Sunt studenta in anul 5 la o universitate de stat, si gravida in luna a 9-a. Nu am fost angajata decat o singura data in anul 2 la o fabrica cu carte de munca in timpul vacantei de vara.
Nici sotul meu nu lucreaza cu carte de munca.
Parintii mei sunt pensionari.
Am dreptul la vre-un ajutor social, sau indemnizatie. Imi ofera statul ceva in conditiile in care nu am lucrat pana acum?
Am inteles ca perioada facultatii intra in calculul vechimii la pensie si actualmente mai beneficiez de servicii medicale gratuite.
Dar ma intereseaza financiar daca am dreptul la ceva.
Buna ziua. Eu am o problema asemanatoare. Sunt in luna a 8/a, in septembrie 2003 am absolvit facultatea, iar in momentul de fata sunt studenta la distanta la a doua facultate, si nu am lucrat decat in lunile noiembrie 2002-februarie 2003, pe baza de contract de colaborare. Sa inteleg ca nu beneficiez de nici un ajutor din partea statului la nasterea copilului? Sau pentru cresterea copilului?
Sotul meu (nu suntem casatoriti legal inca) insa este angajat cu carte de munca din 26.05.2003. Copilul se va naste la 31.03.2004. Este posibil ca el sa intre in concediu de paternitate si in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani? In acest caz el va primi indemnizatia de 6.5 milioane pe luna? Pana cand trebuie sa depuna cererea si unde? Firma la care lucreaza ii va plati din fondurile proprii, sau exista o metoda de subventionare din bugetul de stat?
Va multumesc mult!
fetelor, vedeti ca s-a discutat un subiect asemanator la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17058
va doresc sanatate, nastere usoara si cit mai putine batai de cap!
"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau