Cat trebuie sa lucrezi daca mai vrei un copil?

Cat trebuie sa lucrezi daca mai vrei un copil? | Autor: alinamoro

Link direct la acest mesaj

Am o prietena care are un copil de 8 luni. Ea mai vrea inca un copil cat de repede.Este in concediu de ingrijire copil.
Va rog sa-mi spuneti cat trebuie sa lucreze intre primul si al doilea copil ca sa poata beneficia de concediu si indemnizatie si la al doilea copil(sper ca m-am exprimat bine!). Va multumesc!

alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Poate lega CIC-urile, deci sa nu lucreze intre ele, conditia e sa nasca al doilea copil inlauntrul primului CIC.

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen-daniela spune:

Din cate stiu eu, conform actualei legislatii trebuie sa ai cotizat la CAS minim 6 luni, inainte de nasterea copilului. Iar pentru a beneficia de 6 500 000 iti trebuie 10 luni de cotizatie. Succes! Carmen-Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Carmen, potrivit art.38 din Legea 19/2000, perioada cat o persoana se afla in CIC este asimilata perioadelor contributive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison7 spune:

Liviu, poti sa fii mai explicit? Adica vrei sa spui ca nu e nevoie ca femeia sa lucreze 6 luni sau respectiv 10 luni inaintea celei de a 2-a nasteri? Adica indiferent cand va naste a 2-a oara, ea va primi indemnizatia de 6.500.000 sau cum?
Te rog mai raspunde inca o data mai detaliat ca sa inteleaga toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen-daniela spune:

Liviu, de fapt ai dreptate. Si in CIC se ia cotizatia dar atunci totusi ce-i cu perioada de 6 luni dau 10 luni cat trebuie sa lucrez?
Pentru ca eu am o fetita de 3 ani(pe 2 martie 2004) si in august(2003), cand am ramas gravida am fost intrebata daca pana nasc am 10 luni. Si totusi am citit pe undeva de 6 luni sau 10 luni. Scuze si mersi.
Carmen-Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by alison7

Liviu, poti sa fii mai explicit? Adica vrei sa spui ca nu e nevoie ca femeia sa lucreze 6 luni sau respectiv 10 luni inaintea celei de a 2-a nasteri? Adica indiferent cand va naste a 2-a oara, ea va primi indemnizatia de 6.500.000 sau cum?
Te rog mai raspunde inca o data mai detaliat ca sa inteleaga toata lumea.

Lega nu spune ca trebuie sa muncesti 6/10 luni anterioare nasterii pt a avea dreptul la concediul de maternitate, respectiv la CIC. Legea impune un stagiu minim de cotizare. Acest stagiu de cotizare poate include si perioade asimilate stagiului de cotizare (in cazul tau - CIC).
Oricum, sfatul meu este sa citesti si subiectul: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22041

Mergi la inceput