Ventricular septal defect

Este o boala din nastere.Tiara are 9 luni si inca nu i s-a inchis gaura de la inima.Am trimitere la un spital mai dotat.Insa pina imi vine raspunsul pentru o programare mai dureaza 1 ,luna 2.Mi s-a spus ca se inchide si nu mi-am facut probleme dar ce am vazut eu la eco m-a inspaimintat.Gaura pare mai mare de 1 cm si singele se invirte in cerc cu viteza mare.
Tiara maninca bine ,creste normal.
Ce stiti despre boala asta?
Lidia ,Tiara si David D.
Raspunsuri

Lia spune:
Imi pare tare rau:((
Uite un link in engleza,unde gasesti explicatii clare si frumos structurate.daca nu intelegi ceva,spune-mi te rog.
http://www.cincinnatichildrens.org/health/heart-encyclopedia/anomalies/vsd.htm
Multa sanatate tie si copilasilor tai si numai bine!,
Lia&Andrew

MLDiana spune:
Lia ,multumesc mult pentru link.M-am mai luminat putin.Ieri am cautat pe net ,insa link-ul pe care mi l-ai dat tu e intradevar mai bun decit ce am gasit eu.
Azi am primit si telefonul mult asteptat spre surprinderea mea.Deobicei se asteapta mult pina prinzi o programare la spitalul de copii din Shizuoka care am inteles ca este cel mai bun din Japonia.
Am totusi o intrebare ,banuiesc cam ce inseamna ,dar ca sa fiu mai sigura.Ce inseamna "lung infection"?
Lidia ,Tiara si David D.

Lia spune:
Ma bucur ca aveti deja programare si ca in curand vei avea date certe despre inimioara Tiarei.multa sanatate si numai bine!
Lia&Andrew

ENYA spune:
Este o malformatie congenitala a cordului.
Baiatul meu s-a nascut cu aceasta malformatie a inimii - defect septal ventricular, si stenoza pulmonara. A fost operat la Timisoara la 1 an si 3 luni (suntul, adica asa-zisa gaura avea atunci 1,5 cm!), dar pina la data operatiei a fost ajutat cu medicatie corespunzatoare zilnica. Interventia chirurgicala (singura si definitiva) a corectat defectul, Vladi va avea o viata normala.
Multa sanatate micutei tale,
Amalia si Vladi (3 ani si 1/2)

Andreutza spune:
Am vazut la televizor o operatie de corectie a unui astfel de defect si a fost destul de usoara(nu se face pe cord deschis). Au introdus un cateter printr-o vena mare si prin vena au ajuns in interiorul inimii. Acolo au introdus prin cateter un fel de umbreluta dubla care s-a deschi in interior si fiecare parte a umbrelutei a ramas de cealalta parte a gaurii. Au retras cateterul si asta a fost tot.
Sper sa te mai linistesti un pic.
Iti dorim multa sanatate pentru bb si putere pentru tine!
Cu drag,
Andreea & Octaveatza

oz spune:
Fetita mea a avut aceasi problema, nu a necesitat operatie si s-a inchis singur pe la 3 ani. A fost sub supraveghere, EKG, eco cardiac, radiografii, etc la cateva luni. S-a dezvoltat absolut normal, fara probleme la efort. Diagnosticul a fost: defect septal ventricular compensat cardio-respirator.

MLDiana spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am fost la docotor cu Tiara si am inteles ca are vreo 5 gauri mici si una mai mare .O sa faca consultatie o data la 6 luni si cam atit.Avind in vedere ca ea maninca bine si nu pare sa o deranjeze ceva nu necesita operatie.
Lidia ,Tiara si David D.

Adela P spune:
Si baietelul meu de 11 luni s-a nascut cu acest defect la inima plus bicuspid valve. La noi gaura a fost de marime medie, insa pt ca nu-l impiedica in crestere si dezvoltare in nici un fel, nu a necesitat operatie sau medicamente pana acum. Am inteles ca acesta e si unul din defectele cele mai des intalnite la inima si sunt corectabile intr-un fel sau altul in special daca traiesti intr-o tara in care ai posibilitatea sa-i oferi copilului asistenta medicala corespunzatoare.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999