Ventricular septal defect

Ventricular septal defect | Autor: MLDiana

Link direct la acest mesaj

Este o boala din nastere.Tiara are 9 luni si inca nu i s-a inchis gaura de la inima.Am trimitere la un spital mai dotat.Insa pina imi vine raspunsul pentru o programare mai dureaza 1 ,luna 2.Mi s-a spus ca se inchide si nu mi-am facut probleme dar ce am vazut eu la eco m-a inspaimintat.Gaura pare mai mare de 1 cm si singele se invirte in cerc cu viteza mare.
Tiara maninca bine ,creste normal.
Ce stiti despre boala asta?

Lidia ,Tiara si David D.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Imi pare tare rau:((
Uite un link in engleza,unde gasesti explicatii clare si frumos structurate.daca nu intelegi ceva,spune-mi te rog.
http://www.cincinnatichildrens.org/health/heart-encyclopedia/anomalies/vsd.htm
Multa sanatate tie si copilasilor tai si numai bine!
,

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Lia ,multumesc mult pentru link.M-am mai luminat putin.Ieri am cautat pe net ,insa link-ul pe care mi l-ai dat tu e intradevar mai bun decit ce am gasit eu.
Azi am primit si telefonul mult asteptat spre surprinderea mea.Deobicei se asteapta mult pina prinzi o programare la spitalul de copii din Shizuoka care am inteles ca este cel mai bun din Japonia.

Am totusi o intrebare ,banuiesc cam ce inseamna ,dar ca sa fiu mai sigura.Ce inseamna "lung infection"?

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

lung e plaman.lung infection e infectie pulmonara.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Ma bucur ca aveti deja programare si ca in curand vei avea date certe despre inimioara Tiarei.multa sanatate si numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Este o malformatie congenitala a cordului.
Baiatul meu s-a nascut cu aceasta malformatie a inimii - defect septal ventricular, si stenoza pulmonara. A fost operat la Timisoara la 1 an si 3 luni (suntul, adica asa-zisa gaura avea atunci 1,5 cm!), dar pina la data operatiei a fost ajutat cu medicatie corespunzatoare zilnica. Interventia chirurgicala (singura si definitiva) a corectat defectul, Vladi va avea o viata normala.

Multa sanatate micutei tale,
Amalia si Vladi (3 ani si 1/2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Am vazut la televizor o operatie de corectie a unui astfel de defect si a fost destul de usoara(nu se face pe cord deschis). Au introdus un cateter printr-o vena mare si prin vena au ajuns in interiorul inimii. Acolo au introdus prin cateter un fel de umbreluta dubla care s-a deschi in interior si fiecare parte a umbrelutei a ramas de cealalta parte a gaurii. Au retras cateterul si asta a fost tot.
Sper sa te mai linistesti un pic.

Iti dorim multa sanatate pentru bb si putere pentru tine!

Cu drag,

Andreea & Octaveatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Fetita mea a avut aceasi problema, nu a necesitat operatie si s-a inchis singur pe la 3 ani. A fost sub supraveghere, EKG, eco cardiac, radiografii, etc la cateva luni. S-a dezvoltat absolut normal, fara probleme la efort. Diagnosticul a fost: defect septal ventricular compensat cardio-respirator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am fost la docotor cu Tiara si am inteles ca are vreo 5 gauri mici si una mai mare .O sa faca consultatie o data la 6 luni si cam atit.Avind in vedere ca ea maninca bine si nu pare sa o deranjeze ceva nu necesita operatie.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Si baietelul meu de 11 luni s-a nascut cu acest defect la inima plus bicuspid valve. La noi gaura a fost de marime medie, insa pt ca nu-l impiedica in crestere si dezvoltare in nici un fel, nu a necesitat operatie sau medicamente pana acum. Am inteles ca acesta e si unul din defectele cele mai des intalnite la inima si sunt corectabile intr-un fel sau altul in special daca traiesti intr-o tara in care ai posibilitatea sa-i oferi copilului asistenta medicala corespunzatoare.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput