Am o prietena care are un copil de 8 luni. Ea mai vrea inca un copil cat de repede.Este in concediu de ingrijire copil.
Va rog sa-mi spuneti cat trebuie sa lucreze intre primul si al doilea copil ca sa poata beneficia de concediu si indemnizatie si la al doilea copil(sper ca m-am exprimat bine!). Va multumesc!
alina
Poate lega CIC-urile, deci sa nu lucreze intre ele, conditia e sa nasca al doilea copil inlauntrul primului CIC.
Anca si bebelina Alexandra
Din cate stiu eu, conform actualei legislatii trebuie sa ai cotizat la CAS minim 6 luni, inainte de nasterea copilului. Iar pentru a beneficia de 6 500 000 iti trebuie 10 luni de cotizatie. Succes! Carmen-Daniela
Carmen, potrivit art.38 din Legea 19/2000, perioada cat o persoana se afla in CIC este asimilata perioadelor contributive.
Liviu, poti sa fii mai explicit? Adica vrei sa spui ca nu e nevoie ca femeia sa lucreze 6 luni sau respectiv 10 luni inaintea celei de a 2-a nasteri? Adica indiferent cand va naste a 2-a oara, ea va primi indemnizatia de 6.500.000 sau cum?
Te rog mai raspunde inca o data mai detaliat ca sa inteleaga toata lumea.
Liviu, de fapt ai dreptate. Si in CIC se ia cotizatia dar atunci totusi ce-i cu perioada de 6 luni dau 10 luni cat trebuie sa lucrez?
Pentru ca eu am o fetita de 3 ani(pe 2 martie 2004) si in august(2003), cand am ramas gravida am fost intrebata daca pana nasc am 10 luni. Si totusi am citit pe undeva de 6 luni sau 10 luni. Scuze si mersi.
Carmen-Daniela
quote:
Originally posted by alison7
Liviu, poti sa fii mai explicit? Adica vrei sa spui ca nu e nevoie ca femeia sa lucreze 6 luni sau respectiv 10 luni inaintea celei de a 2-a nasteri? Adica indiferent cand va naste a 2-a oara, ea va primi indemnizatia de 6.500.000 sau cum?
Te rog mai raspunde inca o data mai detaliat ca sa inteleaga toata lumea.