Rectificarea L 577
Va rog mult raspundeti-mi si mie la urmatoarea problema:
Sunt incadrata cu carte de munca din 1 APR 2001 si am nascut o fetita in 22 SEPT 2003. Concediul postnatal s-a incheiat in data de 18 DEC 2003 iar incepand cu data de 19 DEC 2003 am intrat in CIC. Eu, in mod obisnuit, am primit pt concediul postnatal ~10 mil lei iar in luna IAN 2004 am primit 9,7 mil lei reprezentand ~1/2 luna de postnatal si 1/2 luna de CIC. Acum, in FEB 2004, cand ma asteptam sa primesc aproximativ la fel am primit doar 6 mil lei.
Este corect modul de calcul, plafonare, ce s-a facut? sau: "Sunt indreptatita sa primesc in continuare ~9,7 mil lei, tinand cont ca am intrat in CIC in 19 DEC 2003 si am primit banii corect pentru perioada 19-31 DEC 2003?"
Multumesc mult, mult de tot.
Raspunsuri
liviu`s spune:
Ar trebui sa faci contestatie la decizia angajatorului de a stabili indemnizatia aferenta CIC la 6 milioane.
rose spune:
Liviu's, multumesc mult pt raspuns, dar mi-e teama ca astia sunt in stare sa ma pacaleasca si asta cu atat mai mult cu cat au facut o adresa la CNAS sa clarifice problema.
Desi sper intr-un raspuns favorabil, tare mi-e ca CNAS va raspunde asa cum ii avantajeaza pe ei.
vlp spune:
Buna!
Am inteles ca indemnizatia de maternitate
pentru mamicile care au beneficiat deja de
aceasta in 2003 (copil nascut in 2003, calculul
indemnizatiei era de 85% din salariul mediu
al mamicii pe ultimele 6 luni etc) NU se schimba.
Creste totusi aceasta indemnizatie deoarece NU se
mai impoziteaza. (Se pare ca asa s-a interpretat in cazul sotiei mele)
Totusi, mie mi se pare ca atunci cand se spune "prevederile alineatelor (4),(5) si (6) ale art III se aplica pana
la 31 dec 2003, inclusiv" inseamna ca respectivele alineate NU
MAI SUNT VALABILE INDIFERENT DACA MAMICA A NASCUT IN 2003 DE EX
SAU IN 2004, deci toate mamicile acestea ar trebui sa aiba aceleasi
drepturi. (sa nu se supere d-na Rose)
Asa ca as dori un raspuns ferm si concis (nu ca intrebarea mea):
NUMAI MAMICILE CARE AU NASCUT DUPA 1 IAN 2004 (APROX) BENEFICIAZA DE 6 MIL (APROX) SAU TOATE CARE SUNT ACUM IN CONCEDIU DE MATERNITATE?
Sunt curios sa aflu si sfarsitul povestii d-nei Rose, daca nu se supara.
Multumesc anticipat,
Cu respect,
Laurentiu
marius spune:
Cred ca este un pic de confuzie. 6.5 mil aprox se refera la concediul pt ingrijirea copilului nu la maternitate. De aceasta valoare beneficiaza fie mama fie tata sau orice persoana care are in ingrijire un copil minor cu varsta pana la 2 ani daca solicita acest drept si daca este asigurata in sistemul public de asigurari indeplinind conditiile prevazute de lege in acest sens (minim 10 luni din ultimele 12 anerioare nasterii copilului ca luni asigurate). Aceasta suma se acorda acestor persoane mai sus mentionate in conditiile descrise DACA au solicitat sau solicita acest drept pentru prima data incepand cu anul curent 2004.
Marius (www.desprecopii.com)