Plati restante CIC

Plati restante CIC | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.
Va rog sa-mi raspundeti daca stiti cand se fac platile pentru indemnizatiile CIC la Casa de Pensii Vitan Bucuresti?
Contabila de la firma mi-a spus ca in luna ianuarie a fost cu actele la Casa de Pensii si nu i le-a primit pe motiv ca nu sunt bani si nu stiu sa interpreteze noile reglementari. Eu sunt in CIC din 2002 deci raman in plata cu vechiul calcul; atunci ma intreb ce reglementari le mai trebuie si mai mult de atat nu mi s-a mai facut plata din august 2003, pe motiv ca nu sunt bani, ne-au spus mereu sa asteptam, pana cand, ca in martie ies din concediu si nu am primit atatea luni nici un ban? Stie cineva unde sa ma adresez sau vreun nr. de tel unde sa sun sa vad ce se intampla? Voi ce stiti, cand incep sa se faca platile?
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefan spune:

Christel, am o nelamurire.
Banii ii primesti de la CASA de PENSII sau de la firma?
Eu asa stiu ca banii ar trebui sa-i primesti de la firma, lunar.
Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Banii ii incasez de la firma in momentul in care Casa de Pensii face plata pentru CIC catre firma. Atata timp cat firma nu incaseaza banii de la Casa de Pensii, nu imi da salariul. Ultima plata din partea firmei (implicit Casa de Pensii) a fost in septembrie 2003 pentru luna august 2003.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Mie nu mi se pare firesc sa nu-ti primesti banii. Firma la care lucrezi are mai multi angajati? Lunar, se calculeaza de catre fiecare firma taxele si impozitele ce le are de virat catre pensii, somaj, sanatate, etc. Din ce spui tu inteleg ca totalul sumelor de platit catre c.a.s. este mai mic decat totalul sumelor de incasat ptr concediile medicale acoperite de buget, lucru intalnit destul de rar dupa parerea mea. Poti sa-mi dai mai multe amanunte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Situatia sta cam asa:
Firma are trei angajati cu cate 2800000 lei brut pe luna, deci un fond total de salarii de 8400000 lei pe luna; in acelasi timp are doua asigurate aflate in CIC, una cu 10000000 lei brut pe luna si una cu 4500000 lei brut pe luna, deci un total de 14500000 lei brut pe luna. In aceasta situatie cam care ar fi impozitele si taxele pe care le are firma de platit catre CAS astfel incat sa ne putem lua banii fara probleme si de unde?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda te poti adresa Casei de asigurari sau firma daca are bun simt sa iti faca plati in numele casei urmand sa incasaeze ulterior acesti bani(dar eu nu cred in aceasta varianta pt ca nu am vazut pe nimeni sa faca un astfel de gest pt salariatul lui).

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Firma are de platit CAS = 2,8 mil * 22% = 616.000. Are de luat de la CAS si de dat celor doua angajate 14.500.000. Diferenta trebuie s-o incaseze firma de la CAS si s-o dea celor doua angajate.

Mergi la inceput