Romanul adopta copii???
Referitor la exportul de copii .... desigur nu ne place modul in care actioneaza Guvernul... ne ingrozim la gandul ca anumiti copii au fost furati efectiv de la parintii lor..(v speculatiile asupra cazului de la Maternitatea Ploiesti) DAR am 2 intrebari:
- statul roman ofera conditii copiilor institutionalizati??
- romanul adopta copii???
Daca raspunsul la ambele intrebari este NU ... de ce nu procedam in asa fel incat copii aceia sa aiba o viata mai buna??? Poate asta este sansa lor??
ce ar trebui facut??
Raspunsuri
Julie spune:
Da, romanii adopta copii.
Iar problema se pune astfel: ca Guvernul isi ia niste angajamente fata de comunitatea europeana - angajamente pe care nu le respecta. Crezand ca poate juca pe doua fronturi si castiga bunavointa unora, a facut "cadouri" (respectiv dand copii spre adoptie, invocand ulterior nu stiu ce exceptari de la angajamentul cu pricina...), care au fost vazute, bine, cred eu, drept o incercare de mituire. Rezultat final: romanul de rand este faultat de guvernul sau si primeste cartonas rosu (aproape...) de la europeni.
Sa fim seriosi: daca guvernantii se gandeau la binele acelor copii, atunci faceau bine si accelerau elaborarea legislatiei cu privire la adoptii (asta cere de altfel si UE).
J.
papadie spune:
quote:
Originally posted by Julie
Da, romanii adopta copii.
Iar problema se pune astfel: ca Guvernul isi ia niste angajamente fata de comunitatea europeana - angajamente pe care nu le respecta. Crezand ca poate juca pe doua fronturi si castiga bunavointa unora, a facut "cadouri" (respectiv dand copii spre adoptie, invocand ulterior nu stiu ce exceptari de la angajamentul cu pricina...), care au fost vazute, bine, cred eu, drept o incercare de mituire. Rezultat final: romanul de rand este faultat de guvernul sau si primeste cartonas rosu (aproape...) de la europeni.
Sa fim seriosi: daca guvernantii se gandeau la binele acelor copii, atunci faceau bine si accelerau elaborarea legislatiei cu privire la adoptii (asta cere de altfel si UE).
J.
QED
“Premierul face selectia”
Aurel Lascu, secretarul general al Consiliului Judetean Calarasi, nu considera ca s-a facut nici un fel de ilegalitate. Chiar daca adoptiile internationale erau interzise, exista totusi o ordonanta de urgenta care permite acest lucru, fiind vorba de situatii exceptionale. “Noi nu ne pronuntam. Numai instanta. De fapt, primul-ministru, Adrian Nastase, trebuie sa raspunda pentru acest lucru. El face selectia”, a declarat secretarul Consiliului Judetean Calarasi."
(http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=523)
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Violeta spune:
Da, romanul adopta copii! Sunt vreo 3000 cereri de adoptii interne, in curs de rezolvare.
doxi spune:
Am 2 colege care au adoptat cate un copil, una dintre ele il doreste si pe bebe 2.
Sanatate tuturor!
OtiliaLia spune:
Eu cunosc vreo 4 cazuri, iar una dintre prietene, dupa ce i s-a spus clar - "nu poti avea copii" - a adoptat o fetita acum vreo 5 ani. Zilele trecute m-a anuntat fericita pana dincolo ca fetita ei va avea un frate sau o surioara ! E insarcinata in 5 luni ! (la peste 40 de ani varsta mamei)
liliana csaki spune:
Speculatii s-au facut si se vor mai face.Pana la proba contrarie sunt doar speculatii.Sunt zeci de mii de copii abandonati(cica vreo 80.000) si in fiecare zi altii li se alatura asa ca mi se pare doar subiect de presa povestea cu copii furati.
Cu siguranta situatia copiilor institutionalizati s-a schimbat mult in ultimii ani, cel putin in Bucuresti dar cred ca si in restul tarii.Dar nu cred ca asta e solutia pentru acesti copii.Au conditii mai bune, mananca mai bine, o haina mai putin ponosita dar le lipseste cava esential, dragostea si caldura unui camin.Nimic nu poate inlocui acest lucru.
Din punctul meu de vedere copiii care cresc intr-o institutie de ocrotire sociala sunt,in proportie foarte mare, pierduti pentru societate.Ei traiesc cumva intr-o alta lume, au cele necesare, merg la scoala dar se trezesc la 18 ani in strada, fara nici un fel de ajutor si fara nici o perspectiva.Copiii acestia nu sunt pregatiti pentru viata.
Referitor la a doua intrebare.Eu spun nu, romanii nu adopta copii.Sau mai bine zis, sunt foarte putini cei ce fac acest pas.Si nu neaparat din cauza conditiilor materiale sau a piedicilor, pentru ca imi permit sa spun ca procedura adoptiei interne nu e nici pe departe atat de complicata si povestile cu spagi de mii de dolari date de familii de romani,cu tot respectul, cred ca sunt doar povesti.Atunci cand adopti un copil, mi se pare firesc sa te supui unei anume proceduri, sa treci de anumite verificari care se fac cu privire la persoana ta(moral, financiar, psihic).Romanii nu adopta dintr-un alt motiv, prejudecatile.Prejudecata ca nu e copilul tau, ca e complicat sa cresti copilul altuia, ca daca vreodata vei avea probleme, cu siguranta le-ai depasi mult mai usor daca acel copil ar fi nascut din pantecele tau.Daca vor reusi vreodata romanii sa-si depaseasca prejudecatile probabil ca nu o sa mai fim nevoiti sa ne "exportam" copiii.
Eu sunt intrutotul de acord cu adoptiile internationale.Nu conteaza ca raman aici sau pleaca in SUA, Germania,Franta sau mai stiu eu unde, important e ca fiecare din ei sa aiba o familie, este dreptul fundamental al fiecarui copil.Si inca n-am auzit de vreo cerere de adoptie a vreunei persoane dintr-o tara bananiera.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
danielac spune:
Subscriu si sunt total de acord la cele scrise de Liliana!!!
Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
qsar spune:
Ceea ce le lipseste copiilor institutionalizati nu sunt nici hrana, nici hainutele (mai bune sau nu prea), nici cateva jucarele... le lipseste dragostea. Statul nu poate obliga lucratorii din sistemul de asistenta sociala sa aiba suflet ci sa se comporte ca si cum ar avea; nu exista o scala care sa contorizeze iubirea.
Procentul de romani care adopta este cam acelasi ca peste tot in lume. Oamenii isi fac probleme daca isi "pot permite" sa creasca un copil, daca il vor putea iubi neconditionat, uitand ca nu le este genetic descendent... Plus prejudecatile... Romanii adopta, numai ca numarul copiilor institutionalizati, abandonati sau cu dosarele "ravasite" de indolenta-insolenta si nepasarea unui sistem care se urneste greu. Este inadmisibil ca dintre copii aflati in ingrijirea statului numai 25-30 % sa aiba situatia clarificata... in timp ce cam 5-10% sunt "uitati" prin maternitati si spitale fara a fi luati macar in evidenta.
Din punctul de vedere al statului, acesti omuleti sunt doar o statistica, un capitol de negociere cu mai-marii lumii.
Q
Anina_n spune:
quote:
Originally posted by liliana csaki
Speculatii s-au facut si se vor mai face.Pana la proba contrarie sunt doar speculatii.Sunt zeci de mii de copii abandonati(cica vreo 80.000) si in fiecare zi altii li se alatura asa ca mi se pare doar subiect de presa povestea cu copii furati.
Cu siguranta situatia copiilor institutionalizati s-a schimbat mult in ultimii ani, cel putin in Bucuresti dar cred ca si in restul tarii.Dar nu cred ca asta e solutia pentru acesti copii.Au conditii mai bune, mananca mai bine, o haina mai putin ponosita dar le lipseste cava esential, dragostea si caldura unui camin.Nimic nu poate inlocui acest lucru.
Din punctul meu de vedere copiii care cresc intr-o institutie de ocrotire sociala sunt,in proportie foarte mare, pierduti pentru societate.Ei traiesc cumva intr-o alta lume, au cele necesare, merg la scoala dar se trezesc la 18 ani in strada, fara nici un fel de ajutor si fara nici o perspectiva.Copiii acestia nu sunt pregatiti pentru viata.
Referitor la a doua intrebare.Eu spun nu, romanii nu adopta copii.Sau mai bine zis, sunt foarte putini cei ce fac acest pas.Si nu neaparat din cauza conditiilor materiale sau a piedicilor, pentru ca imi permit sa spun ca procedura adoptiei interne nu e nici pe departe atat de complicata si povestile cu spagi de mii de dolari date de familii de romani,cu tot respectul, cred ca sunt doar povesti.Atunci cand adopti un copil, mi se pare firesc sa te supui unei anume proceduri, sa treci de anumite verificari care se fac cu privire la persoana ta(moral, financiar, psihic).Romanii nu adopta dintr-un alt motiv, prejudecatile.Prejudecata ca nu e copilul tau, ca e complicat sa cresti copilul altuia, ca daca vreodata vei avea probleme, cu siguranta le-ai depasi mult mai usor daca acel copil ar fi nascut din pantecele tau.Daca vor reusi vreodata romanii sa-si depaseasca prejudecatile probabil ca nu o sa mai fim nevoiti sa ne "exportam" copiii.
Eu sunt intrutotul de acord cu adoptiile internationale.Nu conteaza ca raman aici sau pleaca in SUA, Germania,Franta sau mai stiu eu unde, important e ca fiecare din ei sa aiba o familie, este dreptul fundamental al fiecarui copil.Si inca n-am auzit de vreo cerere de adoptie a vreunei persoane dintr-o tara bananiera.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki
Asa este !
Nina &
Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina