nastere acasa-legal?

nastere acasa-legal? | Autor: ann72

Link direct la acest mesaj

As dori sa nasc acasa (daca nu sunt contraindicatii), dar asistata de medic. Care este cadrul legal ptr. o asemenea "actiune"?
Are medicul dreptul de a face asa ceva? Daca da, dupa nastere as "scapa" de internare, adica nou-nascutul ar putea fi examinat la fata locului sau ambulant (pentru a avea actele dar si posibilitatea de a primi certificatul de nastere)?
Sper ca m-am exprimat catusi de clar si imi poate raspunde cineva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu exista din cate stiu eu nici o forma legala care sa interzica nasterea acasa... dar esti sigura ca asta iti doresti?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann72 spune:

Multumesc, dar mai am o intrebare: Cum pot obtine certificatul de nastere fara un atestat ca am nascut din partea unei "institutii acreditate" = maternitate? Ajunge oare un atestat din partea medicului care a asistat?

Daca sunt sigura? Da. Am prietene care au facut acest lucru in strainatate si nu au regretat. In plus am impresia ca este singurul mod de a naste in tara noastra decent, cu tatal alaturi, asistati de cadre medicale alese personal si acompaniati doar de propriile tipete. Oricum vreau sa am alaturi o moasa care are experienta in domeniul nasterilor acasa. Iar in caz ca pe parcurs intervin probleme (maternitatea este aproape, avem o masina in care, daca ar fi nevoie, as putea sta si culcata) nu as ezita nici un moment sa facem mutarea. Doresc sa sporesc calitatea si confortul nasterii si nu sa pun in pericol viata unuia dintre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Iti va trebui un certificat eliberat de medicul care constata nasterea copilului.

Mergi la inceput