Indemnizatia de crestere

Indemnizatia de crestere | Autor: CristiCiju

Link direct la acest mesaj

Ciao. Am si eu o intrebare. Sotia mea este insarcinata in luna a 7-a, urmand sa nasca in jurul datei de 24 aprilie. Cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care a inceput sa lucreze din 1 septembrie 2003?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Din pacate, sotia ta nu poate beneficia de concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani si de indemnizatia aferenta, deoarece nu este asigurata de cel putin 10 luni din ultimele 12 luni anterioare nasterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristiCiju spune:

Ok. Mersi, dar mai am o problema. La nr. 15 ordonanta de urgenta spune:
(4) Prevederile prezentei ordonante de urgentă referitoare la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, se aplică persoanelor care devin asigurate ale sistemului public de pensii începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonante de urgentă.
(5) Pentru persoanele care, anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonante de urgentă, au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului se face avându-se în vedere stagiul de cotizare realizat până la data nasterii copilului, astfel cum a fost reglementat până la data prezentei ordonante de urgentă.
(6) Pentru situatiile prevăzute la alin. (5) cuantumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din baza de calcul stabilită ca medie a veniturilor lunare corespunzătoare perioadei ce a constituit stagiu de cotizare conform alin. (5), cu respectarea celorlalte prevederi ale art. 99 din Legea nr. 19/2000, astfel cum a fost modificată si completată prin prezenta ordonantă de urgentă.

Iar ordonanta de urgenta a intrat in vigoare dupa 1 septembrie cand sotia a devenit asigurata. Dar s-ar putea sa ma insel. Astept parerea ta. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Ordonanta de urgenta a intrat in vigoare in aprilie cand a fost data.
Legea 577 de aprobare a OUG a intrat in vigoare in ian 2004.

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput