spyhunters
cine sunt si ce vor ei? desigur ca s-au insinuat in viata mea virtuala tot printr-un pop-up de care incearca sa ma salveze free, printre altele, cu o oferta de spyware elimination scanner. culmea e ca mi-au scris corect IP-ul si restul datelor PC si mi-au spus ca au detectat ei asa, in timpul lor liber, ca cineva mi-ar hecari computerul ca sa imi fure numarul cartii de credit mesajul suna apocaliptic: "They know what you typed to your family, friends and co-workers. They know what you are emailing to people. They watch your IMs. Hackers are watching to capture your credit card numbers, passwords, and other personal information." am ajuns pe pagina lor si compania se numeste Enigma Software Group/Applications for the Masses. din principiu, nu am incredere in ofertele free. si ma gandesc, ca un profan ce sunt intr-ale computerelor, ca daca ii las pe astia sa imi scaneze compul for over 190 different types of spyware, e ca si cum as inlocui un spion cu un dublu-agent. intrebarile mele sunt: cum de imi stiu astia IP-ul si ce pot face cu el totusi? ce s-ar putea intampla daca as downloada programelul de spyhunter? sunt ei insisi niste hecari sau cum? sa-i dau in gat la FBI? :)
indatorata pentru orice lamurire si raspuns,
Mrs James Bond
Raspunsuri
emoison spune:
Pai adresa ta IP e un fel de numar de casa, adica e vizibila pentru toata lumea (atita timp cit nu ai proxy sau alte minuni); eu una n-as avea incredere in programelul ala al lor...
Cu bine,
Elena
marius spune:
Tot ceea ce stiu ei stie toata lumea. Daca insa iei programelul lor si il instalezi.... eeee e foarte posibil sa stie dupa aceea si ce nu vrei tu sa stie...asa nu prea sunt vorbe goale. Vezi eventual subiectul cu fire walls prinde bine de principiu pe viitor.
Marius (www.desprecopii.com)
sk_bruce spune:
Incearca: http://badger.astral.ro/index2.php
O chestie care am facuto in 1 minut...
O sa iti explic ce e acolo
De exemplu:
Key: REMOTE_ADDR; Value: xxx.xxx.xxx.xxx <- e adresa ta de unde te-ai legat... (sau proxy-ul)
Key: HTTP_USER_AGENT; Value: xxx <- tipul de browser pe care il folosesti
etc...
Acum, inchipuieti cat de usor iti poate genera cineva o pagina cu care sa te bage in boala cu datele astea... de fapt sunt date publice. necesare, si pe care le trimite calculatorul tau catre cel pe de internet. Bineinteles, ca folosindu-te de aceste date poti crea rau cuiva...
Dar... E ca si cum ti-ai da numarul de telefon la secret. E alegerea ta.
Programelul ala poate face ce vrea el pe calculatorul tau. Poate e un progamel de incredere. Nu stiu. Mai bine consulta pe cei de la ISP-ul tau. Ei stiu mai bine despre ce e vorba si cum sa te ajute.
Si se mai iti zic ceva: orice nas isi are nasul... adica: daca cineva a pus ochii pe tine si e destul de inteligent si dotat, cu spyhunteru' ala sau nu, tot iti va face probleme...
Oricum, ce se intampla momentan pe internet, bombardamentul asta cu mesaje de alarma, etc, etc, e ceva de domeniul X-Files: Putin probabil in realitate, dar cateodata interesant de privit...
Numai bine
Sursa scriptuletului:
<?php
foreach ($_SERVER as $key => $value) {
echo "Key: $key; Value: $value<br />\n";
}
?>