Topul de jos si de sus al restaurantelor Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 12
badjoke spune:
Eu recomand, pentru botezuri, restaurantul cu specific italian Museum din Cotroceni.Este un restaurant mic, dar cochet. Eu am facut botezul acolo. Meniul il poti combina cum vrei. In octombrie era tacamul 900.000 lei de persoana in functie de ce meniu alegeai. Te lasa sa aduci de acasa bautura, fructele si prajiturile.Eventual si DJ-ul. "Comisionul" lor era 10% din incasarile facute de tine. Noi am testat inainte cu o saptamana meniul, ca sa vedem cum este, si am avut aperitivul gratis din partea casei.
Burtocika spune:
Stai putin, ca nu-nteleg ! Cum adica, comisionul 10% din incasarile tale ???? E prima data cind aud de asa ceva ! Eu stiu ca, comisionul se calculeaza la consumatie, nu la ce incasezi ! Pai ce, stau ei sa-ti numere plicurile? Daca ai invitati mai cu bani te taxeaza altfel? Sau cum?
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
badjoke spune:
Scuze, ai dreptate 10% din consumatie! Graba strica treaba!!
quote:
Originally posted by bogdanai
Stai putin, ca nu-nteleg ! Cum adica, comisionul 10% din incasarile tale ???? E prima data cind aud de asa ceva ! Eu stiu ca, comisionul se calculeaza la consumatie, nu la ce incasezi ! Pai ce, stau ei sa-ti numere plicurile? Daca ai invitati mai cu bani te taxeaza altfel? Sau cum?
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
Raza de soare spune:
Top SUS: restaurantul DEALUL MARE, de pe Cal. Floreasca, vis-à-vis de Clubul Dinamo, intrarea de langa Spitalul de Urgenta.
Este simplu, micut, intra cam 50-60 persoane, au huse albe pt. scaune, se pot pune baloane, etc. Anul trecut meniul pt. nunta ajungea la vreo 600.000, iar portiile sunt fff. mari, atat de mari, ca nimeni, la un moment dat, nu mai poate manca. Acolo am vazut cea mai mare friptura ! Totul proaspat, frumos aranjat si gustos… Sora mea a facut nunta acolo si a iesit superb! Singurul lucru pt. care a fost “ certata “ de catre nuntasi, a fost mancarea prea multa !
Servirea este frumoasa, ospatarii sunt foarte atenti cu toata lumea, patroana este o femeie deosebita, pt. avans nu se cerea o suma fixa, dar acum nu mai stiu exact cum este.
Au si un tip care canta vocal si orga, este demential ! Omul acela a cantat de la 18:15 pana la 06:00, cu cateva pauze, care, adunat, nu au facut o ora !!! El inlocuieste cu succes orice formatie. Canta orice, este imbracat in port national ( cel putin iarna trecuta, era… ) si tariful lui era de 3 milioane, dar credeti-ma, merita si primeste mult mai mult.
Pentru oameni fara aere, il recomand din suflet !
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
Raza de soare spune:
Iunie 2005. Am inceput sa cautam restaurante pt. nunta, asadar voi posta pareri personale, dar drastice si actualizate.
Am fost sa cautam restaurantul Taverna Domneasca, care s-a dovedit a fi Terasa Doamnei (asadar, sunt si mici-mari erori la “ Topul restaurantelor… “ ); este la Universitate, pe Str. Doamnei, vis-à-vis de Banca Nationala. Dupa cum intelesesem eu, Terasa Doamnei ar trebui sa fie pe undeva prin Tei… sau or fi doua ?... Prima problema si al naibii de vizibila: nu e loc de parcare. A doua: daca ai noroc si gasesti un loc ( nici nu se pune problema sa fie locuri pt. masinile invitatilor ), vin si ti-o blocheaza. Asta ne-a zis un nene taximetrist, foarte amabil, pe care l-am intrebat unde D-zeu e Taverna, de care el, in zona, habar nu avea si mare dreptate a avut... Asa ca nici nu am coborat din masina…
Apoi am fost in parcul 23 August, la Riviera… Superba priveliste, restaurant in renovare. Totala. Pana in octombrie a.c.! Nu asteptam, pt. ca nu stim daca se vor mai face nunti acolo si la ce preturi...
TOP JOS:
Dupa, am mers la rest. Bucegi, alt top de sus. Bine, daca il compari cu caminul cultural al vreunei comune, e de sus. De cand am intrat, ne-au bubuit urechile cu “ Pt. toti taximetristii si doamna Angela, de la prima masa, Salam si Guta…”. N-am inteles, solistul facea dedicatii si pt. Salam si Guta sau ei cantau ?
Ne-am asezat strategic, deh, spionam si am comandat un snitel, o friptura, 2 salate de rosii, branza si castraveti, care costa mai mult decat snitelul ( !? ) si cartofi noi.
Iar nu ne-a placut ceva: au adus 1 pahar intreg, 1 ciobit, o furculita de-un fel, alta de alt fel si… tineti-va bine: cutite cu maner de plastic, d-alea din piata, 3 la 10.000 ! Dar vorba puiului meu, macar taiau…
In asteptarea mancarii, ne aruncam ochii in jur: fete de masa bleu, arse, un pic - dar doar un pic - rupte pe alocuri, huse de scaune maro, de pe vremea raposatului, un plafon fals, care iti lasa impresia ca acus’ iti vine direct in moalele capului, iesiri pe terasa pt. care ai nevoie de ajutor ( ma si imaginam cu ditamai rochia, escaladand treptele si puiu’ impingandu-ma… ), 2 televizoare, la care am vazut marea telenovela made in RO si… formatia: o orga, o toba, o chitara si un clarinet, dar fara acordeon, plus solistul, care cat am stat acolo, numai manele si dedicatii ca mai sus a “ bagat “. M-am molipsit de la vecinii de mese, care nu’s ce tot isi bagau unu’ altuia… Nici o sarba, hora, alta zdranganea, nimic ! Si aici, in „ Top...”, erau laudati...
Mancarea au adus-o dupa vreo 30 min., portii maricele, dar simplu prezentate si daca ti-e foarte foame, suficient de bune si chifle incalzite la microunde.
Cu gura pana la urechi, dupa ce am cautat ce era mai mancabil prin farfurii, la insistentele mele ( spion ma fac pt. voi, daca tot caut, macar intreb… ), ne-am dus la seful formatiei sa intrebam care le-ar fi tariful.
Uite ce-am aflat: daca nunta are loc acolo, e un pret, daca pleaca in alta parte, alt pret. Tacamul e 875.000 ( valabil doar pt. 2005 ), include: aperitiv, sarmale, friptura, 2 cafele, 1 vin, o apa. Optional, tortul, sampania si piscoturile de primire sau le aduci de acasa, cu restul bauturii.
Pentru 2005 nu mai sunt sambete libere, iar pt. 2006, daca vrei sambata, trebuie sa dai avans de pe acum.
Ei sustin ca ar intra 130 persoane, ca mai au un separeu ( separat de un calorifer ), dar mai mult de 60, ca sa nu se calce pe bataturi la manele, eu nu cred sa intre.
Lasa impresia de restaurant de cartier, in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea sau or fi neamuri, saracacios, murdarici, in care ar trebui schimbat totul, chiar si cativa chelneri sau macar hainele lor imbacsite. Desi, mai rar ai ocazia sa-ti fie adusa mancarea de o fatuca mai... colorata. In concluzie: dusi am fost !...
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
Corina24 spune:
Raza de Soara imi pare rau ca trebuie sa te contrazic in legatura cu Terasa Doamnei.
Daca te uitai chiar vis a vis de restaurant ai fi vazut ca este o parcare imensa chiar in fata BNR,tot ca loc de parcare prima stradutza la stanga iti creeaza ale cateva locuri de parcare.
Sa nu uitam ca in weekend BNR-ul nu lucreaza deci parcarea este goala.
Trebuia sa intri in restaurant si implicit pe terasa si cred ca iti faceai alta impresie.
Nici eu nu am fost atat de incantata la inceput de restaurant dar redecorat o sa arate super.
Mai vrb pe tema restaurantelor.
Raza de soare spune:
Corina24, noi am fost vineri dupa-amiaza, cand BNR-ul nu elibereaza parcarea, iar noi nu avem nevoie de cateva locuri si nici sa riscam sa ne blocheze masina, DACA am fi gasit un amarat de loc, nu voiam... Daca ai fost acolo, posteaza-ti parerea, cu date actualizate, rogu-te.
Hanul Hangiilor, situat pe Cal. Vacaresti, sus, aproape de Big, in incinta strandului Tineretului. Are 2 saloane, care comunica intre ele, unul este tip vanatoresc, cu cateva trofee, printre care si un urs, iar celalalt, este o combinatie clasic-modern, cu fete de masa verzi, lungi, ambele fiind insa cam inguste, dar vor sa le uneasca, impreuna cu terasa de afara si sa le mai inalte. Inainte de a intra in saloane, mai au un fel de terasa acoperita, un… nu stiu cum sa-i spun… un antreu ?!…, foarte ingust.
Au o terasa mare, luminata, cu o fantana arteziana, a carei apa curge dintr-un urcior, cu bar si daca am vazut bine, un gratar.
Intri ca in codru si cand te plictisesti de asteptat, cauti pe cineva. Noi am gasit chiar pe sefu, cam sictirit, care in 5 minute, ne-a si expediat.
Meniul, pt. 2005, costa 26 euro, include 4 feluri de mancare ( clasice ), dar anul viitor nu va mai fi asa, ca pierde sefu’ bani, cu scaderea euroiului. Nu ai voie sa aduci bautura, doar fructe si alune. De tort nu am mai intrebat, ca deja se uita urat…
Nici nu vrea sa auda de avans cu 1 an inainte, cica din octombrie incolo… Avans vor 15 milioane, comision 10%.
Nu stim cum este servirea, dar singurul ospatar pe care l-am vazut, era “ spalat, tuns si frezat “ si foarte grabit…
Din surse sigure, am aflat ca acolo isi cam fac veacul “ frumusetile “ patriei, alaturi de protectorii lor, ca doar vorbim de zona Vacaresti…
Frumusel aranjat, dar sunt indecisa… Oricum, de JOS nu pare a fi… Mergeti si vedeti, au si formatie, din cate am inteles, dupa ora 21:00.
Undeva spre JOS…
Rest. Berceni, situat in cartierul cu acelasi nume, la intersectia cu Nitu Vasile, langa Administratia sect. 4.
Pt. anul 2005, meniul costa 860.000 si contine:
- aperitiv: salam Sibiu, sunca presata, file afumat, pastrama, cascaval, masline, cruditati;
- sarmale cu mamaliguta si ardei iute;
- friptura de porc, carnati cabanos, cartofi prajiti, salata;
- paine;
- 2 cafele;
- 1 st. de 1 l de vin;
- vodka 100 ml;
- sampanie ( la primire );
- tortul miresei.
Meniul se poate modifica.
Nu se aduce bautura din afara, dar daca vrei un anumit tip, ei ti-l aduc, contra cost, desigur.
Avansul este de 15 milioane; nu se percepe 10% pt. ospatari, la sfarsit, mergi la fiecare ( bucatar-sef, ospatar, etc. ) si le dai cat vrei. Ni s-a spus sa dam 200-300.000 lei de caciula ( chiar si 100, dupa posibilitati si dorinte ).
Am inteles ca in curand va fi renovat si asa poate va arata mai bine; treptele de la intrare sunt sparte, intrarea este destul de ingusta. In sala si pe terasa intra cam 130 de persoane. Interiorul este amenajat simplu, cu un fel de orga de oglinzi care “ cad ‘ din tavan, dar ceea ce este mai neplacut, sunt 2 coloane de sustinere, care te cam impiedica sa vezi tot ce se intampla, iar la joc chiar ar fi probleme.
Nu au huse pt. scaune, mesele se aseaza tip file ( tip masa de pomana ). Este suficient de inalt pt. a agata baloane.
Acolo canta o zi da, una nu, ansamblul “ Doina “, iar sambata si duminica, in general sunt plecati sa cante la nunti. Nu i-am ascultat, dar vom merge si scriu apoi parerea despre ei. Tariful se discuta direct cu formatia.
Pt. 2005 nu sunt foarte solicitati, luna iulie, in schimb, este plina.
Cat timp am cerut informatii, ochii mei au ramas fixati undeva in bucatarie, la un ospatar, care, in timp ce se pregatea sa serveasca niste clienti ( cu bautura ), cu mana libera se scarpina la… Yaaaaaaac !!! Bine ca nu era mancare…
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
olguttza spune:
Parerea mea: nu cred ca mai are rost sa te "plimbi" pe la restaurante din astea "de cartier", pentru ca peste tot ai sa gasesti cam aceleasi lucruri neplacute. Acolo fac nunti oamenii extrem de simpli, fara pretentii de huse si alte alea, iar restaurantele si personalul (inclusiv sefii) nu fac altceva decat sa se modeleze dupa astfel de oameni; daca ar ridica putin standardele si-ar pierde clientela (vorba ceea: "prosti, da multi").
Daca tot ai un an la dispozitie ca sa-ti gasesti un local pe masura, de ce nu incerci sa le vezi pe cele despre care s-a tot vorbit pe-aici si care sunt laudate atat pentru ambianta si oferta, cat si pentru servire si alte amanunte? Daca-ncerci sa gasesti ceva ieftin, dar ireprosabil nu cred c-ai sa gasesti prea curand...
Spor la cautari!
Cununia noastra
Nunta
Pozici
Zenga
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
ralucah spune:
Draga mea,
Stii ce nu pricep eu? De ce te plimbi tu prin carciumi rau famate de cartier (ca asa reiese din ce scrii) cand tu esti asa de pretentioasa?
Care e treaba ca nu pricep zau asa? Pai ce crezi tu ca gasesti in astfel de locuri, somon fume si icre negre la primire? Hai sa fim seriosi. Acestea sunt localuri pentru oameni simpli, care atata cer (ca ie fata desteapta olgutzza mea). Bine exludem aici Terasa care e chiar un local foarte misto si merita tot respectul.
Eu zic ca daca tu vrei o nunta frumoasa si de bun gust, uita rest de cartier si mergi la un local bun.
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
Raza de soare spune:
olguttza ( eventual si ralucah ), de cel bun, ca deocamdata e doar unul pe care l-am gasit, postez maine, cand voi avea si meniul complet.
Nu m-am gandit, zau, ca-mi veti sari in cap chiar asa... Dar chiar nu cred ca pe DC sa fie doar mirese care isi permit Marriott sau Clubul Diplomatilor ( eu nu-mi permit, de exemplu, dar nici mahala nu vreau ).
Repet, nu vreau sa o pateasca si altele si nu cred ca fac ceva rau " dand alarma ".
Ca doar e un " Top de SUS si de JOS... " parca...
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)