rugaminte

rugaminte | Autor: val77

Link direct la acest mesaj

cum ma pot face inteleasa in fata unui om care nu este dispus sa vorbeasca despre el?
cum pot sa ma apropi de un asemenea om si sa-i devin prietena?
precum am mai spus in alte mesaje sunt sincera si imi place sa joc cu cartile pe masa, am incercat aceasta metoda, dar nu a dat rezultate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Val, e vorba despre prietenul tau?
Greu, foarte greu..
O metoda ar fi sa-i vorbesti tu despre tine, si sa-i ceri parerea, eventual sa il intrebi daca s-a aflat si el in situatii similare, si cum a fost. Sau sa-i ceri parerea despre terte cazuri/situatii/persoane ca sa iti poti da seama cum gandeste, cum vede lucrurile, prin ce prisma le judeca.
O alta metoda ar fi sa incepi o conversatie despre lucruri mai serioase in gluma, unora le este mai usor sa comunice asa.
Cred ca nu e bine nici sa il pisezi prea mult cu intrebari mai ales daca el este, dupa cum spui, genul de om care se deschide mai greu.
Cel mai important cred ca este sa-i castigi increderea, si asta se face in timp, demonstrandu-i ca il iubesti, ca ii esti alaturi, ca iti pasa..
Altceva ce-mi vine in minte este o situatie in care m-am aflat mai demult intr-o relatie cand tot asa aveam probleme de comunicare si am ajuns la concluzia ca avem pur si simplu stiluri diferite de a gandi si de a comunica ceea ce gandim. Eu eram stilul care despica firul in patru, analiza, voiam sa inteleg ce simt (sau ce simte el), de ce simt asa (sau de ce simte el asa), aveam probleme existentiale, cosmice, pentru el lucrurile erau simple si concrete, la mine deprimare de exemplu era ca nu intelegeam rostul vietii, la el, ca nu ii da seful suficient de lucru. Cum sa-i fi devenit prietena? Discutand si despre ce i se parea lui interesant, nemaifortandu-l sa fie pe exact aceeasi lungime de unda cu mine, idealul ar fi fost sa fie deja asa sau sa ne gasim pe undeva pe la mijloc, ceea ce in cazul nostru nu s-a intamplat pana la urma, dar sper ca in al tau, da!
Poate ne mai dai detalii, mesajul tau este destul de succint.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mi-am adus aminte de un citat din Garcia-Marquez:

"Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa."

Uneori se poate sa fie si asta raspunsul. Doar tu poti stii daca il simti apropiat pe cel de langa tine chiar daca nu vorbeste intotdeauna cum vrei tu (probabil detaliat, analitic) despre ce vrei tu (adica despre el insusi). Nu te supara daca nu se potriveste situatiei cu care te confrunti tu, e doar un gand, uneori e bine sa ne amintim asta.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

pai, nu-i mai pune intrebari directe. Vorbeste-i tu despre ce crezi tu in legatura cu cutare lucru, ce simti tuin cutare situatie, etc si o sa-ti raspunda si el.
Sau zi-i chestii de genul "pun pariu ca tu ai face ... asa si pe dincolo" si iarasi o sa fie provocat sa confirme sau nu sau sa dea explicatii mai detaliate.

Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

multumesc mult, dar sa stiti ca am facut tot ce ziceti voi
este o persoana care munceste mult si uneori uita de existenta mea
sunt vesela si de cele mai multe ori intr/o discutie imi place sa mai spun cate/o gluma, dar datorita acestui lucru de cele mai multe ori nu se stie cand vorbesc serios sau glumesc
am incercat sa ii expun diverse situatii ale prietenilor mei , asemnanatoare cu a noastra , dar nici asa nu am primit raspunsuri
pana la urma ajung la concluzia ca nu suntem facuti unul pentru altu si lucru asta ma doare deoarece este o persoana foarte importanta pentru mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

quote:
Initial creeata de val77

cum ma pot face inteleasa in fata unui om care nu este dispus sa vorbeasca despre el?
cum pot sa ma apropi de un asemenea om si sa-i devin prietena?

Incearca sa descoperi ce anume ii place lui sa citeasca,care sint preocuparile lui...in felul acesta ai sa reusesti in vreun fel sa te apropii de el...deschide discutii pe teme care ii fac lui placere,cine stie...arta cu toate frumusetile ei...pictura,sculptura,arhitectura,filozofie, muzica,arta culinara, calatorii,masini, poate chiar sport.
De ex.: vizionati un film chiar si la tv., incerca sa-l atragi in discutie dupa vizionarea filmului...subiectul,ce anume i-a placut din film,muzica filmului,scenariul,cum a ajucat fiecare rolul, cum arata fiecare actor (actrita- el fiind el )decorurile,poate tara in care a fost filmat filmul.
Pe strada cind va plimbati asa pur si simplu poti sa-l atragi in discutie despre cutare si cutare masina...sa te faci ca nu stii ce este (poate chiar nu stii - ca si marea majoritate a femeilor) sa il intrebi in ce tara a fost fabricata...cite ceva despre tara respectiva...ce forme frumoase are, culoare...
Sint sigura ca fiecarui om ii face ceva placere...precum am mai spus in alte mesaje sunt sincera si imi place sa joc cu cartile pe masa, am incercat aceasta metoda, dar nu a dat rezultate

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Val,

prietenul täu are o "carapace" foarte tare...si ca s-o sträpungi iti trebuie muuuultä räbdare si perseverentä.
Si eu sint o fire "zburdalnicä" si nici la mine nu stie omul cind vorbesc serios si cind nu!!
Dar acum in glumä...dacä nu dispui de atita räbdare, hipnotizeazä-l!!...si in final ii spui sä stie tot ce ti-a povestit si sä i se parä totul foarte normal!!
Bäietelul meu a fost asa...il vedeam cä suferä si il intrebam ce are, dar nu vroia sä-mi spunä...el este in zodia pestilor ( vroiam sä scriu "peste"...dar incä nu este cazul!!! ) si vreau sä-ti spun cä este atit de sensibil...aproape ca o fetitä!!
Si se stie...sub "coaja" tare de la suprafatä, se ascunde un suflet minunat!!
Probabil este nemultumit cu el insusi si ar fi si ästa un motiv pentru care nu vrea sä vorbeascä despre el!....aratä-i in cazul ästa cä tu il pretuiesti, il iubesti si il accepti asa cum este...dar lasi fata aia glumeatä deoparte!!...si in timp o sä-l convingi...incetul, cu incetul, se face otetul!!
Si uite cum ti-am dat si reteta de fäcut otet!!
Eu am reusit cu fiul meu...acum imi spune chiar si lucruri pe care mai bine le-ar auzi taicä-su...ca incep acum sä mä rusinez, la virsta mea!!...dar am confirmarea cä lupta nu a fost in zadar!!
Säptämina trecutä a fost bolnav si nu s-a dus la scoalä...cind am venit eu de la servici, l-am "consultat"...avea febrä si stare de vomä...i-am zis cä-i dau eu ceva sä-i treacä, dar el mi-a zis: " Cami, nu mai am nevoie...acum esti acasä si deja mä simt mai bine!!"...nu este charmant???...si smecher??
Eu zic sä te "deschizi" tu in fata lui si sä-i spui f. serios cum vezi tu viata, ce-ti place, ce nu-ti place si cä ti-ai dori sä-l cunosti si pe el mai bine...dar se pare cä de fiecare datä, te lovesti de problema asta ca de un perete!! Spune-i sä incerce sä vadä viata cu alti ochi, sä fie mai degajat, cä de acolo adunä energie sä se bucure de orice nimic pe lumea asta...filozofeazä un pic cu el...cred cä-ti place si filozofia...cä de regulä glumetelor le cam place si filozofia!!...eu asa stiu.

Cu drag, Cami.

Mergi la inceput

cami iti multumesc pentru sfaturi si pentru reteta de otet
o sa incerc sa le pun in apilcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Oricat de aiurea pare, barbatii sunt mult mai deschisi la discutii despre propria persoana atunci cand se relaxeaza dupa o partida de sex . Dupa incepe o discutie despre apropiere, cat de placut este sa te simti una cu el, pacat ca nu simti asta mai des...de ce, oare? Nu forta nota, incet-incet dupa cateva nopti zbuciumate vei afla tot ce-ti doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Val,

ai incercat cu alcool???...de regulä, dezleagä limbile!!!

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

cami, imi pare rau, dar al meu prieten nu bea
pana la urma am inteles ca nu ii place sa discute despre el

Mergi la inceput