca nu toata lumea raspunde la aceleasi tratamente.Ca si cum ai compara un chinez mik cu un african gigant.Fiecare au alta structura genetica.
Asa ca mi-a dat Calciu lactic/gluconic si D3 injectabil.Nu vad de ce nu mai era buna metoda asta .Asa i-am facut celui mare,care are acum 8 ani.,,..Cica e "doza soc"..da ani la rand nu a fost soc.
Eu personal cred ac e gaselnita a guvernului nostru,e halvitza cuiva care a facut ca importul sa fie platit de statul roman ..iar el sa-si ia partea sa.
Asta cred eu!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay

Andreutza spune:
Vigantolul se da de la 2 sapt pana la 2 ani(si se da preventiv; in caz de rahitism de da cantitate cu mult mai mare si asociat cu alte medicamente), dar cantitatea trebuie recomandata de medic in functie de cum da copilu' la control. Cel mai important reper este marimea fontanelei in raport cu varsta copilului. O cantitate prea mare de calciu poate duce la osificarea prematura a cartilajelor de crestere si inchiderea fontanelei mai devreme. De ex noua ne-a recomandat 2 pic/zi cu pauza la peste 1 an in timpul lunilor cand iesim constant la soare(aprilie-septembrie). Am uazit de limite destul de mari recomandate(intre 1 si 4 pic/zi). Dati-le copiilor vostri calciu cu mare atentie pentru ca excesul poate aduce o multime de belele.
Pupici,
Andreea & Octaveatza

Oana spune:
Eu am primit chiar din maternitate, la toate mamicile le-a dat gratuit cate o sticluta de Vigantol si ne-a zis pediatra sa-l dam zilnic pana la varsta de 2 ani. La inceput 2 picaturi pe zi, apoi cite 3-4.
Si am auzit ca si dupa varsta de 2 ani e bine sa-l dai in lunile cu “r” adica: ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Adica in sezonul rece cand nu prea e soare.

anca tanasica spune:
korinna vigantolul este o metoda moderna de prevenire a rahitismului. Vechea metoda cu injectii la 1,2 sau 3 luni cu vit.D3 este expirata pentru ca un organism absoarbe mult mai usor o doza mica (adica cat ii trebuie) zilnic decat o doza mare administrata la o perioada mai mare de timp. Vigantolul nu e o gaselnita americana ca e facut de nemti!!!
Anca si bebelina Alexandra

CRIXIA spune:
Care este valabilitatea Oil-Vigantolului?
1.Pe prospect scrie a se folosi in maxim 6 luni de la desfacere.
2.Medicul de familie mi-l da gratuit la doua luni. Sticluta inceputa o folosesc doar doua luni.
3. Pediatra imi recomanda sa-l folosesc doar 3 saptamini da la deschidere. La diverse seminarii, conferinte la care a participat( este un medic f. tanar) a spus ca se pune in discutie Vigantolul.
Se pare ca dupa 3 sapt. de la deschidere se pierde din calitatea vitaminei, de aceea au fost cazuri in care copii primeau si 4-5 pic zilnic, si au fost depistati cu rahitism.
Pe mine toate aceste discutii m-au derutat si am decis sa cumpar lunar Flourvigantolette 500. Stau linistita ca portia zilnica de vit D sta izolata in folie, si mai are si flour - deci scap si de nedumerirea cu Zymaflour( alte nedumeriri). Se poate da din primele zile, chiar daca e sub forma de pastile, pisat bine si topita.
CriXia

oneandreea spune:
vigantolul asta il mai dati impreuna cu altceva? adica vigantol + calciu gluconic sau lactic? sau se poate administra doar vigantol si atat?

korinna spune:
Anca=tanasica..eu nu am zis..ca au facut-o americanii mah..daca te uiti mai atent..am zis..UE..k???
Si ma refeream ca organismuil nostru e cumva dupa alte reguli..alt alimentatie....alta clima....nu poti compara un nordin cu unul de la ecuator...k?
de exemplu un studiu recent..a aratat ca femeile romance intra la menopauza mai devreme cu 10 ani decat cele din comunitate..nu e o vrajeala asta..si spune ceva despre modul nostru de viata!
Si cu asta am incheiat
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay

Oana spune:
quote:
Originally posted by oneandreea
vigantolul asta il mai dati impreuna cu altceva? adica vigantol + calciu gluconic sau lactic? sau se poate administra doar vigantol si atat?
Eu ii mai dau Calciu sirop cate 10 zile pe luna din cand in cand, dar nu i-am dat regulat. (are 1,8 ani acum).
Calciu lactic i-am dat cand era mai mic in primul an cand i-l faceam branzica.