DECLARATIA DE VENIT pt persoane aflate in CIC

DECLARATIA DE VENIT pt persoane aflate in CIC | Autor: stefan

Link direct la acest mesaj

Se apropie termenul (28.02.2004) pana cand trebuie depuse declaratiile de venit pe 2003 la organele fiscale.
Vreau sa stiu ce se intampla cu persoanele care au intrat in CIC in cursul anului 2003. Cine trebuie sa depuna FISA FISCALA 1 ?
Persoanele aflate in CIC trebuie sa depuna personal DECLARATIA DE VENIT sau obligatia de a depune aceasta declaratie, respectiv FISA FISCALA 1 o are angajatorul, deci cel care plateste lunar indemnizatia pt. cresterea copilului?
Stefan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Fisa fiscala I se completeaza si se depune de platitorii de venituri din salarii (angajator).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

A nu se confunda fisele fiscale cu declaratia pe venitul global!

Asa cum spunea Liviu's, angajatorul are obligatia sa intocmeasca fisele fiscale. El trebuie sa depuna un exemplar al acestora la administratia financiara pana la sfarsitul lui februarie si un exemplar sa-l inmaneze angajatului.

Daca angajatul a lucrat tot anul la acelasi angajator si nu a mai avut alte venituri in afara celor primite de la acesta, angajatul nu mai trebuie sa faca nimic. Va primi sau i se va retine din salariu diferenta de impozit pentru anul 2003.

Daca nu, angajatul e obligat sa "adune" toate fisele fiscale de pe unde a lucrat in cursul lui 2003, plus declaratiile speciale (daca e cazul) si sa intocmeasca si sa depuna, pana pe 15 mai 2004, Declaratia pe venitul global. Diferenta de impozit o stabileste fiscul si o regleaza direct cu persoana fizica.

Toate astea sunt valabile si pentru persoanele aflate in CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

In cazul in care in 2003 eram in somaj (am intrat in CIC in martie), trebuie sa ma adresez la Agentia pentru Ocuparea Fortei de munca pentru vreo fisa, sau depun ei automat?

Multumesc,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan spune:

Multumesc pentru raspuns.
Asi mai avea cateva intrebari:
1. Ce se intampla daca angajatorul nu-i inmaneaza angajatului un exemplar din fisa fiscala?
2. Ce se intampla daca angajatul nu depune fisa fiscala la administratia financiara? Cine plateste amenda?
Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Pai amenda o plateste angajatul ca nu a depus-o (asta doar in cazul cand pe langa salariul de baza mai are si alte venituri: asigurare suplimentara sau altceva in anul fiscal 2003). Iti spun din propria experienta, caci saptamanile trecute am descoperit ca pe 2000 eu nu depusesem Declaratia pe venit (am lucrat in invatamant si am avut la 2 scoli ore, dintre care la una ore suplimentare, plus ca anul scolar nu coincide cu cel fiscal si am avut de umblat prin toate colturile orasului). Norocul meu a fost ca amenda aferenta a fost acoperita de sumele care trebuiau sa mi se inapoieze.
Angajatorul de ce nu vrea sa dea Fisa fiscala? E obligat sa ti-o dea si semnezi ca ai primit-o.
Eu stiam ca pana pe 28 februarie societatile sunt obligate sa le depuna, pentru angajati va fi un pic mai tarziu.
Sanatate si pupici la BB,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Am lucrat la o firma care este suspendata deocamdata(seful este plecat din tara). Va rog sa ma lamuriti cand trebuie sa depun declaratia de venit pt asigurarea suplimentara sau pt banii de la servici de pe 2003!
Multumesc anticipat

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum adica pt asigurarea suplimenatara sau pt banii de la serviciu. Adica ai indemnizatie si salariu in decursul anului trecut?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Marius: primesc asigurarea suplimentara din martie 2003 iar din ianuarie 2003 am luat banii de la servici(banii de maternitate, la acestia ma refer-imi cer scuze ca am folosit acest termen : banii de la servici da nu stiu cum altfel sa ma exprim), insemnand 75% din salarul pe care il aveam.
Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac in conditiile in care seful meu nu este in tara(firma este suspendata pe o perioada nedeterminata) iar asigurarea suplimentara o primesc mergand la CEC , nu de la servici. Ar trebui sa merg sa depun declaratia de acest venit suplimentar?
Multumesc anticipat

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan spune:

Dana,
Situatia pe care ai prezentat-o este interesanta.
Vreau sa stiu cine vireaza banii pe care-i incasezi de la CEC?
Banii pe care-i primesti de la CEC reprezinta cumva indemnizatia pentru crestere copilului?
Primesti o suma fixa lunar, sau in functie de cate zile lucratoare are luna respectiva?
Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Dana, din cele spuse de tine inteleg ca indemnizatia aferenta contractului suplimentar de asigurare sociala o primesti la CEC (fiindu-ti virata de Casa de pensii teritoriala).
Sfatul meu este sa depui declaratia pentru venitul din indemnizatia suplimentara. Termenul limita este 15 mai 2004.

Mergi la inceput