indemnizatia pentru cresterea copilului

indemnizatia pentru cresterea copilului | Autor: ralualexandrei

Link direct la acest mesaj

Stiu ca in conformitate cu noua lege de protectie sociala se acorda 6,5 milioane lei ca ajutor pentru cresterea copilului daca unul din parinti poseda carte de munca .
Avand in vedere ca sotul meu are carte de munca de 10 ani si toate datoriile catre stat sunt platite la zi , vreau sa stiu ce proceduri si acte sunt necesare pentru a beneficia de acesti bani luand in considerare faptul ca patronul firmei la care lucreaza sustine ca banii vor achitati din fondurile firmei si nu din asigurarile sociale , asa cum se intelege din respectiva lege .
Care este modalitatea prin care sunt varsati acesti bani ?

andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Banii ii plasteste firma in numele Casei de Asigurari adica din total asigurari de plata scade aceasta suma si plateste doar diferenta. Modalitatea de a intra in CIC este identica pt oricine indiferent daca este mama sau tatal copilului.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dragos1967 spune:

As adauga ca in cazul în care sumele cu titlu de contribuție de asigurări sociale datorate lunar fondurilor de asigurări sociale de stat sunt mai mici decât sumele cu titlu de drepturi de asigurări sociale, pe care, potrivit legii, angajatorii le achită direct asiguraților, plătitorii de drepturi depun la casele teritoriale de pensii dispoziții de încasare împreună cu documentația necesară.
Casele teritoriale de pensii pe raza cărora se află sediul plătitorului verifică documentația și dispun plata sumelor datorate din bugetul asigurărilor sociale de stat.
Dragos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si atat timp cat va primi indemnizatia tatal nu va munci si nu va primi salariu. 6.5 milioane astia nu sunt chiar un ajutor benevol ci un venit care compenseaza o incapacitate temporara de munca.

Mergi la inceput