Lungimea concediul pentru mamici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Vai, n-ar trebui sa ne invidiati pentru asta...ce poti sa faci cu 6 mil pe luna?...cam atat ma costa doar facturile de cheltuieli (intretinere, cablu, telefon, curent)....fara mancare sau alte pretentii...

Adina+BB38W

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Adina nu ma intelege gresit... stiu ca sase mil cu bebe sunt foarte putin. Pampersii (68 bucati..i.e. jumbo)~500.000. Invidiam intentia legislativa.... eu as fi stat acasa un an daca macar imi pastrau job-ul. Noi abia ne-am carpit din concediul unuia, apoi al celuilalt si vacanta mamei ca sa nu ajunga inainte de sase luni la cresa universitatii. In plus stiam ca si eu am fost invidiata pentru lungul concediu de catre niste colege americance ale sotului...Pe scurt voiam si eu sa stiu...cat de puternica a fost influenta feminista in legislatia diverselor tari.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Fetelor din strainatate,nu fiti invidioase,am auzit ca in RO va fi concediul de ingrijire copil 3 ani!Cat despre banii pe care-i primim in concediu ce sa mai vorbim...nu ajung pentru bb.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Nici pe aici situatia nu e mai roza. Pentru mama sint 4 luni dupa nastere, iar pentru tata sint 5 zile la nastere (pentru documente, certificat de nastere, etc.) si 15 zile dupa cele 4 luni ale mamei. Te doare sufletul sa-l dai pe mititel la cresa de la 4 luni! Cit este timpul legal inainte de nastere nu stiu, dar am un coleg caruia i-a nascut nevasta de curind. Saraca femeie a avut sarcina de risc si a stat acasa din luna a 8-a, avind insa surpriza sa-i trimita inspectie acasa, inspectie care n-a gasit-o (ea fiind la doctor), asa ca i-au bagat proces! Culmea ironiei e ca sotia colegului e medic de obstretica-ginecologie!

Mergi la inceput